رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : اتهام پشت اتهام

اتهام پشت اتهام

“عباس پالیزدار” در یک گفت‌وگوی ویدئویی، ادعاهایی را علیه مقامات سابق بیان کرد. ماجرا چیست؟

گروه سیاسی: عباس پالیزدار پس از ۱۵ سال با کوله‌باری از اتهام به مسئولان سابق جمهوری اسلامی بازگشته است. خبرگزاری فارس و چند رسانه دیگر از قوه قضائیه خواستار آن شدند، اتهامات و ادعاهای پالیزدار را بررسی کنند. او در گفت‌وگو با سایت دیده‌بان ایران، اتهاماتی را به محمد یزدی رئیس اسبق قوه قضائیه، آیت‌الله خزعلی، احمد خاتمی، سعید مرتضوی و محمود احمدی‌نژاد وارد کرد و البته این نکته را یادآور شد که سیدمحمد خاتمی و اطرافیانش از فساد پاک هستند و از آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نیز فسادی مشاهده نکرد اما تحت فشار تندروی‌های اصولگرا و اطرافیان احمدی‌نژاد مجبور شد، اتهاماتی مالی به هاشمی بزند که خود از آنها شرمسار است چون حقیقت نداشت. او اکنون بازگشته و اتهامات پیشین را دوباره مطرح کرده است. ماجرا چیست و او کیست؟ عباس پاليزدار ازجمله نامزدهای ستاد حاميان مردمی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات دور سوم شورای شهر بود. او در همان دهه ۸۰ درباره احمدی‌نژاد در سخنرانی خود به حمایت از محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران پرداخت و گفت که او می‌خواهد دست مفاسد اقتصادی را از امکانات دولتی کوتاه کند اما هیچ‌کس دولتش را در این زمینه حمایت نمی‌کند.
پالیزدار در سخنان جدیدش دلیل بازگشت دوباره خودش را امید به حجت‌الاسلام سیدمجتبی خامنه‌ای و مسعود پزشکیان دانسته و در این مصاحبه مدعی شد که «مجتبی خامنه‌ای»، فرزند رهبر انقلاب دست رسانه‌ها را برای پرسش‌گری از مسئولان باز می‌گذارد. او گردن مفسدان اقتصادی را می‌شکند و با آمدن وی، اصلاحات بنیادین اتفاق می‌افتد. پالیزدار برای دومین‌ بار از هاشمی‌رفسنجانی عذرخواهی کرد که نام او را با فساد اقتصادی گره زد. او در این خصوص که چند درصد مطالبی که نسبت به خانواده آقای هاشمی و خانواده‌شان مطرح شد براساس غرض‌ورزی است؟ گفت: بزرگ‌ترین انگیزه مجلس هفتم از موافقت با تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضائیه و ورود من این بود که من از آقای هاشمی و خاتمی مطلبی پیدا کنم واقعاً برای من مهم بود که آیا آقایان هاشمی و خاتمی هم در این پرونده‌ها دخیل هستند یا خیر. رفتیم و دیدیم که آقای خاتمی، خانواده و حلقه اطرافش اصلاً هیچ. پاکِ‌پاک. هیچ ‌چیزی درباره آنها نبود. این مطلب را در سخنرانی‌هایم گفتم و آنها خیلی ناراحت شدند.
خانواده آقای هاشمی اصلاً از من شکایت نکردند. آقای هاشمی تنها کسی که قانوناً می‌توانستند از من شکایت کنند اما شکایت نکردند. چون من بدون هیچ سندی درباره آنها حرف زده بودم. ایشان که می‌توانست از من شکایت کند، شکایت نکرد. بعدش که پیش آقای هاشمی رفتم با گریه از من حلالیت خواست. آقای هاشمی به قدری گریه کرد که عبایش از روی دوشش افتاد. به ایشان گفتم: «حاج‌آقا برای چه شما حلالیت می‌طلبید؟ من باید حلالیت بطلبم. من آبروی شما را بردم. می‌دانید حرف‌های من چقدر تاثیر منفی روی وجه شما و خانواده‌تان داشت؟ در صورتی که من پرونده را بررسی کرده بودم، به شما و خانواده شما ارتباطی نداشت. بالاخره مربوط به وابسته‌های شما بود. آن چیزی هم که در مورد فائزه خانم گفتم براساس اسنادی بود که از احمدی‌نژاد گرفتم».
پالیزدار ۱۵ سال پیش عضو تحقیق و تفحص مجلس شد، نماینده مجلس هفتم نبود اما به‌ عنوان کارشناس برای حضور در هیات تحقیق و تفحص دعوت شد و این همکاری تا سال ۱۳۸۷ ادامه داشت. پالیزدار بعد از چند سخنرانی و طرح ادعاهایی درباره مسئولان مختلف بازداشت و به ۱۰ سال حبس محکوم شد. در سال ۱۳۸۷ بعد از بازداشت پالیزدار برخی منابع خبری از دعوت فاطمه آجرلو، نماینده اصولگرای مجلس هفتم از وی به‌عنوان کارشناس برای حضور در این هیات خبر دادند. پالیزدار در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۷ طی سخنانی برای نخستین ‌بار با اشاره به نام و جزئیات در دانشگاه‌های کشور خصوصاً دانشگاه بوعلی سینای همدان افرادی را متهم به فساد مالی کرد و همین موضوع و سخنرانی مقدمات بازداشت او را فراهم کرد. پیش از دستگیری در مصاحبه‌ای با رادیوفردا مدعی شده بود که فساد ۴۴ نفر از مسوولان بلندپایه کشوری احراز شده ‌است. در همان زمان نیز پایگاه خبری انتخاب در گفت‌وگو با یک منبع ناشناس در وزارت اطلاعات اعلام کرد که پالیزدار برای انجام تحقیق و تفحص مجلس به بیش از ۱۰۰ پرونده فساد کلان در رده‌های بالای حکومت دسترسی داشته ‌است. پالیزدار پس از دو سال تحقیق و بررسی فساد مقامات، پرونده‌ای ۲۰۰‌ صفحه‌ای را به مجلس ارائه داد اما هرگز در مجلس و قوه ‌قضائیه مورد بررسی قرار نگرفت و به‌ طور رسمی منتشر نشد. چند ماه بعد رسانه‌های خارج از ایران پرونده‌ای را با عنوان تحقیق و تفحص از قوه قضائیه در مجلس هفتم» منتشر و مدعی شدند که با درز اطلاعات این پرونده به دست آنها رسیده است.
عباس پالیزدار متولد شهریور سال ۱۳۴۷ است. او می‌گوید ۴۵ درصدی جانبازی دارد. در همان دهه ۸۰ عده‌ای پالیزدار را متهم به دروغگویی درباره جانبازی کردند. بعد از این ادعا او عکس‌ها و مدارکی از حضور خود در جبهه‌های جنگ ایران و عراق منتشر کرد.
در سوابق پالیزدار، عضویت در تدوین چشم‌انداز ۲۰‌ ساله در بخش صنعت مجمع تشخیص مصلحت نظام سخنگو و دبیر هیات‌امنای خانه صنعتکاران ایران، عضو هیات‌امنای پژوهشکده بیمه مرکزی ایران، عضو هیات‌رئیسه فدراسیون ورزش‌های باستانی و قائم‌مقام مدیرعامل نشر هنرهای اسلامی بنیاد مستضعفان و جانبازان به چشم می‌خورد.

sazandegi

«پست قبلی

پست بعدی»

پست های مرتبط

خون زن شرقی

درباره “بی‌نظیر بوتو” در میانه‌های دهه ۷۰ بی‌نظیر بوتو، نخست‌وزیر وقت پاکستان…

۱۲ آذر ۱۴۰۳

رجوع به مدل آستانه

آخرین تحولات سوریه گروه بین‌الملل: همزمان با پیشروی‌های ارتش سوریه در حومه…

۱۲ آذر ۱۴۰۳

نامه به مراجع

“سیدمصطفی محقق‌داماد”: قانون عفاف و حجاب، خلاف تذکرات و منویات شماست و…

۱۲ آذر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید