محسن هاشمیرفسنجانی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران
در ۴۵ سال گذشته- پس از پیروزی انقلاب اسلامی- ضمن اینکه به صورت دیپلماتیک فعالیتهایی علیه رژیم غاصب صهیونیستی صورت گرفت اما سعی جمهوری اسلامی همواره بر این بوده که رویارویی مستقیمی بین ایران و اسرائیل صورت نگیرد و عمدتاً هم ایران در این فرآیند خویشتنداری کرده است. اما در طول این سالها ما شاهد حرکات ایذایی اسرائیل در زمینههای مختلف از جمله شهادت شهدای هستهای، حملاتی که در سوریه عیله نیروهای ما انجام داد و عملیاتهای پیدا و پنهان دیگری هم بودهایم که فرض شده منشأ همه این اقدامات اسرائیل بوده است.
اقدام رژیم صهیونیستی علیه منافع جمهوری اسلامی که طی آن به کنسولگری ایران در دمشق حمله کرد و منجر به شهادت سردار زاهدی و برخی دیگر از مستشاران نظامی ایران در سوریه شد بعد از جنایتهای اسرائیل در غزه و لبنان اتفاق افتاد. با وجود این ایران در همین قضیه هم خویشتنداری کرد اما اسرائیل با گستاخی از این حمله دفاع کرد و از سویی این حمله از جانب کشورهای استکباری و غربی محکوم هم نشد. از اینرو، ایران برای نشان دادن اقتدار خود با متانت حملهای را طراحی و اجرا کرد که هرچند حداقلی اما دقیق و حساب شده بود.
محدود بودن پاسخ ایران به مکانهای از پیش اعلام شده که حمله به کنسولگری ایران از آنجا انجام شده بود و آسیب نرساندن به شهروندان غیرنظامی اسرائیل در راستای هدف جمهوری اسلامی در پرهیز از ایجاد تنش ارزیابی شده بود. این اقدامی حداقلی اما دقیق و حساب شده بود که منجر به تنشهای بیشتر در منطقه نشود. همانگونه که مقامات وزارت خارجه و مسئولان نظامی ما اعلام کردند این نکته را از قبل به اطلاع طرف مقابل رساندند و براساس این اطلاع، اتمام حجت کرده و مسئولانه عمل کردند و اینک نیز مقامات کشور همه بر این مهم تاکید دارند که به دنبال افزایش تنش در منطقه نیستند.
بعد از ۴۵ سال و پس از تهاجمات مکرر اسرائیل ضرورت داشت که ایران اقتدار خودش را به نمایش بگذارد چراکه غرور ملی در نتیجه این تهاجمات جریحهدار شده و اینگونه وانمود میشد که ایران توان مقابله با اسرائیل را ندارد اما این عملیات اقدام لازمی بود که اقتدار ملی و آنچه در ملت ایران جریحهدار شده بود را دوباره بازسازی کند. باید تلاش شود این مساله سبب افزایش تنش در منطقه نشود و در عین حال جاهطلبی، خشونتطلبی و جنایات نتانیاهو نیز کنترل شود. معتقدم که این مهم را میتوان با اقدامات دیپلماتیک انجام داد چراکه ایران در این ماجرا دفاع مشروعی را انجام داد.
با وجود آنکه کشورهای استکباری و غربی تلاش کردند بدون محکوم کردن حمله قبلی رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی تنها ایران را محکوم کنند، اکثریت در شورای امنیت به نفع ایران صحبت کردند و فعالیت دیپلماتیکی که ایران داشت، باعث این اتفاق در شورای امنیت شد، از اینرو نباید فرصت را برای ادامه مذاکرات از دست داد و همانگونه که مسئولانه مذاکره میکنیم باید این مسیر را ادامه بدهیم که تهدیدها ادامه پیدا نکند و اثر نامطلوبی در اقتصاد ما نداشته باشد.
ضرورت پاسخگویی به تجاوزات متعدد رژیم صهیونیستی در این مقطع به منظور اثبات اقتدار جمهوری اسلامی و بازسازی غرور جریحهدار شده ملت مهم بود و ما همچنان این سیاست را ادامه میدهیم که تنشی در منطقه ایجاد نشود و قدرتهای دیگر نیز به دنبال کنترل اسرائیل هستند اما این پیام داده شده که در صورت اقدام مجدد، اسرائیل با قدرت ایران مواجه خواهد شد. به نظر میرسد باید مذاکرات دیپلماتیک را نیز ادامه داد که این اتفاق نیفتد و مسیر کم کردن تنش در منطقه را دنبال کنیم.