رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : ادای احترام به رئیسی

ادای احترام به رئیسی

آیین بزرگداشت و ادای احترام به سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور فقید ایران و همراهان ایشان بسیاری از مقامات منطقه و خاورمیانه به ایران آمدند. در این میان چند اتفاق مهم برای اولین بار در سپهر سیاست خارجی کشورمان رخ داد که به ‌نوعی می‌تواند، گویای روابط دوجانبه جدید و حتی ترمیم این مناسبات باشد.‌ به ‌عنوان مثال در این مراسم عبداللطیف الزیانی، وزیر خارجه بحرین بعد از حدود ۱۳ سال وارد تهران شد و این در حالی است که سفارتخانه‌های دو کشور در پایتخت‌های یکدیگر(تهران و منامه) تعطیل هستند. بحرین در سال ۹۴ و به دنبال حمله به سفارت سعودی در تهران، در حمایت از ریاض، روابط با ایران را قطع کرد و همچنان این وضعیت ادامه دارد. سفر قبلی یک وزیر خارجه بحرین به ایران مربوط به حضور در نشست سران عدم تعهد در تهران در سال ۹۱ است و آن سفر در اوج تنش‌ میان دو کشور انجام شد اما روابط دو کشور قطع نشده بود. توجه داشته باشید که قبل از سفر الزیانی به تهران، پادشاه و ولیعهد بحرین هم با وجود نبود روابط، درگذشت رئیس‌جمهور و وزیر خارجه کشورمان را تسلیت گفته بودند اما این سفر جدید می‌تواند به ‌نوعی نشانه‌ای از ترمیم و بازسازی روابط میان تهران و منامه باشد. به موازات این روند باید توجه داشت که حمد بن عیسی، پادشاه ‎بحرین پنج‌شنبه به مسکو سفر کرده بود و در دیدار با ولادیمیر ‎پوتین ضمن تاکید بر تمایل کشورش بر عادی‌سازی روابط با ‎ایران از رئیس‌جمهور ‎روسیه درخواست کرد تا منامه را در پیشبرد این هدف یاری کند. بر همین اساس جمع این دو موضوع به ‌نوعی نشان از آن دارد که به زودی باید شاهد تغییرات مهمی در روابط و مناسبات دوجانبه ایران و بحرین باشیم.

نکته مهم دیگر حضور قیس سعید، رئیس‌جمهوری تونس در تهران بود که در همین راستا با رهبر انقلاب هم دیدار داشت و به ‌نوعی می‌توان این سفر را نوعی از یک بازتعریف روابط دوجانبه دانست.‌
در این راستا، عدم حضور رهبران شرکای کلیدی تهران مانند روسیه، چین، ونزوئلا و سوریه باعث شد تا نگاه‌ها به این موضوع بیش‌ازپیش باشد. به‌ عنوان مثال عدم حضور بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه و حضور نخست‌وزیر این کشور به همراه یک هیات عالی‌رتبه در تهران درحالی رخ می‌دهد که در سال ۱۳۷۹ رئیس دولت اصلاحات در مراسم درگذشت حافظ اسد، رئیس‌جمهوری پیشین سوریه شرکت کرد. همچنین عدم حضور نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا در این مراسم هم در این راستا زیر ذره‌بین رفت؛ چراکه محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین کشورمان در سال ۱۳۹۱ در مراسم وداع با هوگو چاوز، رئیس‌جمهوری سابق ونزوئلا شرکت کرده بود. در مورد کشورهای اروپایی هم صرفاً مقامات چند کشور اروپای شرقی مانند صربستان و بوسنی در این مراسم شرکت کردند.‌
از عربستان سعودی و امارات هم هیات‌های عالی‌رتبه در این مراسم حاضر شدند که نشان از اهمیت رابطه میان تهران با ریاض و ابوظبی دارد؛ چراکه در زمان حیات حسین امیرعبداللهیان و ابراهیم رئیسی این روابط به ‌نوعی بازسازی شد و تنش‌ها به حداقل رسید.
در این بین حضور مقامات جریان مقاومت هم یکی از نکات مهم در این مراسم بود. اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و محمد عبدالسلام، سخنگوی انصارالله یمن در مراسم وداع با رئیس‌جمهوری ایران حضور داشتند و این در حالی است که سیدعبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارالله یمن هم در این خصوص سخنرانی کرده بود.
در این راستا امیر قطر، رهبر ملی ترکمنستان، روسای جمهور تونس، سوریه و تاجیکستان، نخست‌وزیران عراق، پاکستان، ارمنستان، آذربایجان و سوریه، روسای مجالس لبنان، الجزایر، قزاقستان، مالی، اتیوپی، دومای روسیه و روسای مجلس قانون‌گذاری و مجلس عالی ازبکستان، معاونین روسای جمهور ترکیه و هند و معاونین نخست‌وزیران قرقیزستان، ارمنستان، چین، افغانستان و صربستان از جمله مقامات ارشدی بودند که با حضور در محل سالن اجلاس سران تهران و عرض تسلیت به سرپرست ریاست جمهوری به مقام سیدابراهیم رئیسی ، حسین امیرعبداللهیان و سایر همراهان آنها ادای احترام کردند.
همچنین گفته شده که وزرای امور خارجه لبنان، مصر، تونس، عربستان سعودی، کویت، ازبکستان، تاجیکستان، بلاروس، ارمنستان، آذربایجان، سریلانکا، افغانستان، پاکستان، ونزوئلا و ترکیه، وزیر مشاور در امور نخست‌وزیری اردن، وزیر مدیریت منطقه‌ای و زیرساخت ارمنستان، وزیر کشاورزی و امنیت غذایی مالزی، وزیر امور مجاهدان الجزایر، وزیر مشاور در امور توسعه روستایی سریلانکا، وزیر بازرگانی پاکستان، وزیر کشور پاکستان، وزیر اطلاع‌رسانی و تبلیغات پاکستان، وزیر فرهنگ و میراث ملی پاکستان، عضو کابینه صربستان، وزیر مشاور ریاست جمهوری نیکاراگوئه و وزیر شهرسازی دولت‌های محلی و خدمات عمومی مالدیو به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور، وزیر اوقاف و امور دینی عمان به عنوان فرستاده ویژه سلطان، وزیر مشاور صربستان و وزیر مشاور امارات نیز از دیگر مقامات خارجی حاضر در این مراسم بودند که به مقام والای رئیس جمهور شهید کشورمان ادای احترام کردند. نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان، ۳ نفر از نمایندگان پارلمان آذربایجان، ۲ نفر از نمایندگان پارلمان ترکیه از حزب سعادت، رئیس و نایب رئیس مجلس اعلای اسلامی اتیوپی، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای و دبیرکل کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا)، رئیس حکومت اقلیم کردستان عراق، سخنگو و رئیس هیات مذاکره‌کننده دولت نجات ملی یمن و فرستاده ویژه سنگاپور نیز ضمن عرض تسلیت به سرپرست ریاست جمهوری به ابراهیم رئیسی و همراهانش ادای احترام کرده و یاد آنان را گرامی داشتند.

sazandegi

پست های مرتبط

وطن‌پرست ملی‌گرا

به مناسبت سالمرگ “داریوش فروهر” داریوش فروهر از سیاستمدارانی بود که در…

۳۰ آبان ۱۴۰۳

انگاره‌های آخرالزمانی

“عمادالدین باقی” در خشونت‌های چند دهه اخیر در خاورمیانه همواره طرفین جنگ…

۳۰ آبان ۱۴۰۳

انحراف سند چشم‌انداز

کارگزاران سازندگی ایران حاضر است، سند چشم‌انداز ۱۴۲۴ را تهیه و تدوین…

۳۰ آبان ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید