رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : پیام ظریف به ترامپ

پیام ظریف به ترامپ

رئیس‌جمهور جدید آمریکا باید نشان دهد که سیاست‌های غلط گذشته را دنبال نمی‌کند

گروه سیاسی: همزمان با فرارسیدن چهلمین روز شهادت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، روز گذشته همایشی تحت عنوان «مکتب نصرالله» در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای رئیس قوه قضائیه، سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور، عراقچی وزیر خارجه، صالحی وزیر ارشاد و و میهمانان داخلی و خارجی شرکت داشتند. در ابتدای این همایش که مقامات کشوری و لشکری در آن حضور داشتند، سردار اسماعیل قاآنی در کنار عباس عراقچی، محمدجواد ظریف و محمدباقر قالیباف قرار گرفت و به خوش‌وبش با ظریف پرداخت. حین مراسم هم عکسی قابل توجه در فضای مجازی به سرعت بازنشر می‌شد که در آن تصویر، محمدجواد ظریف و سردار قاآنی صمیمانه دست یکدیگر را فشرده بودند. ظریف در این همایش و حاشیه مراسم سخنرانی کرد و از انتخابات اخیر آمریکا گفت. او در حاشیه به خبرگزاری دانشجو با تاکید بر اینکه سیاست فشار حداکثری ترامپ باعث شد که ایران غنی‌سازی‌اش از ۳.۵ درصد به ۶۰ درصد برسد و تعداد سانتریفیوژ‌ها نیز افزایش پیدا کند، گفت: آقای ترامپ باید نشان بدهد که سیاست‌های غلط گذشته را دنبال نمی‌کند. وی افزود: «خود ایشان اهل محاسبه اس، باید محاسبه‌ای بکند، چرتکه‌ای بیندازد، ببیند که سود و زیان آن سیاست چه بوده و آیا کماکان می‌خواهد آن سیاست زیان‌بار را ادامه بدهد یا عوض کند».
معاون راهبردی رئیس‌جمهور حین سخنرانی اصلی‌اش در سالن اجلاس سران هم چنین‌ بیان کرد که رژیم صهیونیستی و آمریکا باید بپذیرند تا زمانی که حقوق مردم فلسطین رعایت نمی‌شود و آوارگان فلسطینی به سرزمین خود بازنگشته‌اند، آرامش نخواهند دید. به گفته ظریف، رژیم صهیونیستی که پس از شکست ۷ اکتبر تلاش کرده با آدم‌کشی آن خاطره‌ شکست را به فراموشی بسپارد و این خیال باطل شکست‌ناپذیری اسرائیل را زنده کند باید بداند که این شهدا در سال ۱۹۸۲ و بعد از آنکه اسرائیل بیروت را اشغال کرده بود، سازمان‌های خود را تاسیس کردند. وی اضافه کرد: مردم فلسطین و لبنان با اشغال صهیونیست‌ها شکست نخوردند بلکه مقاوم‌تر، بزرگ‌تر و مقتدرتر در برابر اسرائیل ایستادند، حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی بعد از اشغال ایجاد شدند؛ همان‌گونه که مشاهده شد ۷ اکتبر زمانی تحقق یافت که نتانیاهوی جنایتکار در مجمع عمومی ملل متحد نقشه‌ای را نشان داد که در آن نقشه، فلسطین از صفحه روزگار محو شده بود. آیا فلسطین محو شد؟
معاون راهبردی رئیس‌جمهور با طرح پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا پس از شهادت بیش از ۵۰ هزار کودک، زن و مرد شهید در غزه استوار و قهرمان، اسرائیل یک لحظه می‌تواند طعم آرامش را بچشد؟ اظهار کرد: آیا پس از شهادت سیدحسن نصرالله، اسرائیل توانست ذره‌ای در جنوب لبنان وارد شود؟ حزب‌الله زنده است و اسرائیل تا آزادی کامل سرزمین‌های فلسطینی یک روز آرامش نخواهد دید. مقاومت در برابر اسرائیل قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی آغاز شده بود و تا آزادی کامل تمام سرزمین‌های اسلامی از چنگال صهیونیست‌ها ادامه خواهد داشت.
ظریف در ادامه سخنرانی‌اش از شروع مقاومت در برابر اسرائیل و اشغال از قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی یاد کرد که تا آزادی سرزمین فلسطین و احقاق حقوق مردم فلسطین ادامه خواهد یافت. بنابراین مقاومت مردم فلسطین را به این و آن نسبت ندهند، درست است که پیام امام راحل، پیام انقلاب اسلامی، رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری و ایستادگی در کنار مردم فلسطین و لبنان به آنها امید و اطمینان داد اما آرمان، آرمان فلسطین است. معاون راهبردی رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه برای فلسطین قیام کرده‌اند، نه به نیابت از این و آن، اظهار کرد: اگر این اشتباه استراتژیک و راهبردی را آمریکایی‌ها و غربی‌ها ادامه دهند، هیچ‌گاه این منطقه روی آرامش را نخواهد دید. پایان آپارتاید در آفریقای‌جنوبی مثال روشنی است که قابل تکرار است و باید تکرار شود. این پیام خون سیدحسن نصرالله، قاسم سلیمانی، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و دیگر بزرگان مقاومت و بزرگان راه جهاد و شهادت است.
ظریف خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی راه‌حل را در برابر آنها قرار داده است، اجازه دهید همه فلسطینیان همه ساکنان این منطقه از یهودی، مسلمان و مسیحی در یک رفراندوم آزادانه آینده خود را تعیین کنند و آن وقت خواهید دید که چه آینده صلح‌آمیزی می‌تواند در انتظار این منطقه باشد.

خیلی از مسلمانان به دموکرات‌ها رای ندادند
در جایی دیگر علی ‌لاریجانی، مشاور رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم به مناسبت چهلمین روز شهادت سیدحسن نصرالله در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر مصاحبه‌ای داشت. او در این گفت‌وگو، یکی از دلایل شکست دموکرات‌ها را رفتار ناهنجار در غزه عنوان کرد و درباره بازگشت ترامپ به قدرت در آمریکا گفت: یکی از دلایل شکست دموکرات‌ها، رفتار ناهنجاری است که در غزه با مردم داشتند. خیلی از مسلمانان به دموکرات‌ها رای ندادند؛ برای آنکه واقعاً صادقانه رفتار نکردند. نتیجه انتخابات، نشانه‌ای از رفتار دموکرات‌هاست.
به گفته لاریجانی نکته مهم آن است که «وقتی قبول می‌کنید که در کشمکش‌های راهبردی هستید باید به اقتضا‌های درون کشور توجه کنیم. برخی از موضوعات حاشیه‌ای نباید عنوان شود. ما باید قبول کنیم که در کشمکش مهمی قرار داریم. رسانه‌ها در این زمینه کمک کنند و نوع رفتار با سیاستمدار‌ها باید به همین‌ گونه باشد. دولت ممکن است برخی مشکلاتی داشته باشد و باید دلسوزانه رفتار کرد، نه اینکه رسانه‌ها ماجراجویانه با آن رفتار کنند. وی درباره رفتار ترامپ در برابر ایران گفت: برخی حرف‌های او در آخرین روز‌های تبلیغات انتخاباتی‌اش درباره ایران بود. شاید فهمیده است که با دیواری سخت مواجه است و باید رفتار خود را تغییر دهد. واقعاً نمی‌توان دقیق حرف زد. نکته آن است که ما نباید حرکت‌های خود را به چنین شخصیت‌هایی پیوند بزنیم. ما کشوری متمدن هستیم و اینقدر حرف زدن درباره این آدم‌ها نباید مهم باشد.
لاریجانی معتقد است که مشکل تحریم‌ها را باید برداریم و این تحریم‌ها جلوی توسعه ما را گرفته است. اما نباید عزا بگیریم باید همه راه‌ها را امتحان کنیم. ما باید روحیه داشته باشیم. ایران کشور بزرگی است و باید به اندازه بزرگی خودش تصمیم‌های درستی بگیرد و نباید ناامید باشیم. نکته این است که دیپلماسی ما باید دیپلماسی سطح بالایی باشد و وقتی در مسیر راهبردی هستیم باید دیپلماسی سطح بالا داشته باشیم مثلاً ارتباط با همسایگان و کشور‌های اطراف و سایر کشور‌های بزرگ در جهان بسیار برای ما مهم است.
لاریجانی ادامه داد: وقتی فشار در لبنان و غزه زیاد شود باید منتظر خشم مردم این منطقه باشند و این خشم مقدس به جریانی محکم و سازنده تبدیل شده است. ما به مقاومت کمک می‌کنیم اما مردم عراق، یمن و حزب‌الله این مقاومت را ایجاد کرده‌اند. عکس‌العمل احساسی غلط است و باید کاملاً راهبردی جواب بدهیم. باید یاد کنیم از سیدحسن نصرالله چراکه ایشان به ‌شدت عقلانی و محاسباتی عمل می‌کرد و این موضوع را به دفعات مشاهده کرده بودیم. رفتار او عقلانی بود و میدان و دیپلماسی را به خوبی اداره می‌کرد. در این حوادث باید رفتار دشمن را ببینیم. ما باید درست تصمیم بگیریم و جواب آنها را هم بدهیم. رسانه‌ها نیز باید تحلیل دقیقی از موضوع داشته باشند.
رئیس سابق مجلس درباره صحبت‌های رهبری درباره خطای محاسباتی صهیونیست‌ها و پاسخ مجدد ایران به اسرائیل گفت:‌ تصمیم‌گیری در این موضوعات با شورای امنیت ملی است و من درست نمی‌دانم که همه در این باره نظر بدهند و این موضوع و مساله بسیار دقیق و تاکتیکی و حساس است. صهیونیست‌ها تصور می‌کنند که اگر مسیر جنگ با ما را ادامه دهند، می‌توانند بسیار به ما لطمه بزنند. البته جنگ لطمه دارد اما خطای محاسباتی آنها این است که ایران کشور بزرگی است و نخبگان زیاد و فرهنگ و تمدنی عظیم دارد. وی تاکید کرد: اسرائیل در غزه مردم را به قتل رساند اما به هیچ هدف خود نرسیده است. هدف‌شان آن بود که مردم را به کشور‌های دیگر ببرند. در این زمینه کشور‌های عربی، فهم را داشتند و نگذاشتند توطئه صهیونیست‌ها عملی شود. آنجا به نتیجه نرسیدند و به لبنان حمله کردند. در لبنان آدم‌های زیادی را کشتند اما آیا صحنه جنگ را تغییر دادند. اینها به دنبال آن هستند که جنگ را به ایران بکشانند و طبق گفته رهبری ما نباید به دام آنها بیفتیم و نه به طور غریزی جواب بدهیم. لاریجانی در ارتباط با شهید نصرالله گفت:‌ اولین ‌باری که با سیدحسن نصرالله تماس داشتم همان زمانی بود که در تلویزیون بودم و در آن زمان از ما خواستند که کمک‌شان کنیم برای ایجاد شبکه المنار و واقعاً شبکه‌هایی مانند المنار را به خوبی و حتی بهتر از ما ایجاد کردند.

sazandegi

«پست قبلی

پست بعدی»

پست های مرتبط

وفاق، تقسیم قدرت نیست

گزارش نشست “وفاق ملی و کارآفرینی” که با حضور “سیدحسین مرعشی” و…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

زمان را از دست ندهیم

مدل مواجهه ایران با آمریکای “ترامپ” چگونه باید باشد؟ به قلم؛ کوروش…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

محرمانه در پاستور

محافل خبری می‌گویند “رافائل گروسی”، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با پیام…

۲۴ آبان ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید