راهبرد دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران به نحوه واکنش ایران نسبت به ترور “شهید هنیه”
سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفتوگو با ایرنا به تشریح نحوه مواجهه و پاسخ نظام به ترور شهید «اسماعیل هنیه» در خاک جمهوری اسلامی پرداخت.
او در این گفتوگو، نحوه واکنش ایران به ترور شهید هنیه را مورد بررسی قرار داده است.
۱.مساله فلسطین و ظلمهایی که رژیم صهیونیستی از بدو تاسیس تا امروز در فلسطین انجام داده، یک امر مستمر و دائمی بوده است. اقدام ایران باید پاسخی نظامی حسابشده باشد. اقدام اول پاسخ نظامی در دفاع از تمامیت ارضی و حیثیت ایران است، مشروط بر اینکه در دام حاکمان اسرائیل نیفتیم و خواسته نتانیاهو که گسترش جنگ است، محقق نشود. به هیچ وجه نباید حس زیبای انتقامجویی مردم و نظام جمهوری اسلامی به حوادثی منجر شود که منافع آن را اسرائیلیها ببرند.
۲.اقدام ضروری در این برهه، شناخت و رفع خلأهای امنیتی و اطلاعاتی است. باید بپذیریم ضعفهایی در سیستم اطلاعاتی ما وجود دارد که اسرائیلیها تاکنون چندین بار توانستهاند از این نقطهضعفها استفاده کرده و به ما ضربه بزنند. باید یک کار بسیار دقیق و جدی شروع شود و در هر سطحی هر تغییراتی که لازم است باید انجام شود تا ما به نقطه مطمئنی برسیم که سیستم امنیتی و اطلاعاتیمان خلأیی نداشته باشد که دشمن بتواند از آنها استفاده کند. بنابراین باید خلأهای نظام امنیتی و اطلاعاتی کشور را به هر نحو پر کنیم؛ به هر میزان لازم باشد، مدیران و کادر نهادهای تعیینکننده و موثر حوزه امنیتی و اطلاعاتی تغییر کند تا این خلأها جبران شود.
۳.دیپلماسی فعال در عرصه بینالملل برای افشای ماهیت دولت فعلی اسرائیل اولویت پیشروی نظام است. از آنجا که نتانیاهو بعد از توفانالاقصی در مسیری حرکت کرده که امنیت کل خاورمیانه و حتی امنیت جهان را در خطر قرار داده، موثرترین کاری که ایران میتواند انجام دهد این است که با یک دیپلماسی فعال به خصوص در دولت جدید به سمتی برویم که لانه فساد که دولت فعلی اسرائیل و نتانیاهو است و خطری برای امنیت خاورمیانه و به نوعی جهان است را بتوانیم از عرصه سیاسی حذف کنیم. بدینمنظور جهان باید متوجه شرارتها و اقدامات مخرب نتانیاهو که امنیت خاورمیانه و جهان را تهدید میکند، بشود. باید به واسطه شهادت شهید هنیه در بین کشورهای مسلمان خاورمیانه و کشورهای اروپایی و حتی بخشهایی از حکومت آمریکا اجماعی به وجود آوریم که منتهی به سرنگونی نتانیاهو بهعنوان عامل تشدیدکننده بحران شود. درخصوص امکانپذیر بودن این ایده باید بگویم که حتماً امکانپذیر است و ایران میتواند، نقش بیبدیلی را در ایجاد یک اجماع جهان ایفا کند. اگر ما دیپلماسی را بر اقدامات نظامی ترجیح دهیم، ایران به اتکاء ابزارهای نظامی موثری که دارد، با اتکا به قدرت و توان بسیار شایسته نظامی و موشکی میتواند در دیپلماسی حرف مهمی بزند و تاثیرگذار باشد.