رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : گروکشی اقلیت

گروکشی اقلیت

“محسن پاک‌نژاد”، “عبدالناصر همتی” و “احمد میدری” سه وزیر اقتصادی دولت هستند که از سوی اقلیت مجلس در لیست استیضاح قرار گرفته‌اند
▫️”سازندگی” این موضوع را در گفت‌وگو با “محمد عطریان‌فر”، “سیدمصطفی هاشمی‌طبا”، “صادق زیباکلام”، “محمد مهاجری” و “پروانه مافی” بررسی کرده است

تندروهای مجلس دوازدهم به کمک دوستان بیرون از پارلمان‌شان در نمایشی جدید موتور استیضاح وزرای مسعود پزشکیان را روشن کرده‌اند تا ببینند این ‌بار موفق خواهند شد دولت او را ناکارآمد جلوه دهند یا خیر. این درحالی است که پنج‌شنبه این هفته اولین همایش وفاق ملی برگزار خواهد شد و شخص رئیس‌جمهور هم در آن صحبت خواهد کرد. اما مخالفان و تندروها یک هدف بیشتر ندارند. از میدان به در کردن پزشکیان! در این راستا با چند تحلیلگر سیاسی گفت‌وگو داشته‌ایم تا این موضوع را از منظر آنها نیز بسنجیم.

تندروها مورد نهی رهبری قرار خواهند گرفت
محمد عطریان‌فر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران به روزنامه سازندگی گفت: نمایندگانی که امروز در رأس نهاد قانونگذاری کشور قرار دارند به لحاظ مواضع سیاسی و حزبی‌شان عموماً رادیکال‌هایی را تشکیل می‌دهند که با تابلوی پایداری نیز شناخته می‌شوند و دست بر قضا در انتخابات ریاست‌جمهوری از طرفداران رقبای آقای پزشکیان به حساب می‌آمدند.

از سوی دیگر، رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی هم رقیب انتخاباتی رئیس‌جمهور بود و در کل باید گفت که گارد این مجلس نسبت به دولت بسته بوده و مخالف این دولت از آغاز تاسیس آن تاکنون است.
به عقیده عطریان‌فر، این مجلس به دنبال آن بود که وزرای کابینه چهاردهم را به حاشیه ببرد و به آنها رای اعتماد ندهد اما در مقابل رهبر انقلاب تذکر هوشمندانه و خیرخواهانه به مجلس دادند و اعلام کردند که مجلس براساس صلاحیت‌ها و با نگاه به شرایط موجود نسبت به وزرا تصمیم‌گیری کند. این تذکر باعث شد تا تمامی کابینه آقای پزشکیان رای کامل بیاورند. اگر به وضعیت آن دوره مراجعه کنیم، می‌بینیم که چندین نفر از کابینه پزشکیان، چهره‌های کلیدی به حساب می‌آمدند که می‌توان به آقای همتی وزیر اقتصاد، آقای میدری وزیر کار، آقای ظفرقندی وزیر بهداشت، آقای سیمایی‌صراف وزیر علوم و حتی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اشاره کرد و اگر رهبری در آن زمان و در این خصوص سخن نمی‌گفتند، این افراد از مجلس رای اعتماد نمی‌گرفتند و این اقدام آنها را از همکاری با آقای پزشکیان بازمی‌داشت.
وی افزود: امروز که به موج استیضاح وزرای دولت چهاردهم اشاره می‌شود، چندین ماه از شروع به کار دولت گذشته و فشارهای اقتصادی و معیشتی که همگی ناشی از سیاست‌های اعمال تحریم، عدم فروش نفت و تدابیر غلط دولت‌های قبل بوده، خود را نمایان کرده است و آقایان در مجلس با هدف اینکه نتوانستند وزرای کابینه پزشکیان را در همان ابتدای کار به حاشیه برانند، حالا درصدد جبران همین مساله هستند. بی‌تردید مواضعی که برخی از نمایندگان مجلس علیه دولت اتخاذ کرده‌اند، سیاسی است و رویکرد حرفه‌ای در آن دیده نمی‌شود. آنها اعلام می‌کنند که نمی‌توانیم تکالیف ذاتی خود را از نظر دور بداریم. به نظرم این جماعت مجدداً مورد نهی رهبری قرار خواهند گرفت. لیکن این افراد هیچ استدلال حرفه‌ای و محکمه‌پسندی ندارند و اگر از سوی رهبری پیامی دریافت نکنند، ممکن است که تصمیم سیاسی و حزبی اتخاذ کنند. ‌

مخالفان دولت به دنبال نمایش خودشان هستند
همچنین مصطفی هاشمی‌طبا، فعال سیاسی به سازندگی از انگیزه کسانی که پشت استیضاح‌کنندگان وزرای جدید دولت جدید هستند، گفت. به عقیده او تندروها می‌خواهند بگویند که سیاست وفاق جواب نمی‌دهد و جواب هم نداده است. بنابراین اگر این وزرا بهترین کار را هم انجام می‌دادند باز یک‌سری از تندروها موتور استیضاح را روشن می‌کردند. وی افزود: به قول معروف و به هر نحوی می‌خواهند بگویند که زور ما به شما دولتی‌ها می‌چربد. به ‌طور کلی اینها کسانی نیستند که به فکر کشور باشند بلکه به دنبال تسویه‌حساب‌های سیاسی هستند، درحالی که هرگز نمی‌توان وزرای ۵ ماهه دولت را در این مدت کم، طوری ارزیابی کرد که به پای میز محاکمه بروند و حتی استیضاح شوند. لذا کسانی که دنبال استیضاح هستند اصلاً به این موضوع فکر نمی‌کنند که ۵ ماه گذشته است یا ۳ سال. آنها دنبال نشان دادن و نمایش خودشان هستند. به گفته این فعال سیاسی، مشکلات کشور تقریباً غیرقابل حل است زیرا اگر قابل حل بود در این ۴۵ سال حداقل یکی از این دولت‌ها می‌توانست بخشی از مشکلات را حل کند بنابراین با این روشی که در کشور چه در زمینه سیاست داخلی و چه در زمینه سیاست خارجی در پیش گرفته‌ایم، نتیجه خوبی نداشته است لذا ذهنیت اینکه کسی یا وزیری یا رئیس‌جمهوری به طور قطع بتواند مشکلات را حل کند چندان درست نیست زیرا ما مشکلات فنی زیادی داریم، منابع طبیعی ‌ما درحال تمام شدن است و دست به هر کاری که بخواهیم بزنیم، امکانات و زیرساخت‌های بسیاری می‌خواهد که از توان ما خارج است زیرا نیاز به بازسازی دارد.

وزرای پزشکیان حداقل ۶ ماه دیگر فرصت دارند
پروانه مافی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران درخصوص موج جدید تندروها برای استیضاح وزرای پزشکیان به سازندگی می‌گوید که برای استیضاح یک وزیر آنچه که قانون می‌گوید و عقل هم حکم می‌کند و در صحبت‌های مسئولان ارشد کشور و رهبری نیز بوده این است که باید به یک وزیر فرصت پیاده کردن ارائه برنامه‌هایش داده شود و در گام بعدی اگر به اهدافی که تعیین کرده است، نرسد مورد استیضاح قرار بگیرد اما متاسفانه این قاعده الان حاکم نیست و وزیری که در کوتاه‌ترین مدت پس از رای‌آوری از مجلس بحث استیضاحش مطرح می‌شود کاملاً نشان‌دهنده این است که دارای سوءگیری و هدفمند است متاسفانه با هیچ‌ یک از قواعدی که گفته شد، سازگار نیست الا استیضاح توسط خود مجلسی‌ها که معلوم نیست هدفشان از این قضیه چیست! وی معتقد است: گرانی‌های موجود هیچ ربطی به وزیر جدید ندارد زیرا انباشت مشکلات از گذشته آمده و الان دارد خودش را نشان می‌دهد. به هر حال یک وزیر هم نمی‌تواند معجزه کند تا مشکلاتی که سال‌ها انباشته شده را در کمتر از چهار ماه برطرف کند باید به او فرصت داد تا بتواند به تدریج مشکلات را برطرف کند. بنابراین وقتی که به موضوع استیضاح این چند وقت اخیر نگاه می‌کنیم بدون‌شک متوجه خواهیم شد که این استیضاح‌ها با اهداف سیاسی است و قطعاً نتیجه مفیدی هم برای مردم نخواهد داشت زیرا استیضاح باید به‌ گونه‌ای باشد که نتیجه مفیدی را برای مردم در بر داشته باشد، درحالی که دولت چها دهم دولت تازه کاری است که مشکلات و مسائل عدیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند. حتی می‌توان گفت چنین مشکلات و این حجم از فشارها در هیچ دولتی از ابتدای جمهوری اسلامی تاکنون نبوده است بنابراین حل همه اینها به زمان نیاز دارد و متاسفانه گروهی هستند که این زمان را نمی‌دهند. فکر می‌کنم که باید حداقل ۶ ماه دیگر به وزرا به‌ خصوص وزیر اقتصاد فرصت داده شود تا کارنامه کاری‌اش را بتوانیم ارزیابی کنیم.

ریاست‌جمهوری پزشکیان برای پایداری‌چی‌ها سنگین تمام شد
صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه درخصوص پیگیری برخی در مجلس برای استیضاح وزرای پزشکیان به سازندگی گفت: آنچه مسلم است این است که ریاست‌جمهوری آقای پزشکیان برای جناح تندرو و جبهه پایداری‌چی‌ها بسیار سنگین تمام شده است و به‌ رغم اینکه آقای پزشکیان مقادیر قابل توجهی از افرادی که در دولت قبلی به ‌رغم تمام انتقاداتی که بر ایشان وارد بود به کار گرفتند اما آنها همچنان به دنبال این هستند که اگر بتوانند آقای پزشکیان را عملاً فلج کنند. خیلی صریح بگویم به ‌جز رهبری، تمام ارکانی که در اختیار اصولگرایان و پایداری‌هاست، یکپارچه مخالف دولت آقای پزشکیان هستند و به هیچ‌وجه چشم دیدن اینکه آقای پزشکیان بتواند موفق شود را ندارند. اصلاً منافع ملی هم مطرح نیست که اگر آقای پزشکیان نتواند پیشرفت کند، دودش چشم مردم می‌رود و به ضرر کشور و جمهوری اسلامی است. اینها برایشان فقط قدرت است که اهمیت دارد و این موضوع را خیلی عیان هم اعلام می‌کنند. آقای سعید جلیلی، حمید رسایی و آقای ثابتی در مجلس همه‌شان چشم دیدن آقای پزشکیان را ندارند و تنها چیزی که برایشان مهم نیست این است که اصلاً کدام وزیر یا مدیر عملکرد خوبی داشته است بلکه فقط می‌خواهند نگذارند پزشکیان جلو برود تا خودشان به قدرت برسند.

جریان پایداری به دنبال حل مشکلات نیست
محمد مهاجری، فعال اصولگرا به سازندگی تاکید می‌کند که جریان پایداری که الان به دنبال استیضاح دولت است با اینکه اطمینان دارد این استیضاح‌ها به جایی نمی‌رسد اما بیشترین هدف و مقصودش این است که در مقابل دولت سنگ‌اندازی کند زیرا به هر حال انتقام رای نیاوردن در انتخابات را به شکلی می‌خواهند از آقای پزشکیان بگیرند. وی افزود: البته به دولت آقای پزشکیان و حتی همین وزرایی که با استیضاح مورد تهدید قرار گرفته‌اند، انتقادات جدی هم وارد است اما استیضاح‌کنندگان به دنبال حل مسائل و مشکلات کشور نیستند و این وزارتخانه‌ها هم صرفاً هدف‌هایی برای شلیک به دولت و پزشکیان است.

sazandegi

پست های مرتبط

از فاتحان خرمشهر

به مناسبت سالروز شهادت “حاج‌‌احمد کاظمی” دی ‌ماه سال ۱۳۸۴ زمانی که…

۱۹ دی ۱۴۰۳

برای تنظیم مناسبات

“قاسم محبعلی” موضوع اصلی سفر نخست‌وزیر عراق به تهران براساس گزارش‌ها و…

۱۹ دی ۱۴۰۳

پایان ترودو پس از ۹ سال

“جاستین ترودو” علاوه بر کناره‌گیری از نخست‌وزیری کانادا، از رهبری حزب لیبرال…

۱۹ دی ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید