حسین سلاحورزی، رئیس سازمان ملی کارآفرینی ایران و رئیس پیشین اتاق ایران
هیچ کدام از مخالفان تعطیلی روز شنبه به جای پنجشنبه نتوانستهاند، دلیل روشنی برای اصرار خود بر این همه زیانی ارائه کنند که بابت ۴ روز قطع ارتباط با جهان به مردم تحمیل میشود.
موافقان تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه اما میتوانند محاسبات عددی حاصل از چنین تصمیمی را به روشنی بیان کنند. اثرات زیانبار چنین تصمیمی به طور مستقیم به کسبوکار بازرگانان و تبع آن در زندگی عموم افراد جامعه تاثیر میگذارد و هزینههای زیادی را بدون کسب هیچ انتفاعی به آنها تحمیل میکند.
عموم کشورهای اسلامی به این تغییر تن دادند و برخی پای را فراتر نهاده و تعطیلی روز جمعه را نیز منسوخ کردند تا بتوانند از قطار پرشتاب توسعه در جهان جا نمانند و به تبع آن رفاه بیشتری برای مردمان خود خریدند. اما به نظر میرسد که در ایران مسئولان حاضر نیستند که مساله رفاه مردم را به وظیفه شماره یک خود بدل کنند.
هماینک در امارات، تعطیلی آخر هفته به شنبه و یکشنبه موکول شده است.
عربستان نیز درحال تغییر روزهای تعطیل خود است. چرا از نگاه سایر حکمرانان جهان، توسعه کشور اسلامی بر توسعه مظاهر اسلامی در کشورشان غلبه دارد؟
مساله قیمت دلار که هماینک به یک چالش یا بحران در کشور بدل شده است، جز از طریق تولید و تجارت حلشدنی نیست. یک پای رفع چنین بحرانی، تسهیل تبادلات تجاری ایران و سایر کشورهاست، قانونگذار از تنیدن این همه قیدوبند بر پای یکی از مهمترین منابع حیاتی تامین دلار، چه سودی میبرد؟
تعطیلی روز شنبه با هیچ یک از تعالیم الهی و آسمانی منافاتی ندارد. همزمانی آن با تعطیلی یکی دیگر از ادیان ابراهیمی، موجب تقویت پیوندهای میان فرهنگی است.
تحمیل زیان اقتصادی چنین تصمیمی به کسبوکار شهروندان موجب ضمان تصمیمگیران در برابر مردمی است که سالهاست درحال پس دادن تاوان سنگین تصمیمات غلط آنان هستند. بهانههای واهی و بیمنطق برای مخالفت با تعطیلی روز شنبه، نشانه بیخردی افرادی است که به غلط سر از حوزه سیاستگذاری درآوردهاند. شماری از کشورهای اسلامی به سبب عقلانیت در سیاستگذاری توانستهاند به پررشدترین اقتصادی جهانی و مقصد بسیاری از سرمایهگذاران جهانی بدل شوند.
حق فعالان اقتصادی است که از قانونگذار بابت زیان احتمالی ناشی از یک تصمیم نابخردانه شکایت کنند، اما به کجا؟