“سیدمحمد خاتمی” از “مدیرمسئول کیهان” شکایت کرد
در پی اظهارات اخیر حسین شریعتمداری مبنی بر اینکه سیدمحمد خاتمی با جورج سوروس (سرمایهگذار آمریکایی) ملاقات داشته، شکایتی در دادسرای فرهنگ و رسانه طرح و مدیرمسئول روزنامه کیهان به دادسرا احضار شده است. این خبری است که روز گذشته سیدمحمد انجام و رضا باقری، وکلای سیدمحمد خاتمی آن را اعلام کردند.
ماجرای احضار و شکایت به ادعای مدیرمسئول کیهان علیه سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات به اوایل دی ماه برمیگردد. شریعتمداری در برنامه «جریان» که از شبکه یک سیما پخش شده، ادعا کرده بود که خاتمی با جورج سوروس دو مرتبه دیدار داشته و خاتمی از شرکت در دادگاه خودداری کرده است.
او همچنین مدعی شده، اسناد فراوانی در دست دارد که اثباتکننده ادعای ایشان است؛ ازجمله اشاره کرد که آقای خاتمی پس از ملاقات دوم به همراهشان گفتهاند که مثل اینکه کار خوبی نکردیم. ادعایی که بارها توسط آقای خاتمی و وکلایش بیاساس خوانده شد اما شریعتمداری همچنان بر ادعایش پافشاری میکند.
به هر حال، مدیرمسئول کیهان درحالی به دادسرا احضار شده است که هفته گذشته، به گفته وکلای خاتمی برخلاف ادعای آقای شریعتمداری پرونده به دادگاه ارجاع نشده و در مرحله دادسرا هم ایشان هیچ دلیلی برای اثبات ادعای خودش ارائه نکرد و پرونده از سیر طبیعی و قانونی دادرسی خارج شد.
در نهایت متاسفانه رسیدگی قانونی صورت نگرفت و مختومه شد. همچنین برخلاف ادعای آقای شریعتمداری اصلاً قرار نبوده و لزومی نداشته آقای خاتمی به دادگاه مراجعه کند، اصولاً حضور وکیل شاکی در کلیه مراحل دادرسی کافی است؛ لذا آقای شریعتمداری پرهیزی از دروغ و تهمت ندارد. دست ایشان خالی است.
ادعاهای مدیرمسئول کیهان درحالی هر سال تکرار میشود که اردیبهشت ۱۴۰۰ عبدالرضا داوری، مشاور رسانهای پیشین احمدینژاد که زمانی در کیهان سرمقاله مینوشت، از جعلی بودن خبر دیدار سیدمحمد خاتمی با جورج سوروس پرده برداشت و گفته بود: «خبر جعلی دیدار سیدمحمد خاتمی و جورج سوروس را خودم شخصاً ساختم».
ماجرا از کجا شروع شد؟
این بار دومی است که شریعتمداری با ادعای داشتن سند درباره ملاقات جورج سوروس با سیدمحمد خاتمی سخن میگوید. اولین بار ۲۱ دی ماه ۱۴۰۰ مدیرمسئول کیهان مدعی شد که «آقای خاتمی دو بار با جورج سوروس، (سرمایهدار صهیونیست آمریکایی و پشتیبان و تامینکننده مالی فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸) ملاقات داشته است. ایشان از ما شکایت کرده که وانمود کند، خبر کیهان بیاساس است اما شکایت خود را پیگیری نمیکند چون میداند که ما یک زونکن سند مستحکم از این ملاقات داریم».
همان زمان علیزادهطباطبایی، وکیل خاتمی گفته بود: «شکایت از شریعتمداری به هیچ کجا نمیرسد چون او کاملاً از مصونیت قضایی برخوردار است و ایشان میتوانند هر سندی که دارند، رو کنند.
از سال گذشته (۱۳۹۹) بالغ بر ۱۰ شکایت علیه آقای حسین شریعتمداری صورت گرفته است اما نکته حائز اهمیت اینجاست که ایشان از مصونیت قضایی برخوردار است». هرچند خاتمی آن زمان هم قصدی بر شکایت کردن نداشت.
همان زمان، صادق خرازی در واکنش به طرح مجدد اتهامات قدیمی حسین شریعتمداری خطاب به او نوشته بود: «شما بارها به کذب و دروغ مدعی شدید جناب آقای خاتمی با سوروس دیدار داشتهاند. با وجود تکذیب رسمی ایشان و همه افرادی که در جریان هستند ازجمله بنده کمترین که مستشار موتمن و مشاور ارشد سیاسی ایشان بودهام و کاملاً آن را رد کردهاند و کردهام، مجدداً بر این خلافگویی پافشاری کردهاید. پرسش اصلی اینجانب این است که این دیدار در کجا و در چه زمانی با حضور چه افرادی انجام شده است که هیچ نهاد امنیتی و مسئولی جز شما از آن خبر ندارد. واقعاً تصور میکنید، فردی با پروتکلهای امنیتی و حفاظتی آقای خاتمی یا در این سطح میتواند بدون اطلاع سفارت و مسئولان و مشاوران خود که همواره در زیر چشمان تیزبین نهادهای امنیتی هستند با کسی دیدار کند و کسی از آن خبر نداشته باشد؟ شما یا میدانید دروغ میگویید یا نمیدانید.
اگر آگاهانه دروغ میگویید که دچار یک ماکیاولی پیشافتاده و مبتذل شدهاید که سالهاست که جامعه ما دیگر در دام آن نمیافتد. در این صورت شما فیلمساز خوبی نیستید. فیلمها و سناریوهای شما، نه فروش مردمی خوبی دارد و نه مورد تحسین منتقدان قرار میگیرد. یا در حالت دوم شما فکر میکنید که راست میگویید که در این حالت دچار سندرم مرد شکاک شدهاید که به هر کسی و هر چیزی شک دارید و با این شکها در این مدت جز آسیب و تخریب نفوس تولیدی نداشتید».
صداوسیمای فرقهای
یک سال پس از این ادعا (ملاقات سیدمحمد خاتمی با جورج سوروس)، یعنی در بهمن ماه ۱۴۰۱، حسین شریعتمداری مجدداً در روزنامه کیهان با ذکر چند جمله از خاطرات آمریکاییها، حرفهای گذشتهاش را تکرار کرد و نوشت: «آقای خاتمی! جنابعالی دو بار در آمریکا با جورج سوروس، سرمایهدار صهیونیست و از دشمنان تابلودار اسلام و انقلاب اسلامی، ملاقات داشتهاید که شرح آن مثنوی هفتادمن کاغذ است و در این مختصر فقط به دو سند غیرقابل انکار از انجام این ملاقات اشاره میکنیم و باقی اسناد را به فرصتی دیگر و ترجیحاً به جلسه علنی دادگاه موکول میکنیم. البته اگر مثل چند سال اخیر از حضور در دادگاه طفره نروید! و افراد بیهویت و دمدستی را برای دروغ جا زدن این ملاقات اجیر نکنید!»
او همچنین در بخش دیگری از متن این یادداشت، موضوع را به حوادث ۸۸ ربط داد و چنین روایت کرد: «جناب خاتمی! آیا میتوانید ارتباط خود با تصمیم مشترک آمریکا و اسرائیل برای انتخابات ۸۸ را انکار کنید و آیا پیروی شما و میرحسین موسوی از دیکتهای که دشمنان برایتان نوشته بودند، وطنفروشی و خیانت نیست؟! شما با اطلاع از اینک-به قول خودتان-در انتخابات ایران امکان تقلب وجود ندارد، اتهام تقلب را مطرح کرده و جمهوریت نظام را زیر پای آمریکا و اسرائیل قربانی کردید و حالا از جمهوریت دم میزنید؟»
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، حال دوباره در سال ۱۴۰۳ نیز ادعاهای تکراریاش را مطرح میکند. درست زمانی که به گفته تمامی تحلیلگران و صاحبنظران، کشور در بحرانیترین شرایط ممکن به سر میبرد و دولت چهاردهم سعی دارد تا با وفاق ملی حداقل کمی از التهاب درونی کار کند.
تکرار ادعای شریعتمداری، واکنشهای کمی نداشت. مثلاً جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات و مدیرعامل بنیاد باران به تکرار این ادعا به تندی واکنش نشان داده و اظهار کرد: تکرار این ادعا از سوی مدیرمسئول کیهان، امر پیچیده و مبهمی نیست. به هر حال، آقایان به هر وسیله و دستمایهای متوسل شدند تا بتوانند آقای خاتمی را از چشم مردم بیندازند اما در نهایت از رسیدن به این هدف خود، ناامید بوده و فقط دستوپا میزنند.
وی افزود: «دیگر مدتهاست که کسی به این حرفهای هجوی که از سوی شریعتمداری مطرح میشود، وقعی نمیگذارد. حالا، هزاری هم ایشان مرتباً به دروغ بگوید که آقای خاتمی با جورج سوروس دیدار داشته است. به نظر من، مدیرمسئول کیهان و همفکران او باید درباره نفوذی که در کشور صورت گرفته و با باگهای امنیتی، باعث اتفاقاتی نظیر ترور هنیه در تهران، ترور دانشمندان هستهای کشورمان و مورد حمله قرار گرفتن تاسیسات دفاعی در قلب ایران شده، پاسخ بدهند. چراکه یکی از باعثها و بانیان این دست اتفاقات، همین آقایان هستند».
جواد امام، همچنین با اشاره به حضور شریعتمداری در آنتن زنده تلویزیون و طرح این دست مسائل در رسانه صداوسیما نیز خاطرنشان کرد: صداوسیمای جمهوری اسلامی که باید ملی باشد، ملی نیست. به نظر من؛ جریانی هم نیست و به یک صداوسیمای فرقهای بدل شده است. از یک رسانه فرقهای هم بیش از این، نمیتوان انتظار داشت!