مسئولان برگزاری کنگره زنان تاثیرگذار به هفت زن جایزههای یک میلیارد تومانی داده است؛ یکی از این زنان فرزند رئیس هیات بازرسی و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی است
گروه جامعه: حواشی کنگره بانوان تاثیرگذار بر متن آن غلبه کرد. پس از انتشار گزارش روزنامهسازندگی فعالان سیاسی و رسانهایی به انتقاد از برگزاری این کنگره پرداختند. از آنسو حامیان دولت از این کنگره حمایت کردند. مسئولان برگزاری کنگره زنان تاثیرگذار، برندگان اولین دوره را معرفی و به هر یک ۲۰ هزار یورو معادل یکمیلیارد تومان اعطا کردهاند. این کنگره هفت برنده داشت و مجموعاً مبلغ هفت میلیارد تومان فقط به برندگان آن جایزه داده شد. این کنگره با ابتکار جمیله علمالهدی، همسر رئیسجمهور از روز جمعه ۳۰دی آغاز شــده بود، دیروز با معرفی برندگان به کار خود پایان داد. در این میان از هفت نفر بهعنوان بانوان تاثیرگذار با اهدای جایزههای یکمیلیارد تومانی قدردانی شد که سوده غفوریفرد، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دکترای ژنتیک پزشکی از ایران هم یکی از تقدیرشدگان است که جایزه دوم به او تعلق گرفت. بهجز او از دو زن ایرانی دیگر هم تقدیر شد. اما نام سوده غفوریفرد بر حاشیههای تمامنشدنی کنگره زنان تاثیرگذار افزود. او فرزند حسن غفوریفرد است، نماینده پیشین مجلس،عضو سابق شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی که اکنون بهعنوان رئیس هیات بازرسی نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت میکند. سوده همچنین همسر مهدی اخوان، مدیرعامل شرکت همراه اول است. اما دیگـران برندگان این کنگره عبارتاند از: لی، محقق حوزه شـیمی و استاد دانشگاه کشور تایلند، الینا که در توضیح فعالیتهای او در خبری که از سوی کنگره منتشر شده فقط نوشتهاند او از بانوان برجسته روسیه است. او نفر برگزیده سوم بود. زهرا امامجمعه از ایران نفرچهارمی بود که از او در اختتامیه این مراسم تقدیر شد. مریا بتریز یونس از آرژانتین نفر پنجم و مژگان زندی دارای مقالاتی در حوزه شیمی و پلیمر هم دیگـر زن تاثیرگذاری بود که در کنگره بینالمللی تهران از او تقدیر شد. جایزه آخر نیز به پنآبه شیامی از چین تعلق گرفت.
زنان تاثیرگذار جهان که از سوی جمیله علمالهدی دعوت و در این مراسم حضور داشتند به مدت پنج روز در ایران بودند. براساس محاسباتی که سایت رویداد ۲۴ از هزینههای این کنگره منتشر کرده، نوشتهشده که کل بودجه معاونت زنان ریاستجمهوری ۵.۳۸ میلیارد تومان اســت اما حدود ۲۱ میلیارد تومان هزینه این کنگره شده است. آنطور که سایت دولت از اطلاعات این کنگره منتشره کرده و نوشته ۳۰۰ مهمان خارجی از جمله ۷۰ نفر از مقامات و فعالان زن حوزههای مختلف اعـم از وزرا، معاونان رئیسجمهور و نمایندگان مجلس به ایران آمدهاند تا بدون روتوش رسانهها غرب صدای زنان ایرانی را بشنوند.
با این حال، پولهایی که صرف هزینههای این مهمانی شد صرف چه کسانی شده است؛ بهجز حمدا بنت حسنالسلیطی، نایبرئیس مجلس شورای قطری و چند وزیر کشور آفریقایی، در میان مهمانان این کنگره خبری از وزرای به نام یا نمایندگان مجلس یا حتی سیاستمداران عالیرتبه کشورهای مهم جهان نبود. در فهرسـت مهمانان این مراسم نام آنا هاکوبیان، همسر نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان، همسر نخست وزیر بورکینافاسو (که هیچ اسم عکسی از او در اینترنت پیدا نشد)، آیگل جباروف، همسر صدر جباروف رئیس جمهور قرقیزستان، تامارا ووچیچ، همســر الکســاندارا وچیچ رئیسجمهور صربستان، شــیرانتی راجاپاسکا همسر ماهیندا راجاپاسکا رئیسجمهور سابق سریلانکا، دختر سیدحسن نصرالله، ظاهراً همسر رئیسجمهور پیشین گینه،همسر رئیسجمهور پیشین نیجر، فرستاده ویژه بانــوی اول نیجریه هم در میان مهمانان کنگره بینالمللی زنان حضورداشتند و این سوال مطرح است که دلیل تاثیرگذاری این زنان چیست که در کنگره زنان تاثیرگذار حضور یافتهاند. در این میان هم البته مایا صباغ، مهمان پرحاشیه لبنانی در کنگره بانوان تاثیرگذار حضور داشت و ویدئوهای مختلفی هم از سفر خود به تهران در صفحه اینستاگرام منتشر کرد. او در یکــی از این ویدئوها در حالی که حجاب ندارد، نوشته: خداوند جمهوری اسلامی را حفظ کند.
مایا صباغ، ویدئویی از حضورش در یک رستوران در تهران را در توییترش به اشــتراک گذاشته و نوشــته ببینید دختران ایرانــی چقدر راحت و بامزهانــد. اینجا بیش از چیزی که فکر میکنید، آزادی هست و دختران بدون حجاب شادی میکنند، آواز میخوانند و وقت میگذرانند. ای رسانههای منافق، دیگر نمیتوانید به ما دروغ بگویید.
ظاهراً مایا صباغ تحت عنوان فعال رسانهای اهلسنت به ایران دعوت شده است. او پیش از اینهم با همین سمت با شـبکه تلویزیون اینترنتی ایرانیک در سالگرد ترور سردار قاسم سلیمانی گفتوگو کرده بود.اما رویداد ۲۴ به ماجرای انتخاب مهمان روس و برنده جایزه زنان تاثیرگذار هم انتقاد کرده و نوشته که الناکازان سوا در رزومهاش بخشی را به نحوه گذران اوقات فراغتش اختصاص داده و در آن به مواردی همچون رقصیدن بوگی، ووگی، سالسا و لزگی اشــاره کرده است. جالب اینجاست که النا خود را خبرنگار و عکاس معرفی کرده است. به این ترتیب، ظاهراً یک خبرنگار بینامونشان روس توسط دولت ابراهیم رئیسی به تهران دعوتشده و جایزه زن تاثیرگذار را هم گرفته است.
همچنین درباره دیگر برندگان این کنگره، سایت رویداد ۲۴ به بینامونشان بودن تقدیرشــدگان اشاره کرده و نوشته که هیـچ اثری از برخی از آنها در اینترنت وجود ندارد. همچنین این سایت نوشته که در متن خبرهای مرتبط با این کنگره هم اشــارهای به نحوه تاثیرگذاری برخی از این زنان تاثیرگذار نشده است.
سایت رویداد ۲۴ نوشته که محل اقامت مهمانان این کنگره در بهترین هتل تهران یعنی هتل اسپیناسپالاس است. کمترین هزینه برای چهار شب اقامت در هتل اسپیناس پالاس در اتاق یک تخته استاندارد حدود ۱۶ میلیون تومان است. اگر ادعای دولت درباره دعوت از ۳۰۰ مهمان خارجی صحت داشته باشد، هزینه اسکان این تعداد مسافر در هتل اسپیناس پالاس معادل ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود.
مهمانان این کنگره از کشورهای آرژانتین، صربســتان، ارمنستان، ازبکستان،عراق،پاکستان، کویت،بورکینافاسو، قرقیزسـتان، سریلانکا، گینه، نیکاراگوئه، لبنان، روسیه و ونزوئلا بهتهران سفر کردهاند. میانگین هزینه پرواز این مسافران را باید دســتکم ۳۰ میلیون تومان در نظر گرفت که برای ۳۰۰ مهمان معادل ۹ میلیارد تومان آب خورده اسـت. با احتســاب هزینه گردش این افراد در ایران (شنبه تعدادی از مهمانان سفری به قم داشتهاند) مجموع این هزینهها به ۲۱میلیارد تومان خواهد رسید.
اما این کنگره موافقان و مخالفانی داشت. یکی از مخالفان این کنگره عباس عبدی، روزنامهنگار و فعال سیاسی بود که در توییتی در واکنش به همایش زنان تاثیرگذار نوشت: اگر دولت ایران همین تنوعی را که از زنان تاثیرگذار در ســطح جهان به رسمیت شناخته و آنان را با پول این مردم دعوت کرده است در داخل کشور برای زنان ایرانی هم به رسمیت میشناخت قطعاً ۹۰ درصد مشکلات و احسـاس تبعیض زنان ایرانی حل شده بود.داین دوگانگی علت بیاعتمادی به چنین نشستهایی است.
همچنین حســین انتظامی، معاون مطبوعاتی پیشین وزیر ارشــاد نوشت: پیشــنهاد به برگزارکنندگان کنگره زنان تاثیرگذار انتشار دو مورد زیر:
۱ - اسامی مهمانان به تفکیک کشور و حوزه سرآمدی آنان تا بشود با گوگل کردن میزان اهمیت آنان را فهمید
۲ -هزینهها این رویداد ترجیحاً به تفکیک هر مهمان.
دیدگاه خود را بنویسید