رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : اتاق فکر دولت

اتاق فکر دولت

درباره اعضای شورای اطلاع‌رسانی دولت

گروه سیاسی: روز یک‌شنبه الیاس حضرتی، رئیس‌ شورای اطلاع‌رسانی دولت چهاردهم طی حکمی محمد قوچانی، علی ربیعی، فیاض زاهد، محمد مهاجری و شهاب‌الدین طباطبایی را به عضویت شورا درآورد.
حضرتی دبیرکل حزب اعتماد ملی هشتم شهریورماه امسال با صدور حکمی از طرف رئیس‌جمهور پزشکیان به‌ عنوان رئیس‌ شورای اطلاع‌رسانی به دولت جدید ملحق شد. او ازجمله کسانی است که در انتخابات ریاست‌جمهوری صراحتاً از پزشکیان حمایت کرد. او که سابقه نمایندگی مجلس را نیز دارد چند سالی با رئیس‌جمهور پزشکیان در پارلمان همکار هم بود.
در اسفند ۱۳۹۹ به دنبال ردصلاحیت مهدی کروبی برای تصدی دبیرکلی حزب اعتماد ملی به همراه سه نفر دیگر از اعضای این حزب و استعفای وی به همین دلیل، الیاس حضرتی به اتفاق آرای شورای مرکزی به ‌عنوان دبیرکل حزب اعتماد ملی انتخاب شد.
همچنین هر کدام از اعضای معرفی شده توسط الیاس حضرتی نیز نسبت‌های سیاسی خودشان را دارند. محمد قوچانی، رئیس کمیته سیاسی حزب کارگزاران سازندگی ایران است. او سال ۹۳ به شورای مرکزی این حزب پیوست. قوچانی سال ۹۶ و در دولت روحانی با حکم محمود واعظی به سمت مشاوره رئیس‌جمهور منصوب شده بود.
در همان سال در حکمی رسمی، وی دبیر «شورای گردآوری، تدوین و مستندسازی آثار رئیس‌جمهور» هم بود. دیگر عضو این شورا محمد مهاجری از فعالان سیاسی اصولگراست که در کارنامه او می‌توان عضویت در شورای سردبیری روزنامه کیهان، جام‌جم، همشهری عصر و خبرآنلاین را مشاهده کرد.
علی ربیعی نیز که درحال حاضر دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور است در دولت یازدهم وزیر کار بود، وزارتش در دولت دوم روحانی نیز به ‌عنوان وزیر کار ادامه پیدا کرد. او دومین سخنگوی دولت دوازدهم نیز بود. ربیعی همچنین از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ مشاور اجتماعی رئیس‌جمهور سیدمحمد خاتمی بود و در جریان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (۱۳۸۸) از اعضای اصلی ستاد میرحسین موسوی از نامزد‌های معترض به نتایج انتخابات بود.
از دیگر اعضا شهاب طباطبایی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان است که در دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، رئیس ستاد ۸۸ حامیان سیدمحمد خاتمی و میرحسین موسوی بود. او اولین فعالیت سیاسی خود را با عضویت در ستاد سیدمحمد خاتمی در انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶ آغاز کرد. او در سال ۱۳۷۷ با عضویت در حزب جبهه مشارکت به‌ عنوان دبیر هیات اجرایی حزب، فعالیت حرفه‌ای سیاسی خود را آغاز کرد و پس از آن در کمیته‌های اطلاع‌رسانی، پشتیبانی و دانشجویی عضو شد. طباطبایی در سال ۱۳۸۵ تنها کاندیدای اختصاصی حزب در انتخابات شورای شهر تهران بود.
او در همین سال به‌ عنوان رئیس شاخه جوانان حزب انتخاب شد و پس از آن در کنگره آخر حزب با رای اعضا به عضویت شورای مرکزی حزب درآمد. فیاض زاهد نیز دکتری تاریخ در گرایش ایران اسلامی دارد که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ از مسعود پزشکیان حمایت کرد. او همچنین عضو هیات ‌مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران نیز هست.

کار شورای اطلاع‌رسانی دولت چیست؟
هیات وزیران در ۴/۸/۱۴۰۱ پیشنهاد تشکیل شورای اطلاع‌رسانی دولت را به منظور سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و هماهنگی در زمینه اطلاع‌رسانی برنامه‌‌ها، فعالیت‌ها و دستاوردهای دولت و اعلام هماهنگ مواضع و نظرات رئیس‌جمهور و هیات دولت به مردم به استناد اصل یکصد‌وسی‌وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد.
بنابر ماده۲ آئین‌نامه این شورا، اعضای حقوقی شورا عبارتند از: رئیس دفتر رئیس‌جمهور. سخنگو و سخنگویان تخصصی هیات دولت. دبیر هیات دولت. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی. وزیر اطلاعات. وزیر امور خارجه. وزیر کشور. وزیر امور اقتصادی و دارایی. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات. وزیر یا وزرای مربوط حسب مورد. رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور. معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده. رئیس سازمان صدا‌وسیمای جمهوری اسلامی ایران. رئیس مرکز ملی فضای مجازی. مدیرعامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی. معاون فرهنگ و ارتباطات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی. پنج نفر صاحب‌نظر در حوزه ارتباطات و رسانه به تشخیص رئیس شورا. بنا بر تبصره یک آیین‌نامه شورای اطلاع‌رسانی دولت، رئیس این شورا به تشخیص رئیس‌جمهور از بین اعضا یا خارج از اعضای فوق انتخاب و منصوب می‌شود و حق حضور در جلسات هیات وزیران را دارد. همچنین در تبصره ۲ این آیین‌نامه آمده است: رئیس شورا می‌تواند از دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها و اشخاص صاحب‌نظر حسب مورد برای شرکت در جلسه شورا دعوت کند.
تبصره۳ تاکید کرده است: رئیس شورا می‌تواند کارگروه‌های تخصصی در حوزه اطلاع‌رسانی (از قبیل اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی، فرهنگی، اجتماعی، علمی، آموزشی و …) را به منظور رصد و بررسی افکار عمومی، پیش‌بینی و برنامه‌ریزی رسانه‌ای برای موضوعات مهم پیش‌روی دولت، تعیین خط رسانه‌ای، هماهنگی و هم‌افزایی اقدامات رسانه‌ای دستگاه­‌ها، ارزیابی عملکرد رسانه‌ای دستگاه‌ها در حوزه‌های تخصصی و بررسی کارشناسی دستورات جلسه شورا تشکیل دهد. تبصره۴ اصرار دارد که جلسات شورا با حضور نیمی از اعضا حداقل ماهی یک ‌بار تشکیل و تصمیمات آن با اکثریت آرای حاضران اتخاذ می‌شود.
یکی از کارهایی که شورای اطلاع‌رسانی دولت موظف به اجرای آن است، برنامه‌ریزی و هماهنگی در زمینه اطلاع‌رسانی برنامه‌ها، فعالیت‌ها و دستاوردهای دولت است. برنامه دیگر این شورا هماهنگی با مراکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دستگاه‌های اجرایی است. وظیفه سوم شورا، انجام هماهنگی‌های لازم به منظور برگزاری جلسات شورا و تنظیم دستور جلسات مربوط است.
این شورا همچنین وظیفه دارد، فعالیت‌های هیات دولت را به مردم منعکس کند. همچنین ارتباط مستمر با دفتر رئیس‌جمهور، معاون اول رئیس‌جمهور، وزرا، معاونان رئیس‌جمهور، استانداران و سایر مسئولان به منظور انجام هماهنگی لازم در انعکاس موضوعات و اقدامات مورد نظر آنها جهت آگاهی عموم دیگر وظیفه این شوراست. وظیفه بعدی ارتباط مستمر با رسانه‌ها به منظور توجیه و آشنایی با سیاست‌ها و برنامه‌های هیات دولت و نیز رصد، پایش و بررسی چگونگی انعکاس موضوعات و اخبار دولت و مواضع مطروحه از سوی سخنگو و سخنگویان تخصصی هیات دولت و شوراست.
در یکی از تبصره‌ها مواد آیین‌نامه این شورا آمده است: «در مواردی که دستگاه‌های اجرایی ذیل قوه مجریه قصد شکایت از رسانه‌ای را داشته باشند، گزارش آن برای دبیرخانه شورا جهت اطلاع ارسال می‌شود». همچنین در مواردی که به تشخیص کارگروهی با عضویت دبیر شورا، معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگانی از معاونت حقوقی رئیس‌جمهور و دستگاه شاکی و با پیشنهاد دبیرخانه نسبت به موضوع تصمیم و یا ترتیبات مشخصی اتخاذ شود، دستگاه مزبور مکلف به رعایت آن خواهد بود.

sazandegi

پست های مرتبط

روزگار سردار

درباره “حاج قاسم سلیمانی” به مناسبت سالگرد شهادتش   سردار قاسم سلیمانی…

۱۲ دی ۱۴۰۳

پیروزی نهایی از آنِ مومنان است

“رهبر انقلاب” در دیدار با جمعی از خانواده‌های شهدای مدافع حرم و…

۱۲ دی ۱۴۰۳

هزینه‌ای که سرمایه‌گذاری است

لوازم بسترساز برای بروز توانمندی‌های نخبگان به قلم؛ پروانه مافی؛ عضو شورای…

۱۲ دی ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید