رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : بیایید مذاکره کنیم

بیایید مذاکره کنیم

“علی لاریجانی” خطاب به “دونالد ترامپ”:

♦️بیایید مذاکره کنیم

شنیدم دولت جدید آمریکا گفته “ما برجام را اصلا قبول نداریم، چون ایرانی‌ها سر ما کلاه گذاشتند”. برجام وحی منزل نیست. خب بیایید سر موضوع جدید توافق کنیم. شما می‌گویید ایران هسته‌ای را قبول داریم. به سمت بمب نرود. عیب ندارد. غنی‌سازی در این حد داریم. خب بیایید توافق کنیم. بیایید از این راه‌حل استفاده کنید

علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هفته گذشته با سفر به سوریه و لبنان، پیامی را از سوی آیت‌الله خامنه‌ای، به آقایان بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه و نبیه‌بری، رئیس مجلس لبنان ابلاغ کرد. این سفر بازخوردهای زیادی به نفع جبهه مقاومت در رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی داشت و مورد تحلیل و ارزیابی‌های مختلفی قرار گرفت. او در گفت‌وگو با سایت رهبر انقلاب به تحلیل و بررسی زمینه‌ها و رخدادها و دریافت‌های میدانی از این سفر و آثار سیاسی، بین‌المللی و میدانی آن در شرایط ویژه منطقه‌، پرداخته است.
مشاور رهبری در بخش‌هایی از این مصاحبه گفت: شنیدم دولت جدید ایالات‌متحده گفته «ما آن برجام را اصلاً قبول نداریم، چون ایرانی‌ها سر ما را کلاه گذاشتند!» آن وحی منزل نیست، خب بیائید سر موضوع جدید: شما می‌گویید «ایران هسته‌ای را ما قبول داریم. به سمت بمب نرود عیب ندارد!» ما غنی‌سازی در این حد داریم، خب بیائید توافق کنید -که ایران یک شروطی دارد برای این امر با توجه به تجربه‌ گذشته- ما به سمت بمب نمی‌رویم، شما هم شروط ما را بپذیرید. توافق بعدی بکنید. بنابراین ما توصیه نمی‌کنیم شما رفتار غلط قبلی‌تان را دنبال کنید. ولی به ‌هر حال این هم یک راه‌حل است. بیائید از این راه‌حل استفاده کنید.
در ادامه لاریجانی با تاکید بر اینکه اصلاً شما مطلب را از نظر منطقی نگاه بکنید؛ خب شما یک دعوایی در منطقه دارید، موضوعش هم موضوع دیگری است؛ چرا برای هسته‌ای دارید قطعنامه می‌دهید؟ می‌گوید: چون آنجا آقای کیسینجر گفته بود الان یک قطعنامه بدهید. پس معلوم است که تلقی‌تان این بوده، اینجا شما مشکلی پیدا کردید یک جای دیگری باید تلافی در بیاورید. من تحرکی که الان کشورهای اروپایی دارند ایجاد می‌کنند برای قطعنامه در آژانس را از این سنخ می‌بینم. در واقع دنبال یک رفتار نیش‌گونانه نسبت به ایران هستند که ما چون در آنجا مثلاً موفق نشدیم به شما ضربه بزنیم یک جای دیگر به شما ضربه می‌زنیم. منتها یک اشتباهی دارند می‌کنند؛ ببینید وقتی فرض کنیم ما همان روش گذشته را ادامه می‌دهیم در قبل که شما قطعنامه صادر کردید برای ایران مزاحمت ایجاد کردید از نظر اقتصادی، ولی ایران توانست خودش را یک‌قدری باز بیابد.
به اعتقاد مشاور رهبری، ایران تکنولوژی‌های جدید هسته‌ای پیدا کرد و الان غنی‌سازی‌اش را برده بالای ۶۰ درصد. پس شما موفق نبودید. بله؛ یک خسارت اقتصادی به ما زدید، ولی آن کاری که می‌خواستید که این نبود؛ کاری که می‌خواستید این بود که ایران را از نظر هسته‌ای جلوگیری کنید. بعد هم نتیجه‌اش این بود که بعد از یک مدتی آمدید گفتید بیایید تفاهم کنیم. تفاهم کردیم باز دوباره آمریکایی‌ها خلف وعده کردند. در ادامه رئیس اسبق مجلس گفت: خب الان در موقعیت مختلفی هستیم. به ‌هر حال ما غنی‌سازی را گسترش دادیم و غنی‌سازی را بردیم بالای ۶۰ درصد. شما با تجربه‌ای که برای منصرف کردن ایران دارید و دیدید که نمی‌شود، پس دو تا راه بیشتر پیش‌رویتان ندارید؛ یکی برگردید به همان برجامی که تصویب شده -خب ایران همیشه به شما گفته بیائید برگردید اشتباه‌تان را حل کنید، البته خسارت‌های ما را هم باید یک‌جوری تامین کنید-؛ یک راه دیگرش هم این است که خیلی خب، قبول ندارید؟

حادثه پیجرها زمان را دو قسمت کرد
در ادامه این گفت‌وگو، علی لاریجانی به حادثه‌ای که شهریورماه امسال اتفاق افتاد اشاره کرد و گفت: ما باید این مقطع را یعنی از حدود بیست‌وپنجم شهریور که ماجرای پیجرها رخ داد و بعد شهادت شهید سیدحسن نصرالله و بعد شهادت سید‌هاشم صفی‌الدین و دیگران از اعضای مهم حزب‌الله تا امروز به دو قسمت تقسیم کرد. دوره‌ اول مثلاً حدود ۲۰-۳۰ روز اول بود و یک دوره‌ بعد. در دوره‌ اول خب این ضربه جدی بود. اینکه سه چهار هزار تا کادر حزب‌الله در پیجرها دچار مشکل شدند و شهادت رهبری این حزب خیلی مهم بود و این دوره‌ای بود که تقریباً تلقی را برای رژیم صهیونیستی به وجود آورد که کار اینها تمام است و این را منعکس هم کرد به کشورهای عربی و غربی که اینها کارشان تمام شده. بعضی از پیام‌هایی که اسرائیلی‌ها می‌دادند، همین در آن مندرج بود. منتها بعد از این فاصله‌ی دور اول، شرایط کلاً عوض شد. وی افزود: شرایط یک شیب سرپایینی بود اما یک مرتبه صعود کرد. چرا این شد؟ حادثه این‌جور بود، انتظار هم می‌رفت که نیروهای مقاومت، که نیروهای قوی از نظر اعتقادی هستند و من شنیدم که آن روزی که خبر شهادت مرحوم سیدحسن نصرالله را دادند، خب خیلی تکان‌دهنده بود و خیلی از نیروهای خط اینها گریه کردند، عزاداری کردند، ولی بعدش با هم هم‌قسم شدند که تا پای جانشان از لبنان دفاع کنند. این حادثه‌ شهادت سیدحسن نصرالله تاثیرش این بود. به عکس آن چیزی که آقای نتانیاهو و اسرائیل فکر می‌کردند زدند و رفتند و اینها نابود شدند، اما نیروهای مقاومت یک انرژی جدید پیدا کردند. یعنی شروع کردند به عاشورایی جنگیدن؛ و این باعث شد که شرایط عوض شود و همه‌ کادرها جایگزین شدند.
وی همچنین در مورد مقدمات و بستر لازم برای سفر اخیرش نیز خاطرنشان کرد: یک اموری روشن هست، چون دو کشوری که من سفر کردم و پیام مقام معظم رهبری را رساندم، دو کشوری هستند که در صف مقدم این مناقشه‌ مهم قرار دارند، هم سوریه و هم لبنان که الان مورد تجاوز اسرائیل واقع شده. بنابراین روشن است که نیاز بود به اینکه با دوستان در این کشور صحبت بکنیم و حمایت ایران را از دولت و ملت لبنان و سوریه بگوییم. در واقع حوادث اخیر اینقدر وسیع هست که می‌تواند روی امنیت کل منطقه اثر بگذارد. یعنی امروز کاری که حزب‌الله و مقاومت در لبنان دارد انجام می‌دهد، قلمرو تاثیرش فقط در لبنان نیست، به امنیت ملی ما کاملاً ربط دارد، بلکه به امنیت کل منطقه مربوط هست و بنابراین حساسیت در این زمینه باید به همین میزان هم وجود داشته باشد. پیام مقام معظم رهبری حتماً تاثیرگذار در همین قلمرو خواهد بود و امیدواریم که نتیجه‌اش را ما در رفتار نیروهای مقاومت مشاهده کنیم و تا حد زیادی هم داریم می‌بینیم که شرایط درحال تغییر هست. در لبنان شرایط، شرایط خیلی مقتدرانه‌ای است؛ از نظر نیروهای مقاومت و اینها خودشان را بازیافته‌اند و دارند جلو می‌برند و مذاکرات برای آتش‌بس را هم جناب آقای نبیه‌بری دارد دنبال می‌کنند.

sazandegi

پست های مرتبط

میانه‌روی اصلاح‌طلب

به یاد “غلامحسین صدیقی” علم نگذاشت غلامحسین صدیقی به سیاست بپردازد و…

۱۳ آذر ۱۴۰۳

پزشکیان: قانون حجاب، ابهام دارد

▫️رهبری گفتند: من نگفته‌ام فیلتر کنند، بلکه گفته‌ام که فضای مجازی مدیریت…

۱۳ آذر ۱۴۰۳

خون زن شرقی

درباره “بی‌نظیر بوتو” در میانه‌های دهه ۷۰ بی‌نظیر بوتو، نخست‌وزیر وقت پاکستان…

۱۲ آذر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید