رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > جامعه : خودکشی ناموفق در زندان

خودکشی ناموفق در زندان

“تتلو” در بیمارستان بستری شد

گروه اجتماعی: «تتلو در زندان خودکشی کرده است»؛ این خبری است که روز جمعه «۹ خرداد ۱۴۰۴» در رسانه‌ها به‌سرعت منتشر شد. خبرگزاری «فارس» نوشت که «مقصودلو در زندان با مصرف قرص اقدام به خودکشی کرده و بلافاصله به بیمارستان منتقل شده است؛ «تابناک» نیز از زبان منابع نزدیک گزارش داد که او «بامداد جمعه «نهم خردادماه» در پی اقدام به پایان زندگی خود، در بیمارستانی در تهران بستری شده است.» روزنامه هفت‌صبح نیز با اشاره به وخامت حال جسمی او نوشت که تتلو «پس از ناامیدی از عفو، خواستار اجرای حکم اعدام شده بود و بعد از خودکشی به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شد». هم‌زمان، رسانه‌های مختلف به نقل از نزدیکان این خواننده پرحاشیه، خبر از وخامت حال او در روزهای اخیر پیش از حادثه داده‌اند.
مرکز رسانه قوه‌قضاییه در اطلاعیه‌ای رسمی، خبر «مسمومیت» امیرحسین مقصودلو را تایید کرد. طبق این اطلاعیه «در پی بروز مسمومیت برای امیرحسین مقصودلو ملقب به «تتلو»، او به یکی از مراکز درمانی تهران منتقل شد و شرایط وی تحت‌نظر پزشکان متخصص قرار گرفت». قاضی ارشد قضایی نیز اعلام کرد که با درمان‌های تخصصی حال عمومی تتلو، مساعد و تحت‌کنترل است. به‌گزارش خبرگزاری «میزان» (وابسته به مرکز رسانه قوه‌قضاییه)، «شرایط وی تحت کنترل بوده و حال عمومی او مساعد است». به‌عبارت دیگر، مقامات قضایی «مسمومیت» او را تایید کردند.

واکنش خواهر و نزدیکان تتلو در فضای مجازی
نزدیکان تتلو در شبکه‌های اجتماعی نیز واکنش نشان داده‌اند. «نسیم مقصودلو»، خواهر او در یک استوری اینستاگرامی نوشت: «مارو ببخش که امیر تتلوداری بلد نیستیم، ۵۰ ساله هنرمندی در حد تو نداشتیم و بلد نیستیم چه جوری باید درکش کرد»؛ این نوشته مبهم در پاسخ به بحران روحی و جسمی برادرش تعبیر شده و نشان‌گر نگرانی خانواده از وضعیت روحی اوست. برخی منابع خبری به نقل از نزدیکان نیز می‌گویند، تتلو از بلاتکلیفی پرونده خشمگین است؛ این منابع مدعی‌اند که او در هفته‌های گذشته از «بی‌نتیجه ماندن توبه و درخواست عفو» ابراز ناامیدی کرده و خواستار عزل وکلای خود و اجرای حکم اعدام شده بود. به‌گفته آن‌ها، تتلو گفته است «پایان زندگی و اعدام را به زندگی در این برزخ ترجیح می‌دهد».

پیشینه پرونده و دلایل محکومیت
امیرحسین مقصودلو (تتلو) سال ۱۳۶۶ در تهران متولد شد و فعالیت خود را با رپ‌خوانی در سال ۱۳۸۲ آغاز کرد و یکی از پرطرفدارترین و جنجالی‌ترین خواننده‌ها و «سلبیریتی»‌های ایرانی شناخته می‌شود. تتلو طرفداران خود را «تتلیتی» (نام یکی از آلبوم‌های امیر تتلو) می‌خواند.
امیر تتلو پیشینه جنجالی و ضدونقیضی دارد. او از سال ۱۳۹۲ تاکنون چند بار توسط «پلیس امنیت اخلاقی» بازداشت شده است؛ در سال ۱۳۹۲ برای ضبط کلیپ‌های رپ زیرزمینی و در سال ۱۳۹۵ به‌اتهام اشاعه فساد و به‌مدت بیش از دو ماه در بازداشت موقت به‌سر برد. همچنین صفحه اینستاگرام او که میلیون‌ها دنبال‌کننده داشت، دو بار (سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹) به‌دلیل «نقض قوانین» بسته شد؛ در یکی از این موارد، رسانه‌ها گزارش کردند که او با الفاظ رکیک علیه زنان رفتار کرده و حتی از هواداران مرد خود خواسته بود «زنان را کتک بزنند». حمایت این خواننده پاپ از «محمدباقر قالیباف» و «ابراهیم رئیسی» کاندیداهای اصول‌گرایان در کارزار انتخابات ریاست جمهوری هم خبرساز شده بود. او سال‌ها خارج از کشور (از جمله ترکیه و انگلیس) موسیقی تولید کرد و پناهندگی گرفت اما ناگهان اواخر ۱۴۰۲ اعلام کرد، می‌خواهد به ایران بازگردد و بر همین مبنا در ترکیه بازداشت و تحویل ایران شد.
بر اساس اعلام سازمان زندان‌ها، تتلو پس از انتقال از مرز بازرگان به ایران «بلافاصله با دستور قضایی بازداشت شد» و تحقیقات قضایی درباره اتهاماتش آغاز شد. هم‌زمان برخی رسانه‌ها از وجود چندین شاکی خصوصی (ازجمله خانواده‌های نوجوانانی که به‌گفته قوه‌قضاییه مورد اغوا قرار گرفته‌اند) در پرونده او خبر داده‌اند.
او اتهاماتی چون «تشویق به فساد و فحشا در بین نوجوانان» و «توهین به مقدسات» را داشته است. بر اساس گزارش قوه‌قضاییه، تتلو در شعبه «۲۶» دادگاه انقلاب تهران، به‌اتهام «تشویق به فساد و فحشا» درمجموع به ۱۰ سال حبس محکوم شده است و پرونده دیگری به اتهام توهین به مقدسات نیز در جریان دارد. برای او ابتدا، حکم ۵ سال حبس به‌اتهام توهین به مقدسات صادر شده بود اما پس از فرجام‌خواهی دیوان عالی کشور، این پرونده مورد تجدیدنظر قرار گرفت و درنهایت به اعدام منتهی شد؛ سخنگوی قوه‌قضاییه نیز تصریح کرده که حکم اعدام در حال حاضر، «قطعی و قابل‌اجرا» است اما وکیل او درخواست پذیرش توبه و اعاده ‌دادرسی داده که در دستور بررسی قرار دارد.

شرایط توزیع و مصرف دارو در زندان
بحثی که در پی این حادثه مطرح شده، وضعیت دسترسی به دارو در زندان‌هاست اما با این حال، پیش از این نیز سازمان زندان‌ها این ادعاها را تکذیب و تاکید کرده که مراقبت پزشکی و نظارت بر داروها در تمام زندان‌ها برقرار است. بر اساس اطلاعیه رسمی این سازمان که خبرگزاری صداوسیما آن را منتشر کرده است، «همه زندانیان به‌صورت ۲۴ ساعته به پزشک دسترسی دارند و نحوه مصرف دارو در تمام زندان‌ها تحت نظارت تیم‌های پزشکی است»؛ به‌گفته مسئولان زندان‌ها، برنامه‌ای برای ارائه داروهای آرام‌بخش به‌صورت سیستماتیک وجود ندارد و ادعاهای خلاف این موضوع را «تبلیغات غیرواقعی» معرفی کرده‌اند. سازمان زندان‌ها می‌گوید، امکانات پزشکی و دارویی به‌ویژه در بخش‌های بهداشت و درمان زندان، تحت‌نظر اساتید متخصص تامین شده و دسترسی آزاد زندانیان به خدمات بهداشتی و دارویی همیشگی است.

sazandegi

پست های مرتبط

تالارهای خالی!

دیگر کسی عروسی نمی‌گیرد گروه اجتماعی:‌ بیژن عبداللهی‌مقدم، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی…

۲۲ خرداد ۱۴۰۴

دکترهای قلابی

انتشار لیست پزشک‌نماها گروه اجتماعی: به‌دنبال انتشار فهرست ۵۲ نفر از فعالان…

۲۲ خرداد ۱۴۰۴

شش بازداشتی باغ ازگل

گسترش ابعاد پرونده نزدیکان “کاظم صدیقی” گروه اجتماعی:‌ در نشست خبری روز…

۲۱ خرداد ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید