رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : شهید جاویدالاثر

شهید جاویدالاثر

حزب‌الله لبنان با صدور بیانیه‌ای از شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان خبر داد
⭕️شهید جاویدالاثر
پیام مهم رهبر انقلاب درباره قضایای اخیر لبنان: بر همه مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزب‌الله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث، آن را یاری کنند

 

گروه بین‌الملل‌: حزب‌الله عصر شنبه با صدور بیانیه‌ای از شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در حمله اسرائیل به ضاحیه جنوبی بیروت خبر داد. در این بیانیه آمده است: «پس کسانی در راه خدا بجنگند که زندگی دنیا را به آخرت مبادله کنند و هر کس در راه خدا بجنگد و کشته شود یا پیروز شود، پاداش بزرگی به او خواهیم داد. سید و سرور مقاومت و بنده صالح خداوند، چون شهیدی بزرگ، رهبری شجاع، دلاور، حکیم، بصیر و مومن به جوار پروردگار شتافت؛ کسی که در مسیر رضای او حرکت کرد به قافله جاویدان شهدای کربلای نورانی پیوست. در ادامه این بیانیه آمده است که سرانجام سیدحسن نصرالله نیز به یاران شهید خود که قریب به ۳۰ سال راه آنها را ادامه می‌داد، پیوست. رهبری که آزادسازی لبنان در سال۲۰۰۰، پیروزی مقاومت در سال ۲۰۰۶ و در سایر نبردهای حمایت از فلسطین، غزه و مردم مظلوم فلسطین را در کارنامه خود دارد. حزب‌الله، مصیبت وارده را به صاحب عصر و زمان (رضوان‌الله تعالی علیه)، ولی امر مسلمین حضرت سیدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌‌العالی) مراجع عظام، مجاهدین، مومنین، به ملت مقاومت، مردم صبور و مجاهد لبنان، امت اسلام و همه آزادگان و مستضعفان جهان و خانواده محترم و صبور ایشان تسلیت گفت».

مقاومت لبنان در ادامه این بیانیه، دستیابی سیدحسن نصرالله به مقام والای شهادت را تبریک گفت و اعلام کرد: «دریافت عالی‌ترین مدال الهی، نشان امام حسین علیه‌السلام، تحقق گرانبهاترین آرزوها و بالاترین درجات ایمانی را به جناب سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان تبریک می‌گوییم. او در حمله صهیونیست‌ها به ضاحیه جنوبی بیروت به‌عنوان یک شهید در راه بیت‌المقدس و فلسطین به همرزمان شهیدش و موکب پاک و مقدس‌شان پیوست». حزب‌الله سپس خطاب به «مجاهدان سرافراز و دلاوران پیروز مقاومت اسلامی» اعلام کرد که «شما امانت آن شهید عزیز هستید، شما برادران او هستید که سپر تسخیر‌ناپذیر او و تاج دلاوری و رستگاری رهبر ما بودید. فرمانده ما، همچنان با اندیشه و روح و خط و رویکرد مقدس خود در میان ماست و شما نیز همچنان در عهد وفاداری و پایبندی به مقاومت و فداکاری تا پیروزی هستید».

نگاهی به زندگینامه دبیرکل حزب‌الله لبنان
بدون‌شک نام سیدحسن نصرالله به ‌عنوان موثرترین چهره‌ مقاومت لبنان ثبت و ضبط خواهد شد؛ چراکه او توانست در طول مدتی که این جریان را رهبری ‌کرد، پیروزی‌های بسیار مهم و ارزشمندی را از حیث سیاسی و میدانی برای حزب‌الله رقم بزند که در حقیقت کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر بوده است. دبیرکل حزب‌الله لبنان در ۳۱ آگوست ۱۹۶۰میلادی در محله فقیرنشین کرنتینا در شرق بیروت به دنیا آمد. پدرش «سیدعبدالکریم» و مادرش «نهدیه صفی‌الدین» اهل روستای البازوریه از توابع شهر صور در جنوب لبنان بودند که به بیروت مهاجرت کرده بودند. در برخی منابع گفته شده، وی در بازوریه متولد شده است. سیدحسن دارای سه برادر و پنج خواهر است. سیدحسن نصرالله دوره ابتدایی را در مدرسه خصوصی النجاح در منطقه التربویه گذراند و با آغاز جنگ‌های داخلی لبنان در آوریل ۱۹۷۵م همراه خانواده به روستای بازوریه،‌ زادگاه پدرش منتقل شد و تحصیلات دبیرستان خود را در شهر صور ادامه داد. او در ۱۶‌ سالگی با تشویق سیدمحمد غروی، امام‌جمعه شهر صور و از دوستان سیدمحمدباقر صدر برای فراگیری علوم دینی به نجف مهاجرت کرد. سیدمحمد طی نامه‌ای سیدحسن را به شهید صدر معرفی کرد.
شهید صدر نیز سیدعباس موسوی را برای نظارت به وضعیت علمی و تامین نیازهای سیدحسن نصرالله گماشت. سیدحسن در سال ۱۹۷۸ میلادی دروس مقدماتی حوزه را به پایان رساند و پس از دو سال اقامت در نجف، به دلیل فشارهای رژیم بعث عراق، به لبنان بازگشت. او با تاسیس مدرسه امام منتظر در سال ۱۹۷۹ میلادی در بعلبک، دروس حوزوی خود را ادامه داد و همزمان به تدریس مشغول شد و نهایتاً در سن ۱۸‌ سالگی با فاطمه یاسین ازدواج کرد. شهید نصرالله پس از پایان دوره دبیرستان در سال ۱۹۷۵ مسئول جنبش امل در زادگاهش شهرک البازوریه شد و در سال ۱۹۷۹ به عضویت دفتر سیاسی جنبش امل درآمد و نماینده این جنبش در دره بقاع شد. در سال ۱۹۸۲ به همراه گروهی دیگر از روحانیون مبارز از تشکیلات امل جدا شد و حزب‌الله لبنان را تاسیس کردند و تا ۱۹۹۲ میلادی فعالیت‌های خود را در حزب‌الله متمرکز کرد.
وی پس از شهادت سیدعباس موسوی در ۱۶ فوریه ۱۹۹۲م با اجماع اعضای حزب‌الله لبنان در سن ۳۲‌ سالگی به ‌عنوان دبیرکل آن حزب انتخاب شد. حزب‌الله لبنان در زمان دبیرکلی سیدحسن به پیروزی‌های مهمی دست یافت که مهم‌ترین آن، آزادسازی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ همچنین جنگ ۳۳ روزه در ۲۰۰۶ میلادی بود. همچنین مبارزه با گروه‌های تروریستی و تکفیری در سال ۲۰۱۷ میلادی هم یکی از اقدامات و عملیات‌های شاخص این جریان تحت رهبری سیدحسن نصرالله به حساب می‌آید. دبیرکل حزب‌الله لبنان در سال‌های مسئولیتش چندین ‌بار ازجمله در سال‌های ۲۰۰۴، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۱ میلادی مورد تهدید و ترور ناکام واقع شده بود.

واکنش‌ها به شهادت سیدحسن نصرالله
شهادت دبیرکل حزب‌الله لبنان بدون واکنش نبود. جنبش حماس در بیانیه خود اعلام کرد: «شهادت سیدحسن نصرالله و جمعی از برادران فرمانده وی که در نبرد توفان‌الاقصی و راه قدس و پشتیبانی از ملت فلسطین و مقاومت قهرمان آن در مقابله با دشمن صهیونیستی به شهادت رسیدند به ملت فلسطین، امت عربی و اسلامی و آزادگان جهان تسلیت می‌گوییم و صمیمانه همدردی و همبستگی خود را با ملت برادر لبنان و برادران حزب‌الله و مقاومت اسلامی در لبنان اعلام می‌کنیم». حماس همچنین حمله وحشیانه اسرائیل به ساختمان‌های مسکونی در حاره حریک در ضاحیه جنوبی بیروت را به شدت محکوم کرد و افزود: این یک اقدام تروریستی بزدلانه و جنایت فجیع است که بار دیگر خوی وحشی‌گری و خونخوار بودن این رژیم را ثابت کرد، رژیمی که همه ارزش‌ها، هنجارها و معاهدات بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد و آشکارا امنیت و صلح جهانی را در سایه سکوت و ناتوانی بین‌المللی تهدید می‌کند.
جهاد اسلامی هم در بیانیه خود آورده است: «به میراث سیدحسن نصرالله که ده‌ها هزار مجاهد و کادر رهبران را در راه شهادت و فلسطین پرورش داده است، افتخار می‌کنیم و شهادت غیرمنتظره وی نیز در راه حمایت از ملت فلسطین مایه افتخار است. اطمینان داریم که شهادت سیدحسن نصرالله، تنها، قدرت، صلابت و عزم مقاومت در فلسطین، لبنان و کل منطقه را بیشتر خواهد کرد و گروه‌های مقاومت، کاری خواهند کرد که دشمن تاوان جنایتش را بپردازد و دیر یا زود طعم شکست را بچشد».
«ناصر کنعانی»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در پی شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی بیروت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «راه پرافتخار سید مقاومت جناب ‎سیدحسن نصرالله ادامه خواهد یافت و آرمان مقدس او در آزادی قدس شریف محقق خواهد شد، انشاءالله».
علاوه بر دولت یمن، محمد عبد‌السلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن هم با انتشار بیانیه‌ای گفت: «امت با سیدنصرالله تنها پیروزی‌ها را تجربه کرد و زندگی جهادی او با پیروزی شهادت به پایان رسید. درد فراق پس از او هرگز همبستگی برادرانش را تضعیف نخواهد کرد بلکه به آنها قدرت می‌بخشد تا به راه مقاومت و جهاد تا پیروزی نهایی ادامه دهند و این وعده خداوند است و خداوند هرگز خلف وعده نخواهد کرد».
عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق هم با اشاره به شهادت دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت: «راه مقاومت تا تحقق پیروزی یا شهادت ادامه خواهد داشت چراکه این پروژه در رویکرد مقاومانی که جان خود را نذر کردند، قوی‌تر، مهم‌تر و بزرگ‌تر از شخصیت‌ها و سران است و شهادت این عالم جلیل و مجاهد بزرگ، خسارتی جبران نشدنی است».
مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق هم در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس» شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان را تسلیت گفت و نوشت: «خداحافظ رفیق راه مقاومت و بازدارندگی، از خداوند متعال می‌خواهیم که همه نیروهای مقاومت را نزد رسول‌الله و جانشین ایشان امام علی‌(ع) و نوه‌ ایشان امام حسین، صلوات‌الله علیهم جمع کند».
سعد الحریری، نخست‌وزیر سابق لبنان هم در این خصوص گفت که ترور سیدحسن نصرالله، لبنان و منطقه را وارد یک چرخه جدید از خشونت کرد و آن را باید یک عمل بزدلانه دانست.
محمدشیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق هم ضمن تسلیت شهادت دبیرکل حزب‌الله لبنان بار دیگر هشدار داد و بر مسئولیت سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای بزرگ عضو دائم شورای امنیت و همه کشورهای دارای نفوذ در منطقه در بازدارندگی حملات و توقف کشتار جمعی و نژادی فلسطینیان و مردم لبنان توسط اسرائیل تاکید کرد.
این درحالی است که در پی شهادت دبیرکل حزب‌الله لبنان توسط اسرائیل، دولت سوریه، عراق و یمن ۳ روز عزای عمومی اعلام کردند. همچنین رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در پیامی در ایکس نوشت: «لبنان و ملت این کشور به هدف جدید سیاست نسل‌کشی، اشغالگری و جنگ اسرائیل بدل شده‌اند، سیاستی که از ۷ اکتبر ۲۰۲۴ در پیش گرفته است. ما از تمام ساختارها و سازمان‌های حقوق بشری که وظیفه آنها تضمین صلح، ثبات و امنیت جهانی است به‌ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهیم که سریعاً اقدام کنند».

هراس در اسرائیل
حملات اسرائیل به جنوب لبنان و حتی بیروت که طی روزهای گذشته به اوج خود رسیده بود و حتی شنبه هم ادامه داشت از یک حیث برای مقابله با حزب‌الله لبنان اعلام شد اما موضوع مهم این است که این اقدام حاکمیت و تمامیت ارضی لبنان را نقض کرده است. اینکه حزب‌الله لبنان در مقابل، اقدام به ارائه پاسخ متناسب به اسرائیل کرده و خواهد کرد، یک موضوع بدیهی است اما مساله اینجاست که اصرار اسرائیل بر ادامه این حملات و کشتارهای گسترده غیرنظامیان حالا باعث شده تا مقامات نظامی و سیاسی اسرائیل هم احساس خطر و ترس دوچندان را احساس کنند.
در این راستا، نداو شوشانی، سخنگوی ارتش اسرائیل در این خصوص اعلام کرده که «به راحتی می‌توان حدس زد که حزب‌الله تلافی خواهد کرد و اسرائیل در حالت آماده‌باش قرار دارد». همچنین دفتر وزیر جنگ اسرائیل هم در بیانیه‌ای اعلام کرد، یوآو گالانت به همراه هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش و دیوید بارنیا، رئیس موساد در اتاق فرماندهی زیرزمینی ارتش اسرائیل در مقر نظامی، نشست اضطراری برگزار کرده و وضعیت کلی را ارزیابی کردند. از سوی دیگر هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل هم اعلام کرده که «به‌تازگی یک ارزیابی از وضعیت را تکمیل و برنامه‌ها برای فرماندهی شمال را تایید کردم. روزهای پرچالشی در انتظارمان است. ارتش اسرائیل در اوج آمادگی، هم از نظر دفاعی و هم از نظر تهاجمی در تمامی جبهه‌ها قرار دارد و آماده پیشامدهای بعدی است».
از سوی دیگر، وزارت امور خارجه فرانسه عصر شنبه در یک بیانیه اعلام کرد که پاریس با مقام‌های لبنانی و شرکای فرانسه در منطقه در تماس بوده تا جلوی بی‌ثباتی یا تحریک درگیری را بگیرد. پیام‌های مرتبط برای همه طرف‌ها فرستاده شده‌اند.

sazandegi

پست های مرتبط

جنبش ناجنبش

بررسی دانشجویان و دولت‌ها اگرچه در سال‌های اخیر جنبش دانشجویی به معنای…

۲۱ مهر ۱۴۰۳

الگوی تعیین استانداران

“امیر اقتناعی” امیر اقتناعی، عضو شورای مرکزی و معاون اجرایی و هماهنگی…

۲۱ مهر ۱۴۰۳

دیپلماسی فوری

سفر “قالیباف” به لبنان و سپس سوئیس، پس از سفرهای “پزشکیان” و…

۲۱ مهر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید