سخنان نوروزی رهبر انقلاب
با آغاز سال جدید ۱۴۰۴ رهبر انقلاب به رسم هر سال، سال نو را به ملت ایران تبریک گفتند و سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند. آیتالله خامنهای در سخنانشان گفتند: سال ۱۴۰۳ سال پرماجرایی بود. حوادثی که در این سال پیدرپی اتفاق افتاد، شبیه حوادث سال ۱۳۶۰ و دارای سختیها و مشقتهایی برای مردم عزیز ما بود. در اوایل سال، شهادت رئیسجمهور محبوب ملت ایران، مرحوم آقای رئیسی (رحمتالله علیه) اتفاق افتاد. قبل از آن، شهادت تعدادی از مستشاران ما در دمشق اتفاق افتاد. بعد از آن، حوادث گوناگونی در تهران و بعد در لبنان اتفاق افتاد و عناصر ارزشمندی را ملت ایران و امت اسلامی از دست دادند. اینها حوادث تلخی بود که اتفاق افتاد. علاوه بر این در طول سال به خصوص در بخش دوم سال، مشکلات اقتصادی بر مردم فشار آورد، سختیهای معیشت برای مردم مشکلاتی درست میکرد. این سختیها در طول امسال وجود داشت؛ لکن متقابلاً یک پدیده عظیم و عجیبی وجود پیدا کرد و آن نشان دادن قوت اراده ملت ایران و روحیه معنوی ملت ایران و اتحاد ملت ایران و آمادگیهای سطح بالای ملت ایران بود. اولاً در برابر حادثهای مثل فقدان رئیسجمهور، بدرقه عظیمی که مردم کردند، شعارهایی که مردم دادند، روحیه بالایی که از خودشان نشان دادند، نشان داد که این مصیبت، اگرچه سنگین بود اما نتوانست ملت ایران را دچار احساس ضعف بکند. بعد هم با سرعت در طول مدت مقرر قانونی توانستند، انتخابات برگزار کنند و رئیسجمهور جدید را انتخاب بکنند و دولت را تشکیل بدهند و کار مدیریت کشور را از حالت خلأ بیرون بیاورند. اینها خیلی حائز اهمیت است و این نشاندهنده روحیه بالا و تواناییهای بالا و قوت معنوی ملت ایران است. خدا را باید بر این سپاس گفت.
علاوه بر اینها در این حوادث ماههای اخیر که عده زیادی از برادران ما در لبنان- برادران دینی ما و لبنانی ما- دچار مشکلاتی شدند، ملت ایران توانستند با سعهصدر به آنها کمک برسانند. این حادثهای که در این زمینه اتفاق افتاد، یعنی سیل کمکهای مردم به شکل عجیب به سمت برادران لبنانی و فلسطینی خودشان، یکی از وقایع ماندگار و فراموشنشدنی تاریخ کشور ماست. طلاهایی که خانمهای ما، بانوان ما با سخاوت از خودشان جدا کردند و در این راه دادند و کمکهایی که مردم ما، مردان ما انجام دادند، اینها مسائل مهمی است. این نشاندهنده قوت اراده ملت و عزم راسخ ملت است. این روحیه، این حضور، این آمادگی، این قوت معنوی برای آینده کشور و همیشه زندگی ایران عزیز ما یک سرمایه است. از این سرمایه انشاالله کشور حداکثر استفاده را خواهد کرد و خدای متعال هم تفضلاتش را بر ملت ادامه خواهد داد.
در سال گذشته ما شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» را مطرح کردیم که این برای کشور لازم بود بلکه به یک معنا حیاتی بود. حوادث گوناگون سال ۱۴۰۳ مانع از آن شد که این شعار به تمام معنا تحقق پیدا کند. البته تلاشهای خوبی انجام گرفت؛ هم دولت، هم مردم، بخش خصوصی، سرمایهگذاران، کارآفرینندگان، اینها توانستند کارهای خوبی را انجام بدهند لکن آنچه اتفاق افتاد با آنچه مورد انتظار بود، فاصله داشت. بنابراین امسال هم مساله عمده ما مساله اقتصاد است. آنچه که من به عنوان توقع از دولت محترم، مسئولان محترم و مردم عزیزمان امسال مطرح میکنم، باز یک مساله اقتصادی است. این مساله اقتصادی ما شعار امسال هم خواهد بود و آن مربوط به سرمایهگذاری در اقتصاد است.
یکی از مسائل مهم اقتصاد در کشور سرمایهگذاریهای تولیدی است. تولید آن وقتی جهش پیدا میکند که سرمایهگذاری انجام بگیرد. البته سرمایهگذاری عمدتاً از سوی مردم باید انجام بگیرد- و دولت شیوههای مختلفش را برنامهریزی کند- لکن در آنجایی که مردم یا انگیزهای ندارند یا توانایی سرمایهگذاری ندارند، دولت هم میتواند در این میدان وارد شود؛ نه به عنوان رقابت با مردم بلکه به عنوان جایگزین مردم؛ آنجایی که مردم نمیآیند، دولت وارد میدان شود و سرمایهگذاری کند. به هر حال سرمایهگذاری تولید یکی از مسائل لازم برای اقتصاد کشور و برطرف کردن مشکل معیشت مردم است. اصلاح معیشت مردم برنامهریزی میخواهد لکن این برنامهریزی بدون مقدماتی از این قبیل امکانپذیر نیست. باید حتماً هم دولت و هم مردم با عزم و انگیزه فراوان، سرمایهگذاری برای تولید را جدی بگیرند و دنبال کنند. کار دولت، فراهم کردن زمینههاست، برداشتن موانع تولید است؛ کار مردم هم این است که سرمایههای خرد و سرمایههای بزرگ خود را بتوانند در راه تولید به کار ببرند. اگر سرمایه در راه تولید به کار رفت، دیگر به سمت کارهای مضر مثل خرید طلا، خرید ارز و امثال اینها نخواهد رفت و کارهای مضر دیگر انجام نخواهد گرفت. بانک مرکزی میتواند در این زمینه نقش ایفا کند، دولت هم نقشهای موثر فراوانی را میتواند به وجود بیاورد. بنابراین شعار امسال «سرمایهگذاری برای تولید» است که این انشاالله مایه گشایشی برای معیشت مردم خواهد شد و برنامهریزی دولت با مشارکت مردم در کنار یکدیگر انشاالله مشکل را برطرف خواهد کرد.
دو نکته مهم رهبری در باره مواضع تهدیدآمیز اخیر آمریکا
رهبر انقلاب همچنین روز عید فطر پس از اقامه نماز عید در خطبه اول نماز با تبریک عید سعید فطر به ملت ایران و امت اسلامی همچنین تبریک نوروز و سال نو و روز ۱۲ فروردین (عید بزرگ تعیین جمهوری اسلامی به عنوان نظام منتخب ملت)، رمضان امسال را ماه رشد قلبی و معنوی همراه با تلاش سیاسی و تحرک ایمانی ملت خواندند. نماز عید سعید فطر صبح امروز با شکوهی بهیادماندنی و با حضور فشرده ملت مومن و عزتمند در سراسر میهن عزیز اقامه شد. در پایتخت نیز انبوه بیشمار مردم با دلهایی سرشار از امید به فضل و یاری پروردگار، نماز عید را به امامت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مصلای تهران و خیابانهای اطراف اقامه کردند.
رهبر انقلاب با اشاره به ادعاهای ضدتروریستی استعمارگرانی که با پول و رسانه بر جهان حکومت میکنند، گفتند: همینهایی که در سخنان خود دفاع ملتها از حقوق و سرزمین خود را تروریسم و جنایت میخوانند، در مقابل نسلکشی واقدامات تروریستی صریح صهیونیستها یا چشم میبندند یا به اینگونه اقدامات کمک هم میکنند.
ایشان با اشاره به ترور شخصتهایی همچون ابوجهاد، فتحی شقاقی، احمد یاسین و عماد مغنیه در کشورهای مختلف به دست رژیم صهیونی و نیز ترورهای متعدد دانشمندان عراقی در عملیات این رژیم گفتند: آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی از این حرکات صریح تروریستی دفاع و بقیه جهان نیز فقط تماشا میکنند.
آیتالله خامنهای با محکوم کردن شدید بیاعتنایی مدعیان حقوق بشر در قبال شهادت حدود ۲۰ هزار کودک فلسطینی در کمتر از دو سال اخیر گفتند: البته ملتهای جهان ازجمله در اروپا و آمریکا در حدی که از این جنایات مطلع میشوند علیه صهیونیستها و آمریکا تظاهرات و اجتماع میکنند که اگر اطلاعرسانی کاملی صورت گیرد حتماً ملتها، اعتراضات خود را گسترش میدهند.
ایشان در نوعی جمعبندی از واقعیات بیان شده، تاکید کردند: این گروه تبهکار و شریر و جانی باید از فلسطین و منطقه ریشهکن شود که به حول و قوه الهی چنین خواهد شد و تلاش در این زمینه وظیفه دینی، اخلاقی و انسانی همه افراد بشر است.
رهبر انقلاب با اشاره به ثبات مواضع جمهوری اسلامی در باره منطقه گفتند: مواضع ما ثابت است و دشمنی آمریکا و رژیم صهیونی هم مثل گذشته است. آیتالله خامنهای در پایان خطبه دوم دو نکته مهم در باره مواضع تهدیدآمیز اخیر بیان کردند: اول اینکه، اگر شرارتی از خارج صورت بگیرد که البته احتمالش زیاد نیست قطعاً ضربه متقابل محکمی خواهند خورد و دوم اینکه، اگر دشمن مانند برخی سالهای قبل به فکر ایجاد فنته در داخل باشد، ملت همانند آن سالها، جواب محکمی به فتنهافروزان خواهد داد.