رنگ‌زمینه

قهرکرده‌ها بازگردند

درخواست وزیر ارشاد از سینماگران

جشنواره فیلم فجر امسال قرار است، جایی برای وفاق میان سینماگران از طیف‌های مختلف باشد و آنهایی که بیش از دو سال است فعالیت رسمی ندارند، دوباره به فضای حرفه‌ای سینما بازگردند و شور و اشتیاق یک جشنواره واقعی سینمایی به فجر بازگردد. اصلاً انتخاب منوچهر شاهسواری برای دبیری جشنواره هم به همین دلیل صورت گرفت. فردی برای مهم‌ترین جشنواره سینمایی ایران باید انتخاب می‌شد که بتواند همه را دور هم جمع کند و وفاق ملی که رئیس‌جمهور از ابتدای آمدنش بر آن تاکید داشت را در سینما جاری سازد.
حالا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین نشست سیاست‌گذاری جشنواره فیلم فجر بر این وفاق و بازگرداندن اهالی سینما به جشنواره فجر تاکید کرده و از مدیران این رویداد خواسته، مشکلات برخی هنرمندان را بی‌سروصدا حل کنند. دیگر اعضای شورای سیاست‌گذاری چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر هم بر اینکه این جشنواره باید دربرگیرنده آثار همه طیف‌های سینمایی باشد و وجه ملی آن تقویت شود، تاکید کردند. رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی، سیدمحمد بهشتی، محمدمهدی حیدریان، فرهاد توحیدی، محمد‌مهدی عسگرپور، علیرضا شجاع‌نوری، علیرضا تابش و … دیگر حاضران در این جلسه بودند که دیروز به ‌عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر انتخاب شدند.
سیدعباس صالحی در این جلسه تاکید کرد: «متاسفانه‌ فاصله عمیقی میان جامعه سینمایی و بخش تصمیم‌گیر پدید آمده که کاهش بی‌اعتمادی را سخت می‌کند اما گام‌هایی برداشته شده که می‌تواند امیدوارکننده باشد. مسیری که طی می‌کنیم باید به‌‌ گونه‌ای باشد که وقتی روز ۲۲ بهمن مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر برگزار می‌شود با نگاه به پشت سر حس کنیم از راه رفته، شرمنده نیستیم. در مسیر پیش‌رو باید گام‌هایی برداشته شود و تلاش کنیم، کسانی که قهر کرده‌اند را بازگردانیم و البته در حل مشکلات برخی هنرمندان دنبال سر‌وصدا کردن نباشیم. بخش اعظم اهالی سینما نسبت به سینمای ایران تعصب دارند به همین دلیل برداشت من این است که اگر گام‌های مثبتی برداریم، می‌توانیم اعتمادهای از دست رفته را به ‌زودی بازگردانیم».
صالحی با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر می‌تواند همبستگی میان سینماگران ایجاد کند،‌ گفت: «در ارتباط با اصل سینما، جشنواره و راجع‌ به برخی مسائل باید بیشتر گفت‌وگو کرد. البته ممکن است در جشنواره امسال نتوانیم همه خواسته‌ها را محقق کنیم اما باید چشم‌انداز مشخص شود و مسیر را براساس آن جلو ببریم. یک نگاه به جشنواره‌ فجر و سایر جشنواره‌ها، نگاه مناسکی است. مناسک کارکردهایی دارد ازجمله همکاری و همبستگی جمعی، بالا بردن تاب‌آوری اجتماعی و … . بنابر این نگاه، جشنواره فیلم فجر می‌تواند همبستگی سینماگران را افزایش دهد. البته با توجه به ادوار برگزاری جشنواره فیلم فجر، نگاه دومی هم به این رویداد شکل گرفته که همان نگاه جشنواره‌های گلخانه‌ای است که از طریق آن، یک یا چند قالب و گونه تقویت می‌شود که در برخی دوره‌های جشنواره فجر چنین رویکردی را شاهد بودیم».
وزیر ارشاد که احتمالاً از آمار تماشاگران دو دوره قبل جشنواره فجر باخبر است در این نشست به مدیران تاکید کرد که تماشاگر فرهیخته که با این جشنواره قهر کرده را هم باید به جشنواره برگردانند:«مسیر برگزاری جشنواره فیلم فجر باید به ‌گونه‌ای تعریف شود که جشنواره امسال متفاوت از گذشته باشد، بخشی از این هدف باید به صورت نمادین پیگیری شود تا هنرمندان تغییر را لمس کنند. در بخش دیگر نیز باید در اندک زمان باقی ‌مانده، بررسی کنیم که چگونه می‌توان تماشاگر فرهیخته قهر کرده که سابقه دیرینی با جشنواره دارد را به آن بازگرداند. همچنین بدانیم که جشنواره‌های فجر در صورت برگزاری مناسب، می‌توانند امید و نشاط اجتماعی ایجاد کنند و اکنون کشور و مردم به این نشاط نیاز دارند. بنابراین شورای سیاست‌گذاری باید ایده‌هایی بدهد که جشنواره در این مسیر قرار گیرد». وزیر فرهنگ با تاکید بر اینکه همه اجزای جشنواره‌ای مانند جشنواره فیلم فجر باید به پنج وجه وفادار باشند، گفت: «وجه اقتصاد سینما، وجه اندیشه و هنر سینما، وجه فناورانه سینما، وجه بین‌الملل سینما و سینما به ‌عنوان امری انسانی؛ اگر این پنج‌گانه را بپذیریم باید بررسی کنیم، جشنواره‌ها چه کمکی به این پنج ضلع می‌کنند».
منوچهر شاهسواری، دبیر چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر نیز در این جلسه گفت: «نیازمند درک واقعی تغییر هستیم و اگر به آن تن ندهیم بدون آنکه در آن نقشی داشته باشیم به ما تحمیل می‌شود. باید توجه داشته باشیم حوزه فرهنگ، حوزه انفعال نیست بلکه حوزه رفتار فاعلانه است؛ نمی‌شود از وفاق حرف زد و رویکرد ملی نداشت. رویکرد ملی معنای پیچیده‌ای ندارد بلکه همه ما درک می‌کنیم که از عدم وجود رویکرد ملی لطمات جبران‌ناپذیری دیده‌ایم. همه تلاشم این است که فارغ از فیلم‌هایی که در جشنواره امسال شرکت می‌کنند، جشنواره فیلم فجر به رویدادی ملی تبدیل شود. فقط از این راه است که شاید بشود، دلخوری‌های قبلی را کاهش داد. آرزو می‌کنم به واسطه جشنواره فیلم فجر، چشمانمان برای یکدیگر تَر شود».

sazandegi

«پست قبلی

پست بعدی»

پست های مرتبط

جدال تلویزیون خصوصی و دولتی

صداوسیما مدیرعامل فیلیمو را متهم کرد سرانجام صدا و سیما به عنوان…

روانکاوی چرخان

درباره نمایش “بونکر” «بونکر»، جدیدترین کار و اجرای جلال تهرانی در مجموعه…

خدمت یا خیانت

درباره “جلال آل‌احمد” ۱۱ آذر سالروز تولد مردی است که دو سال…

دیدگاهتان را بنویسید