رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : نامه به مراجع

نامه به مراجع

“سیدمصطفی محقق‌داماد”: قانون عفاف و حجاب، خلاف تذکرات و منویات شماست و موجب خسارت به دین و آیین و نظام و کشور است

قانون حجاب و عفاف که امروز تبدیل به یکی از پرمساله‌ترین موضوعات سیاست داخلی ایران شده است، اعتراض بسیاری از صاحب‌نظران و چهره‌های سیاسی و حتی دینی را در پی داشته است. به طوری که آیت‌الله مصطفی محقق‌داماد در نامه‌ای به مراجع تقلید از آن‌ها درخواست کرد به این موضوع ورود کنند تا قبل از آن‌که موجب خسارت به دین و آیین و نظام و کشور شود، مساله از طرق پیش‌بینی شده در‌‌ قانون اساسی به نحو شایسته حل‌وفصل شود.
در متن نامه آیت‌الله محقق‌داماد ۵ نکته را حائز اهمیت دانسته و نوشته است؛ محضر مقدس مراجع معزز تقلید شیعه متع‌الله‌المسلمین بطول بقائهم. با کمال ادب و احترام مواردی را‌ به عرض‌تان می‌رساند:

۱. امروز در کنار رسالت عظیمی که در راستای حفظ ارزش‌ها و آرمان‌های مکتب تشیع و آموزه‌های اهل بیت عصمت و‌ طهارت(ع) به کف با کفایت آن بزرگواران سپرده شده بدون‌شک نظارت بر اجرای این دستور و آموزه مهم نبوی است که: یسروا ولا تعسروا و بشروا ولا تنفرو‌ا. بی‌تردید این رسالت بزرگ در جهانی که کانون‌های قدرت و فساد درحال دامن زدن به اسلام‌هراسی و نشان دادن چهره‌ای خشن از آیین پیامبر رحمت(ص) هستند بسی حساس‌تر می‌شود.

۲. مستحضرید که اخیراً قانونی در مجلس شورای اسلامی با عنوان لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به تصویب رسیده که حسب اطلاع، قوه مجریه آمادگی اجرای آن را ندارد و آن را غیرقابل اجرا و برخلاف مصالح عامه می‌داند. تجربه عملی در پیگیری آنچه این قانون در پی آن است هم نشان داده که رعایت شرایط امر به معروف و نهی از منکر ازجمله عدم توهین به کسانی که امر و نهی می‌شوند و رعایت حرمت و کرامت آنها در عمل ممکن نبوده و بسیار اتفاق افتاده است که نه ‌تنها آبرو و حیثیت شخص مورد امر و نهی که خانواده آنها نیز مورد تعرض قرار گرفته است.

۳. نکته مهمی که کاملاً مرتبط با رسالت مرجعیت است اینکه به نظر اینجانب با توجه به آشنایی با مفهوم و معنای قانون و‌‌ تجربه نسبتاً طولانی و انس با دانش حقوق، مواد زیادی از این قانون نه ‌تنها غیرقابل اجرا‌ که از نظر ثمربخشی در امر مقدس عفاف و حجاب درست نتیجه عکس خواهد داد و حتی موجب تنفر نسل جوان از آموزه‌های دینی و ترک ناخواسته وطن اسلامی توسط برخی از هموطنان عزیز می‌شود.

۴. مکرراً از سوی مقامات عالی ‌کشور در ملاقات با مسئولان کشوری تذکر داده شده است که موضوع حجاب باید‌ از ‌طریق فرهنگی پیگیری شود، نه با چوب و فلک؛ ولی تصویب این قانون، خلاف منویات و تذکرات مرجعیت است.

۵. اینک که این قانون‌ هنوز ابلاغ نشده و لازم‌الاجرا نشده به ‌عنوان یک دانش‌آموخته حوزه علمیه قم از شما بزرگواران استدعا دارم‌ در راستای رسالت فرهنگی نهاد مرجعیت برای حل این معضل اجتماعی که عدم توجه به آن ممکن است موجب خسارت به دین و آیین و نظام و کشور عزیزمان شود، عنایت ویژه فرموده تا مساله از طرق پیش‌بینی شده در‌‌ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به نحو شایسته حل وفصل شود.

sazandegi

پست های مرتبط

خون زن شرقی

درباره “بی‌نظیر بوتو” در میانه‌های دهه ۷۰ بی‌نظیر بوتو، نخست‌وزیر وقت پاکستان…

۱۲ آذر ۱۴۰۳

رجوع به مدل آستانه

آخرین تحولات سوریه گروه بین‌الملل: همزمان با پیشروی‌های ارتش سوریه در حومه…

۱۲ آذر ۱۴۰۳

صدای ایران شنیده می‌شود؟

نقشه راهی برای تقویت دیپلماسی رسانه‌ای ایران به قلم؛ قادر باستانی‌تبریزی؛ روزنامه‌نگار…

۱۲ آذر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید