وقتی دیوان بینالمللی دادگستری لاهه حکم داد که اسرائیل باید «تمام اقداماتی را که در حد توانش است» برای جلوگیری از همه اقدامات در محدوده کنوانسیون نسلکشی اتخاذ کند، در میان حامیان طرفدار فلسطین که در خارج از ساختمان دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه تجمع کرده بودند، هلهلهای به پا شد. اما بسیاری از اینکه دیوان عالی سازمان ملل دستور آتش بس در غزه را نداده است، ابراز ناامیدی کردند. بسیاری از اینکه دیوان بینالمللی دادگستری به درخواست اسرائیل پرونده نسلکشی را رد نکرد، ابراز امیدواری کردند اما در قبال دستورات دادگاه برای جلوگیری از نسلکشی بدون آتشبس ناخشنود بودند. آن ها تنها باید نسبت به اینکه کمکهای بشردوستانه وارد غزه میشود، خشنود باشند. کارلا مک لارن، رئیس امور دولت عفو بینالملل بریتانیا، حکم موقت امروز دیوان بینالمللی دادگستری در پرونده نسلکشی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل را «حکمی بسیار مهم» خواند.
آفریقای جنوبی پس از اینکه دیوان بین المللی دادگستری به نفع درخواست خود مبنی بر اعمال تدابیر اضطراری علیه اسرائیل به دلیل عملیات نظامی خود در غزه رای داد، «پیروزی قاطع» برای حاکمیت قانون بینالمللی را ستود. این سازمان اعلام کرد که به اقدامات خود در نهادهای حاکمیتی جهانی برای حمایت از حقوق فلسطینیان در غزه ادامه خواهد داد و از دادگاه به دلیل حکم سریع خود تشکر کرد. دولت آفریقای جنوبی در اطلاعیهای اذعان کرد که «امروز پیروزی قاطعی برای حاکمیت قانون بینالمللی و نقطه عطف مهمی در جستوجوی عدالت برای مردم فلسطین است». آفریقای جنوبی همچنین اعلام کرد، صمیمانه امیدوار است که رژیم اسرائیل به اجرای این حکم مبادرت ورزد. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به حکم دیوان بینالمللی دادگستری واکنش نشان داد. او گفت که اسرائیل با رعایت قوانین بینالمللی به دفاع از خود و شهروندان خود ادامه خواهید داد. او همچنین گفت: «اسرائیل در جنگی عادلانه است که شبیه هیچ جنگی نیست» و افزود که اسرائیل این جنگ را تا پیروزی مطلق ادامه خواهد داد تا زمانی که همه اسرای اسرائیلی در دست حماس بازگردند و غزه دیگر تهدیدی برای اسرائیل نباشد. او با انتقاد از این حکم همچنین گفت که تمایل دیوان بینالمللی دادگستری برای بحث درباره ادعاهای نسلکشی علیه اسرائیل «مایه شرمساری است که برای نسلها پاک نخواهد شد». سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس به رویترز گفته است که تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری تحول مهمی است که به انزوای اسرائیل و افشای جنایات آن در غزه کمک میکند. وی همچنین خواستار اجرای تصمیمات دادگاه از سوی کابینه اسرائیل شد. ایتامار بن گویر از اعضای کابینه نتانیاهو نیز با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس به حکم دیوان بینالمللی دادگستری واکنش تندی نشان داد. او اولین مقام اسرائیلی بود که پس از پایان جلسه دادگاه اظهار نظر کرد. دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد از اقدامات فوری که دیوان بینالمللی دادگستری علیه اسرائیل حکم داده بود، استقبال میکند.
دادگاه بینالمللی دادگستری اسرائیل را موظف به اتخاذ تدابیری برای جلوگیری و مجازات تحریک مستقیم نسلکشی در جنگ غزه کرده است. در حکم جامع، اکثریت بزرگی از هیات ۱۷ قاضی دادگاه به اقدامات فوری رای دادند که بیشتر خواستههای آفریقای جنوبی را به استثنای دستور توقف عملیات نظامی در غزه پوشش میدهد. آفریقای جنوبی از دادگاه خواستار آتشبس فوری شده بود. دادگاه به اسرائیل دستور داد که از هرگونه اقدامی که میتواند تحت کنوانسیون نسلکشی قرار گیرد خودداری کند همچنین اطمینان حاصل کند که نیروهایش هیچگونه اقدام نسلکشی در غزه مرتکب نشدهاند. همچنین دستور داد تا وضعیت انسانی بهبود یابد. قاضی داناهیو به اسرائیل دستور داده تا اقداماتی را برای جلوگیری و مجازات تحریک مستقیم نسلکشی اتخاذ کند. این حکم، تعهدات حقوقی بینالمللی را برای اسرائیل ایجاد کرده است. او گفت که همه طرفها در نوار غزه به قوانین بینالملل پایبند هستند. این حکم به زبان فرانسه نیز قرائت است. قاضی داناهیو همچنین به اسرائیل دستور داد تا ظرف یک ماه گزارش خود را به دادگاه ارائه کند.