برخی نمایندگان در نامهای به روسای سه قوه تاکید کردند افرادی که در هر لباسی به حقوق مردم معترض، تعرضی کردهاند باید مورد برخورد قرار گیرند
سیما پروانهگهر؛ خبرنگار گروه سیاسی
روز گذشته رسانهها خبر از نامه تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به سران قوا دادند، نامهای که در متن آن تاکید شــده «نباید بهگونهای رفتار و اقدام شـود که مردم احساس کنند، ارادهای برای آرامتر کردن فضای کشور وجود ندارد؛ لذا لازم است در کنار اجرای قانون و جهاد تبیین، رحمت و عطوفت اسلامی هم در دستور کار مسئوالن نظام باشد.»
دربخش دیگری از نامه تاکید شده است «مدتهاست که گروهی از مردم بهدلایل مختلف اعتراضاتی به وضع موجود و مشکلات کنونی دارند. در این شرایط، گروهی دیگر نیز با ایجاد اغتشاش، درصدد سوءاستفاده از این اعتراضات مردمی برآمدند در نتیجه طی چند ماه گذشته، نظام اسلامی ایران تهدید شد. در این شرایط دشــمن هم بیکار ننشست و همه تلاش خود را به کار گرفت تا این میراث گرانبها را دچار آسیب جدی کند.»
در بخش دیگری از نامه به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران که در بیانات مقامرهبری هم بر آن تاکید شده، یعنی قائل شدن به تفکیک میان معترضان از اغتشاشگر نیز اشاره شده است. این گروه از نمایندگان همچنین «آرام کردن فضای سیاسی و اقتصادی کشور» را اولویت و نیاز اصلی کشــور توصیف و تصریح کرده است که ما نمایندگان مردم در تماسها و ارتباطهایی که با مردم و گروهها مختلف و اصناف داریم، این نیاز را بیشتر از همیشه احساس میکنیم.
در بخش دیگــری از این نامه با اشــاره به حدیثی از پیامبر اسلام(ص) که «اسلام دین رحمت است» تاکید شده که نمایندگان امضاکننده این نامه معتقدند که در کنار اجرای قانون و جهاد تبیین، لازم اســت رحمت و عطوفت اسلامی هم در دستور کار مسئولان نظام باشد.
در بخش پایانی این نامه نیز قید شـده است که اقتدار مطلوب جمهوری اسلامی ایران در نفوذ بر دلها مردم اســت. اجازه ندهیم بدخواهان انقااب و مردم، میان جمهور و جمهوری اسلامی فاصله بیندازند. در بخش انتهایی این نامه قید شده است: ما نمایندگان امضاکننده این نامه معتقدیم در کنار اجرای قانون و جهاد تبیین، لازم است رحمت و عطوفت اسلامی هم در دستور کار مسئولان نظام باشد. همانگونه که رسول خدا رحمهللعالمین بود، حکومت اسلامی هم در کنار اعمال اقتدار و قانون باید منشأ و منبع رحمت برای مردم باشــد. قرآن کریم نیز در کنار اشداء علیالکفار به رحماء بینهم توجه دارد.
این نامه همچنین بهصراحت میگوید که به منظور اثبات مجدد حقانیت نظام جمهوریاسلامی، افرادی که در هر لباسی به حقوق مردمی که معتــرض بودهاند، تعرضی کردهاند باید مورد برخورد قرار گیرند تا همگان بدانند نظام جمهوری اسلامی ایران برای تامین امنیت و رضایت هر قشری از مردم ایران ولو معترضان با هیچکس تعارف ندارد و عقد اخوتی با خطاکاران حتی اگر کارگزار نظام باشند، نبسته است. علاوه بر این، شعر در قسمتهای پایانی این نامه از سعدی است که میگوید: «درشتی و نرمی به هم در به است/ چو فاصد که جراح و مرهم نِه است.»
شاید این نامه بهنوعی اقدامی در جهت رفع فراموشی نامه دیگری باشد که در اواسط اعتراضات سال جاری از جانب برخی نمایندگان مجلس یازدهم به قوه قضائیه ارسال شد. نامهای که متن آن نیز منتشـر شد و در آن تعدادی از نمایندگان مجلس که گفته میشد عدد امضاهای آنها بالغبر ۲۰۰ نماینده بوده از دستگاه قضا درخواست کردهبودند با محاربین با حکم قصاص رفتار شـود. این نامه با عنوان درخواست نمایندگان مجلس برای اعـدام معترضان بازتاب پیدا کرد و روابط عمومی مجلس یازدهم تاکید کرد در هیچ کجای نامه بحث درخواست اعدام نبوده و مساله اصلی مجازات اغتشاشگران است. در روزهای بعد از انتشار نامه نیز نمایندگان مختلف گفتند که نامه را امضا نکردهاند و حتی برخی نمایندگان خواستار انتشار اسامی امضاکنندگان شدند. اسامی که هرگز منتشر نشد اما در دور جدید تحریمهای اخیر نام مصطفی میرسلیم ثبت شــد، احتمالاً به خاطر اظهاراتی مبنی بر درخواست از دستگاه قضا برای کاهش فاصله زمان دستگیری و اعدام در مورد پروندههای حوادث اخیر.
از امضاکنندگان نامه دوم نیز هنوز اسمی در دسترس نیست با این وجود محتوای نامه دوم در مقابل نامه نخست قرار دارد و البته میتواند حاوی پیامهای سیاسی نیز باشد. اگر بخشی از این نامه مبنیبر اینکه نباید اجازه داد بین جمهوری و جمهوری اسلامی فاصله بیفتد را بیش از قبل مورد توجه قرار دهیم شاید بتوانیم، انتظار برای شــنیدن برخی خبرهای خوش را داشته باشیم. خبرهایی که یک هفته پیش غلامحسین محسنی اژهای نیز از آن ســخن گفته بود. رئیس قوه قضائیه ۲۸ دی ماه گفت که ما در دستگاه قضایی به مناسبت در پیش بودن ایام پر خیروبرکت ماه رجب المرجب چهلوپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در فکر آن هستیم که مردم را خوشحال و مسرور کنیم.
رئیس قوه قضائیه همچنین با بیان اینکه در دهه فجر امسال با عنایت به شرایط و مقتضیات روز حتماً باید از روشها، محتواها و برنامههای نوین و جدید و مبتکرانه در راستای تبیین مطلوبتر و جامعتر ماهیت اهداف انقلاب اسلامی و سیر حرکت رو به جلو مترقی کشور طی بیش از ۵ دهه اخیر بهره بگیریم تصریح کرده بود که به نظر میرسد که امروز شبهاتی در اذهان برخی جوانان وجود دارد؛ باید این شبهات را احصا کرده سپس با بهترین و مطلوبترین روشها و ادبیات به تبیین و رفع این شبهات در اذهان جوان بپردازیم.
تدوین چنین نامهای توسط نمایندگان خطاب روسای قوا در کنار اظهارات رئیس دستگاه قضا در هفته گذشته میتواند چشــمانداز یک عفو را ترســیم کند. بهطور مثال تصمیمی که میتواند در سالروز پیروزی انقالب اسلامی داده شود. حرکتی بــزرگ و مهم که به ادبیات همیــن نامه فاصله بیــن جمهور و جمهوری را بیش از این نکند.
دیدگاه خود را بنویسید