رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : اقداماتی برای رفع تحریم‌ها

اقداماتی برای رفع تحریم‌ها

اولین کنفرانس خبری سخنگوی دولت

 

پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم، روز گذشته اولین جلسه سخنگوی دولت برگزار شد و فاطمه مهاجرانی به سوال خبرنگاران پاسخ داد اما با پروتکلی خاص. این‌طور که باید سوال‌های مدنظر رسانه‌ها حدود ۴ روز قبل از برگزاری نشست فرستاده می‌شد و احتمالاً در صورت تایید، خانم سخنگو به آنها پاسخ می‌داد. بنابراین خبرنگاران حاضر در نشست که از قبل پرسش‌هایشان هماهنگ شده نبود، نتوانستند در این پرسش و پاسخ دوطرفه شرکت کنند. روزنامه سازندگی البته به دلیل اینکه از قبل سوال را فرستاده بود توانست پرسش مدنظرش را از سخنگوی دولت بپرسد. اما این سوال با کمی اعتراض شروع شد. لذا اولین سوال از ایشان این بود که بدعت جدید نشست‌های خبری سخنگوی دولت چیست که ما باید چند روز قبل سوال‌ها را بفرستیم و اگر صلاح دیدید، پاسخ دهید. پس فایده برگزاری این نشست‌ها چیست؟ زیرا آن‌طور که شنیده‌ایم این روش و منش طالبان است که برای پاسخ‌های اندک‌شان در نشست‌ها از قبل سوال‌ها را از خبرنگاران دریافت می‌کنند. در همین راستا فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ چنین گفت: «به دلیل اینکه شما خبرنگاران نکته‌سنجی هستید، اگر سوال‌ها را از قبل دریافت نکنیم، ممکن است پاسخ‌هایی که شما می‌توانید روی آن مانور خبری دهید به درستی انتقال پیدا نکند. یعنی به‌عبارتی ممکن است منجر به کلی‌گویی شود. علتش هم همین است، وگرنه هیچ علت دیگری در این زمینه وجود ندارد و هدف این است که موضوع مدنظر رسانه‌ها به درستی به مخاطب رسانده شود.
البته پرسش اصلی سازندگی از سخنگوی دولت این بود «نظر شما و دولت درباره هجمه تندروها به‌ویژه نماینده‌های پایداری مجلس علیه کابینه و وزرا و اینکه معتقدند، مرز وفاق آقای پزشکیان تا کجا کشیده شده است. این حجم از کینه برای تخریب دولت چهاردهم از کجا نشأت می‌گیرد؟» که هر چند خانم مهاجرانی صلاح دانست تا بیشتر درباره وفاق صحبت کند تا برهم‌زنندگان این وفاق. مهاجرانی گفت: در مورد وفاق و تعدادی از گروه‌ها این‌طور می‌توان بیان کرد که گام اول وفاق از این به وجود می‌آید که ما صدای دیگران را بشنویم. اگر صدا را نشنویم و عده‌ای که ما را قبول ندارند، بگوییم یا با ما هستند، یا بر ما هستند این خودش خلاف وفاق است. لذا باید حرف‌ها را شنید و کمک کرد که ما در جامعه به سمتی برویم تا جامعه متحد یکپارچه‌ای داشته باشیم. وی افزود: «فراموش نکنیم مردم از دعواهای سیاسی ما خسته هستند و در آن وفاق باید آرامش و آسایش را تجربه کنند. لذا من سوال درباره دکتر پزشکیان مبنی‌ بر وفاق را این‌گونه تحلیل می‌کنم که ما باید صداها را بشنویم و البته باید تاکید کنم که رای بالای اعتماد مجلس به وزرا نشان از وفاق دارد. اما طبیعی است صددرصد آدم‌ها قرار نیست، همسو شوند. این تفاوت نظرها معنادار است و باید به رسمیت شناخته شود و به آن احترام گذاشته شود».

پیش از اینکه جلسه پرسش و پاسخ خبرنگاران شروع شود، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در اولین نشست خبری خود سخنرانی کوتاهی داشت. مهاجرانی ابتدا با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران با ابراز تاسف عمیق از حادثه دلخراش معدن طبس، این ضایعه دردناک را به خانواده‌های داغ‌دیده، جامعه کارگری و تمامی ملت شریف ایران تسلیت می‌گوید، تاکید کرد: این فاجعه نه‌تنها قلب خانواده‌های جان‌باختگان را جریحه‌دار کرد بلکه باری دیگر ضرورت بازنگری و اصلاح قوانین و رویه‌های مرتبط با ایمنی محیط کار را نمایان کرد. از این‌رو دولت با جدیت برای بهبود شرایط کاری و افزایش ضوابط ایمنی تلاش می‌کند تا از تکرار چنین حوادث ناگواری جلوگیری شود. همچنین در پی دستور وزیر کار، مقرر شده که کمیته‌ای تخصصی به منظور بررسی استانداردهای ایمنی معادن در ایران و بازنگری موارد غیرکارآمد تشکیل شود.
وی افزود: همچنین آغاز سال تحصیلی جدید مدارس و دانشگاه‌ها را به دانش‌آموزان و دانشجویان عزیز تبریک می‌گویم و قرین شدن آن را با هفته وحدت به فال نیک می‌گیریم. مهاجرانی درخصوص سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک گفت: دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم و هیات همراه در سفر به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دورانی که یک نسل‌کشی تمام‌عیار در غزه و توأم با رفتارهای منزجرکننده و دیوانه‌وار یک رژیم نژادپرست و تداوم این حملات در لبنان، ملت‌های منطقه را در آستانه تهدید و جنگ قرار داده، حامل پیام صلح پایدار و منصفانه برای همه ملت‌هاست. در این سفر رئیس‌جمهور در سخنرانی اصلی و دیدارهای جانبی تلاش خواهد کرد که نماینده‌‌ای درخور برای بازتاب شأن، جایگاه و دیدگاه مردم کشورمان در مخالفت با خشونت، نارواداری، جنگ‌طلبی، زورگویی و زیاده‌خواهی باشد و در همان حال اشتیاق بی‌پایان مردم عزیزمان برای بهره‌مندی از یک زندگی زیبنده، مترقی و همکاری‌جویانه را به ملت‌های دنیا یادآوری کند. این سفر نه‌تنها از جهت مقارن شدن با آغاز دولت جدید و لزوم رساندن پیام روشن مردم ما به جهان بلکه به دلیل تقارن زمانی با بی‌ثباتی‌های بین‌المللی اهمیت دارد.
او افزود: برای دکتر پزشکیان وفاق ملی، سکوی پرتابی برای ترویج وحدت و همدلی میان ملت‌های مسلمان و همسایه در منطقه و فراسوی آن است و آغازی است برای صلح و همکاری به جای جنگ و عداوت. در این سفر برای رئیس‌جمهور، سیاست خارجی امتداد سیاست داخلی است و باید گویای انتخاب‌ها و گرایش‌های مردم کشورمان باشد.
همچنین سخنگوی دولت تصریح کرد: در کنار این خبرهای تلخ، این هفته خبرهای خوبی را نیز با خود به همراه داشت. از انتصاب اولین استاندار اهل تسنن که به بدنه دولت اضافه شد تا انتصاب بانوان شایسته در مناصب اداری که امیدواریم شاهد حضور بیشتر و پررنگ آنان در ادامه فعالیت دولت چهاردهم باشیم. وی افزود: خبر خوب دیگر موافقت مقام معظم رهبری با عفو؛ تخفیف و تبدیل مجازات حدود سه هزار نفر از محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب بود که جا دارد از این اقدام در آغاز هفته وحدت که در راستای افزایش وفاق ملی است، تشکر و قدردانی کنیم. او ادامه داد: بازگشت دانشجویان محروم از تحصیل به دانشگاه‌ها و مختومه کردن پرونده‌ برخی محکومیت‌ها که با پیگیری رئیس محترم جمهور و همراهی دستگاه محترم قضایی هم از دیگر اخبار خوبی بود که جا دارد از رئیس محترم این قوه به جهت حرکت در راستای وفاق ملی تشکر و قدردانی کنیم. سخنگوی دولت در پایان اولین نشست خبری خود گفت: نیما یوشیج می‌گوید، یک دست بی‌صداست، دست من، به سوی تو می‌شود دراز، دست ما هم به سوی شما رسانه‌ها دراز است تا با هم یک گفت‌وگوی ملی راجع به وفاق داشته باشیم.

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در اولین نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که سیاست‌ دولت در تعامل با اقدام مالی چیست؟ گفت: ایران با دو معاهده با گروه اقدام مالی همکاری می‌کند و دو معاهده دیگری مانده که باید به آن پیوندد. موضوع fatf با همراهی مجمع تشخیص درحال پیگیری است. او همچنین در پاسخ به این سوال که دولت برای رفع تحریم‌ها برنامه دارد؟ گفت: آنچه مشخص است این است که مقام معظم رهبری حجت را تمام کردند و نکته‌ این است که رفع تحریم‌ها، جاده دوطرفه است و عزت ملی و رویکرد شرفتمندانه در رفع تحریم مهم است. اقداماتی برای رفع تحریم‌ها درحال انجام است اما همان‌طور که گفتم، رفع تحریم‌ها یک جاده دوطرفه است. همچنین مهاجرانی در پاسخ به این سوال که بعد از انتخابات رئیس‌جمهوری، رسانه‌های اصولگرا تایید کردند که اسب زین شده در خدمت دولت است اما ابتدا گزارش آقای خاندوزی منتشر شد و بعد بحث ناترازی‌ها به وجود آمد و دولت برای پرداخت مطالبات از رهبری اجازه برداشت پول از صندوق را گرفتند، دولت چهاردهم چه تحویل گرفته و شرایط چگونه است؟ این‌طور بیان کرد که یک سنت ناپسند از قبل به وجود آمده است که هر دولتی روی کار می‌آید، دولت قبل را نابود می‌کند، آنچه ما تحویل گرفتیم، پول توی آن نیست. اما از زحمات دولت سیزدهم تشکر می‌کنیم و امیدواریم با وفاق ملی ایجاد شده مردم حال بهتری را تجربه کنند. با ایجاد وفاق ملی کمک کنیم ،مردم ما را به درستی قضاوت کنند.
سوال دیگری که از سخنگوی دولت پرسیده شد، درخصوص تخریب دولت توسط تندروها و تعامل با مجلس بود که گفت: گام اول وفاق از این به بعد به وجود می‌آید که صدای دیگران را بشنویم و اینکه بگویم با ما هستند یا خلاف ما هستند درست نیست. فراموش نکنید مردم از دعوای سیاسی ما خسته هستند لذا شعار آقای پزشکیان برای وفاق به این معنی است که صدای همه را بشنویم، رای اعتماد مجلس به دولت نشانه وفاق است و صددرصد آدم‌ها قرار نیست یکدست شوند. او همچنین در پاسخ به سوالی درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تاکید کرد: بازنشستگان عزیزانی هستند که ۳۰ یا ۳۰ و اندی سال کار کردند و حال نوبت ماست که به وظایف خود عمل کنیم. تلاش بر این است که این قشر آسیبی نبینند و باید به آثار تورمی اقدامات توجه کرد. تعهداتی که به بازنشستگان داریم سر جای خود است و طبق آنچه قانون‌گذار تعیین کرده، کارها درحال انجام است. آقای پزشکیان گفتند که مردم را غافلگیر نخواهم کرد و نکته مهم این است که چک بلامحل نخواهیم کشید.
در این نشست سخنگوی دولت درباره تعطیلی روز پنج‌شنبه‌ها اعلام کرد که آنچه در دولت مطرح شد، بازگشت به لایحه ارسالی در دولت سیزدهم است. وی ادامه داد: همان‌طور که از ابتدا تاکید کردیم، دولت به دنبال اجرای برنامه هفتم توسعه است. اجرای احکام قانونی وظیفه دولت است و در همین راستا گام خواهد برداشت لذا با استفاده از تمام ظرفیت‌ها ازجمله دانش‌بنیان‌ها تلاش می‌کند تا ظرفیت برق هسته‌ای را از هزار مگاوات به سه هزار مگاوات افزایش دهد. دولت چهاردهم برنامه دارد که سبد انرژی کشور را متنوع کند تا کشور بتواند از انرژی‌های پاک نیز بهره بیشتری بگیریم. به گفته مهاجرانی، وفاق پروژه نیست بلکه یک مسیر است که باید آرام‌آرام با یکدیگر آن را طی کنیم. همه ارکان تلاش می‌کنند که در جهت وفاق حرکت کنیم و من احساس می‌کنم که درحال حاضر وفاق درحال تبدیل شدن به یک گفتمان است.

 

sazandegi

پست های مرتبط

دوراهی تعقیب بین‌المللی

بازتاب‌های جهانی حکم جلب “نتانیاهو”  

۳ آذر ۱۴۰۳

هاشمی به روحانی چه گفت؟

ناگفته‌های “روحانی” از اتفاقات منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲  

۳ آذر ۱۴۰۳

موضع ترامپ مشخص است

چرا باید مواضع ایران در حوزه سیاست‌‌خارجی شفاف‌تر باشد؟ به قلم؛ فریدون…

۳ آذر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید