تاکید پزشکیان و مطهری بر تشکیل ائتلاف میانهروها
علی مطهری و مسعود پزشکیان بر شکلگیری ائتلافی از چهرههای میانهرو و عقلگرا و واقعیتگرا برای انتخابات یازدهم اسفند تاکید کردند. پزشکیان و مطهری در گفتوگویی مشترک با انصاف نیوز با انتقاد از عملکرد مجلس یازدهم و دولت سیزدهم بر ضرورت اجرایی شدن جنبه نظارتی مجلس در دوره آینده گفتند. مطهری در این مصاحبه گفت: طیفهای مختلف جریان میانهروها برای ایجاد یک ائتلاف در انتخابات پیشرو درحال رایزنی و مشورت هستند. این امید وجود دارد که رایزنیهای صورت گرفته به نتیجه مثبتی برای ارائه یک لیست واحد منجر شود. وی افزود: میانهروها افراد عقلگرا و معتدلی هستند که واقعیتگرا بوده و به دنبال شعارگرایی نیستند. آنها در پی اصلاح امورند و خود را در مقابل افراطوتفریط تعریف میکنند. آنها تلاش میکنند که سمت تفریط کردن و بیتفاوتی نباشند و از طرف دیگر در مقابل افراطیگریهایی که در چند سال اخیر مشکلات جدی برای کشور ایجاد کرد، میایستند.
به گفته مطهری همه کسانی که رویه و تفکری مبتنی بر میانهروی دارند و تفکر سیاسی معتدلی را دنبال میکنند، ذیل این جریان قرار میگیرند. برای نمونه مدیرانی که قائل به ایجاد توازن میان شرق و غرب هستند و از اینکه به دلیل دشمنی به غرب در دامان شرق بیفتیم، گریزان هستند یا برعکس، میانهرو محسوب میشوند. او تاکید کرد: میانهروها در پی آن هستند تا با ایجاد توازنی در سیاست خارجی رفع تحریمها را دنبال کنند. در واقع آنها به دنبال این هستند که هر چه زودتر کشور به حالت طبیعی خود بازگردد. آنها برخلاف جریان مقابلشان از تحریمها استقبال نخواهند کرد و به دنبال این نیستند که به زندگی مردم سختیهایی بیش از این را تحمیل کنند. آنها ایجاد رفاهی نسبی برای مردم را در سرلوحهی برنامههای خود دارند.
علی مطهری معتقد است که در نقطه مقابل میانهروها افرادی هستند که صرفاً شعار میدهند و توجهی به عواقبی که کارهایشان برای مردم ایجاد میکند، ندارند و به همین خاطر فرصتهای بسیاری را از دست میدهند که نمونههای بسیاری از آن را در همین چند سال اخیر شاهد هستیم. وی افزود: برای نمونه در موضوع برجام در خرداد ۱۴۰۰ تقریباً کار احیای آن به اتمام رسیده بود اما تندروها شعار دادند که میخواهیم توافق بهتری را به دست بیاوریم و صبر کنید تا دولت جدید بیاید. پس از روی کار آمدن دولت جدید هم ۹ ماه کار معطل ماند و در نهایت شرایط دنیا تغییر کرد و در عمل فرصتها را از دست دادیم.
نایبرئیس مجلس دهم با بیان اینکه سختیهای غیرضروری را بر مردم تحمیل کردهاند و این نوع سختیها بر اثر بیتدبیریهایی است که بر مردم تحمیل شده، گفت: برخی شکلی رفتار میکنند که گویی انقلاب اسلامی به معنای آن است که باید به همین شکل به پیش برویم درحالی که میشود با انتخاب مسیر دیگری، بسیاری از این سختیهای غیرضروری را بر مردم تحمیل نکرد. وقتی مردم میبینند، فرصتهایی برای از میان بردن این سختی و رفع تحریمها بوده و استفاده نشده است برایشان قابل هضم نخواهد بود.
در ادامه این گفتوگو مسعود پزشکیان نیز تاکید داشت که برخیها از بیرون و البته از داخل درحال تلاش برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات هستند. نوع برخورد دولت آقای رئیسی و ساختارهای نظارتی هم به شکلی است که دانسته یا ندانسته درحال کمک به کاهش مشارکت مردم در انتخابات هستند. او اظهار کرد: اگر قرار است با دنیا تعامل کنیم، برجام و برجامها را لازم داریم. البته کسانی که برای چنین گفتوگوهایی میروند هم باید توان گفتوگو و چانهزنی در عرصه دیپلماسی را داشته باشند نه اینکه حتی نتوانند با زبان آنها هم صحبت کنند.
همچنین پزشکیان پیشنهاد و توصیه کرد که مردم با صندوقهای رای قهر نکنند و در برابر مدعیانی که در این سالهای اخیر مشخص شده، ادعاهایشان درست نبوده به کسانی رای دهند که میانهرو هستند حتی اگر درحال حاضر در جامعه، شناخت زیادی از آنها وجود نداشته باشد و چهرههای مشهوری نباشند. انتخاب افراد میانهرویی که اهل علم و منطق هستند و به دنبال جار و جنجال نیستند، میتواند اثرگذارتر از قهر با صندوق رای باشد.