رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : آخرین بدرقه

آخرین بدرقه

دیروز آخرین بدرقه سیدابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان، آیت‌الله سیدمحمدعلی آل‌هاشم، مالک رحمتی و همراهانشان بود. تشییع آنها در تهران برگزار شد و رهبر انقلاب بر پیکر آنها در دانشگاه تهران نماز خواندند. مسئولان و مقامات داخلی و خارجی در سطوح مختلف در این بدرقه آخر حضور داشتند. البته روزهای دوشنبه و سه‌شنبه مراسم تشییعی هم در شهرهای تبریز و قم برگزار شده بود. عصر روز گذشته هم مراسمی با حضور محمد مخبر، سرپرست ریاست‌جمهوری و علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه برگزار شد. حدود ۵۰ هیات عالی‌رتبه خارجی در مراسم بزرگداشت رئیس‌جمهور فقید و وزیر امور خارجه فقید ایران در تهران شرکت کردند که در میان شرکت‌کنندگان خارجی بیش از ۱۰ هیات در سطح سران، حدود ۲۰ هیات در سطح وزیر و مابقی در سطوح مختلف نظیر رؤسای پارلمان، فرستادگان ویژه بودند. هم‌زمان با پایان مراسم تشییع پیکر ابراهیم رئیسی و همراهانش توسط مردم تهران، تابوت حامل پیکر رئیسی، امیرعبداللهیان و سرتیپ موسوی روی دستان یگان دژبان ارتش در سالن اجلاس سران تشییع و در محل در نظر گرفته شده جهت ادای احترام مقام‌های خارجی قرار گرفت.

امیر قطر، رهبر ملی ترکمنستان، رؤسای‌جمهور تونس، سوریه و تاجیکستان، نخست‌وزیران عراق، پاکستان، ارمنستان، آذربایجان و سوریه، رؤسای مجالس لبنان، الجزایر، قزاقستان، مالی، اتیوپی، دومای روسیه و رؤسای مجلس قانون‌گذاری و مجلس عالی ازبکستان، معاونین رؤسای‌جمهور ترکیه و هند و معاونان نخست‌وزیران قرقیزستان، ارمنستان، چین، افغانستان و صربستان ازجمله مقامات ارشدی هستند که با حضور در محل سالن اجلاس سران تهران و عرض تسلیت به محمد مخبر، سرپرست ریاست‌جمهوری به مقام شهید سیدابراهیم رئیسی و یاران شهیدش ادای احترام کردند. همچنین وزرای امور خارجه لبنان، مصر، تونس، عربستان سعودی، کویت، ازبکستان، تاجیکستان، بلاروس، ارمنستان، آذربایجان، سریلانکا، افغانستان، پاکستان، ونزوئلا و ترکیه، وزیر مشاور در امور نخست‌وزیری اردن، وزیر مدیریت منطقه‌ای و زیرساخت ارمنستان، وزیر کشاورزی و امنیت غذایی مالزی، وزیر امور مجاهدان الجزایر، وزیر مشاور در امور توسعه روستایی سریلانکا، وزیر بازرگانی پاکستان، وزیر کشور پاکستان، وزیر اطلاع‌رسانی و تبلیغات پاکستان، وزیر فرهنگ و میراث ملی پاکستان، عضو کابینه صربستان، وزیر مشاور ریاست‌جمهوری نیکاراگوئه، وزیر شهرسازی دولت‌های محلی و خدمات عمومی مالدیو به‌ عنوان فرستاده ویژه رئیس‌جمهور، وزیر اوقاف و امور دینی عمان به ‌عنوان فرستاده ویژه سلطان، وزیر مشاور صربستان و وزیر مشاور امارات نیز از دیگر مقامات خارجی حاضر در این مراسم بودند که به مقام والای رئیس‌جمهور شهید کشورمان ادای احترام کردند.
نایب‌رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان، 3 نفر از نمایندگان پارلمان آذربایجان، 2 نفر از نمایندگان پارلمان ترکیه از حزب سعادت، رئیس و نایب‌رئیس مجلس اعلای اسلامی اتیوپی، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای و دبیرکل کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا)، رئیس حکومت اقلیم کردستان عراق، سخنگو و رئیس هیات مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن و فرستاده ویژه سنگاپور نیز برای ابراز همدردی به سرپرست ریاست‌جمهوری به مقام شهید رئیسی و همراهانش ادای احترام کرده و یاد آنان را گرامی داشتند.

در این مراسم برخی از مسئولان و شخصیت‌های سیاسی شرکت کردند و در گفت‌وگوهای کوتاهی با خبرنگاران درباره ابراهیم رئیسی سخن گفتند. علی لاریجانی در گفت‌وگو با ایسنا درباره علت محبوبیت ابراهیم رئیسی تاکید کرد: ایشان اخلاق و تواضع خیلی خوبی داشت و این موضوع خیلی جذاب بود. به نظر من اخلاق سالم و متواضعانه در ارتباط با سیاستمداران و مردم خیلی اثربخش است.
همچنین سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: فقدان ایشان خلأ بسیار بزرگی است. آیت‌الله رئیسی به ما توصیه کردند که بنا به تعبیر امام اگر خادمین این ملت به هر دلیلی از بین ملت رخت بر می‌بندند قطعاً اراده پولادین مدیران به منظور جبران خلأ وجود شخصیت‌های بزرگ، محکم‌تر می‌شود.
غلامحسین اسماعیلی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور هم در جمع خبرنگاران تاکید کرد: اعضای دولت شهید آیت‌الله رئیسی براساس پیمانی که با ایشان در روز ابتدایی دولت بستند و براساس تعهدی که به نظام، مردم و رهبری دارند، درست است که داغدار و مصیبت زده‌ایم اما سرپا ایستاده‌ایم؛ امروز در جلسه هیات دولت به همکاران عزیزم عرض کردم که ۴۵ روز باقی‌مانده و آیت‌الله رئیسی خستگی‌ناپذیر بالای سرماست و از ما مطالبه‌گر است.
سیدمحمد حسینی، مشاور فرهنگی و اجتماعی رئیس‌جمهور به ایسنا گفت: علاقه به آیت‌الله رئیسی یک وجه مشترک بین مردم است که سبب افزایش انسجام آنها می‌شود. در کمتر از ۳ سال که آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور بودند همه مردم به اخلاص،‌ ایمان،‌ تقوا، پرکاری، فداکاری و صداقت ایشان پی بردند.
محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با ایسنا مهم‌ترین ویژگی‌ سیدابراهیم رئیسی را اخلاق، تقوا، مردمی بودن و خدمت بدون منت را عنوان کرد و گفت: شهادت ایشان یک‌بار دیگر روح اخلاقی و معنوی را به جامعه ما برگرداند و در کنار آن همه تلاش‌هایی که کرد، شهادت او نیز دستاورد بزرگی برای ملت ایران بود. همچنین علی‌اکبر صالحی، معاون رئیس‌جمهور پیشین هم گفت: بزرگ‌ترین میراث شهیدان سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و شهیدحسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه نام نیکی است که به جای گذاشته و راه و روش خدمت اخلاص‌گونه و خدا‌پسندانه این عزیزان است. اخلاص، صداقت، خدمت به خلق و شور در عبادت میراثی است که از شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان به جای مانده است.

sazandegi

پست های مرتبط

عوارض تحریم 60 درصدی

محسن هاشمی در گفت‌وگو با سازندگی: باید روش‌ها را به‌سرعت اصلاح کرد…

3 جولای 2024

جمعه به تحریم،‌تحقیر و فیلترینگ می‌گوئیم نه

محمدجواد ظریف دیروز در جمع هواداران مسعود پزشکیان در مشهد سخنرانی کرد…

3 جولای 2024

امید ایران

اولین مناظره دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری بین دوکاندیدای باقی‌مانده برگزار شد  …

2 جولای 2024

دیدگاهتان را بنویسید