اظهارات عارف در معارفه معاون اجرایی رئیس جمهور
مراسم تکریم محسن منصوری و معارفه محمدجعفر قائمپناه به عنوان معاون اجرایی رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاستجمهوری، صبح روز گذشته و با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور در ساختمان کوثر نهاد ریاستجمهوری برگزار شد. در این مراسم که با حضور محمدجواد ظریف، تعدادی از اعضای دولت سیزدهم و مقامات و معاونان نهاد ریاستجمهوری برگزار شد، عارف با اعلام اینکه عنوان دولت چهاردهم، «دولت وفاق ملی» و هدفش استفاده از توانایی تمامی نخبگان و چهرههای برجسته دانشگاهی و اندیشمند است و از همه آنها که دغدغه ایران را دارند، میخواهیم که برای برای رفع مشکلات به این دولت کمک کنند، گفت: در این دولت قصد داریم ابتدا «اقدام» کرده و بعد گزارش اقدامات را بیان کنیم. در دولت وفاق ملی، تلاش میکنیم کابینهای پویا، فعال و پرتلاش را تشکیل دهیم تا به خواستههای تمامی مردم، چه آنها که رای دادند و چه آنها که گلهمند بودند و رای ندادند، پاسخی مناسب و درخور بدهیم. عارف از تلاشهای محسن منصوری، معاون اجرایی دولت سیزدهم و سرپرست سابق نهاد ریاستجمهوری تقدیر کرد و افزود: این معاونت نقشی کلیدی در پیگیری امور دستگاهها، برنامهها و وعدههای رئیسجمهور و پاسخگویی به مطالبات مردم دارد. معاون اول دولت چهاردهم در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک روز خبرنگار از این موضوع خبر داد که به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ماموریت داده شده تا مطالبات و درخواستهای خبرنگاران که در شرایط سخت و پرمشقت فعالیت میکنند، پیگیری شود و هر اقدامی که لازم است از سوی دولت انجام گیرد. وی با بیان اینکه دولت چهاردهم خودش را مکلف به انجام تعهدات دولت قبل میداند، تاکید کرد: تمامی تعهدات دولت گذشته محترم است و در این دولت، اجرای آنها را تعهد خودمان میدانیم اما در آینده برنامههای جدیدی در این زمینه داریم. معاون اول رئیسجمهور همچنین بر رسیدگی به مطالبات مردم ازجمله مردمی که در انتخابات رای ندادهاند، تاکید کرد و گفت: نباید با مردم برخورد خشنی صورت بگیرد و نهاد ریاستجمهوری باید مأمن و پناهگاه مردم باشد.
انتظار تغییر در اداره امور کشور
پس از سخنان عارف، محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی دولت چهاردهم و سرپرست جدید نهاد ریاستجمهوری نیز سخنرانی کرد. او در صحبتهای خود در این جلسه با بیان اینکه همه مردم، چه آنها که به پای صندوقهای رای آمدند و چه آنها که نیامدند، انتظار تغییر در اداره امور کشور را دارند، گفت: انتخاب دکتر پزشکیان به معنای نیاز به تحول و تغییر رویکردهای پیشین حکمرانی و خلق فرصتهای جدید برای گذر از شرایط خطیر کنونی است. دوره جدیدی که با تکیه بر امیدی نو و همبستگی شکل گرفته، دوره بازگشت به عدالت در همه ابعاد آن و حکمرانی براساس وفاق ملی و عشق به مردم است که می تواند راهگشا باشد. وی در ادامه با گرامیداشت نام و خاطره شهدای دولت افزود: نهاد ریاستجمهوری باید نشان دهد که مثل رئیسجمهور صادق بوده و صدای بیصدایان در سراسر کشور و واسطه دولت وفاق ملی، نهادهای دولتی و شهروندان است بنابراین کسب رضایت اکثریت مردم فارغ از هر نژاد، اندیشه و قومی در اولویت کار ماست و مردم را ارباب خود میدانیم. معاون اجرایی دولت سیزدهم و سرپرست سابق نهاد ریاستجمهوری نیز در این جلسه گفت: از اینکه در مقام سرباز به رئیسجمهور شهید خدمت کرده و در ۹ سال گذشته همراهشان بودم بسیار خرسندم. شهید رئیسی مدیری پرتلاش، مجاهدی خستگیناپذیر و با اخلاص بود و با کار شبانهروزی، گرهها را باز میکرد.
وی با توضیح فعالیتهای صورت گرفته در دولت سیزدهم گفت: معاونت اجرایی رئیسجمهور، رابط رئیسجمهور، دستگاههای اجرایی و مردم است و معاونت اجرایی از لحاظ نظارتی و تنظیمگری مسئولیت خطیری دارد که در این ۲ سال و ۱۰ ماه، من و همکارانم در بخشهای مختلف سعی کردیم به بهترین شکل، وظیفه خود را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم ۴۸ سفر استانی برنامهریزی و اجرا شد، گفت: مدیریت میدانی و ارتباط بدون واسطه با مردم، کارشناسی دقیق و میدانی پروژههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و … از دستاوردهای بزرگ این سفرها بود که این سفرها در معاونت اجرایی ریاستجمهوری و با کمک هیات دولت برنامهریزی و اجرا و برای انجام آنها صدها جلسه اصلی و فرعی برگزار شد .وی با بیان اینکه در بخش رسیدگی به مشکلات مردم ۶ میلیون ارتباط مردمی در دولت سیزدهم از طرق مختلف صورت گرفت، گفت: تمامی این درخواستها با دقت پیگیری و بررسی شد و این از دستاوردهای قابل توجه این دولت بود. او در بخش دیگری از سخنان خود به ساماندهی نیروهای انسانی نهاد ریاستجمهوری و اقدامات برجسته صورت گرفته در صندوق کارآفرینی امید، بخش گزینش و مناطق آزاد و تجاری که با نظر معاون اجرایی رئیسجمهور اداره میشد، پرداخت و از تمامی همکارانی که در این حوزه ها فعالیت کردند، قدردانی و تشکر کرد.