برخی نمایندگان مجلس یازدهم در روزهای اخیر مواضع تندی در قبال وضعیت حجاب داشتند علاوه‌بر این دولت رئیسی نیز در ۲ هفته با ۳ بیانیه درباره این موضوع هشدار داده است

گروه سیاسی: همان روزهای پایانی اسفند ماه سال گذشته که کمیسیون فرهنگی مجلس گزارشی درباره عملکرد دستگاههای دولتی در حوزه عفاف و حجاب را قرائت کرد و بعد هم بیژن نوباوه، عضو این کمیسیون از تهیه طرحی ۷ ماده ای منطبق بر این گزارش خبر داد معلوم بود که جریانی در مجلس یازدهم عزم خود را جزم کرده که به موضوع وضعیت جدید حجاب در جامعه ورود کند.در گزارش قید شده بود که قوه‌قضائیه سه هفته برای ارسال لایحه ای برای ساماندهی وضعیت فعلی حجاب در کشور مهلت دارد و در صورت عدم ارسال آن به مجلس خود وارد عمل می شود. مهلت سه هفته‌ای روز سیزدهم فروردین عملاً به پایان رسید و همان زمان حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیات رئیسه مجلس خبر داد که مجلس تا پایان این مهلت صبر کرده اما حالا خود وارد عمل می‌شود.

ایام نوروز نیز رسانه‌ها مملو بود از بازتاب گفت‌وگوی چند نماینده که عموماً اعضا جبهه پایداری یا نزدیکان سیاسی به این جریان بودند. سردمدار این گفت‌و‌گوها در ایام نوروز حسین جلالی بود، نماینده فعلی مجلس عضو جبهه پایداری و البته رئیس دفتر آیت‌الله مصباح یزدی در زمان حیات ایشان.

مجازات‌ها مالی جایگزین گشت‌های ارشاد

حسین جلالی در هفته نخست فروردین سال جاری در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان انار به موضوع عفاف و حجاب پرداخت و گفت که این موضوع را در ۳۰۰ جلسه با شورای انقلاب فرهنگی و شورای امنیت ملی نهایی کردیم، عفاف و حجاب را عملی خواهیم کرد و حجاب بهتر از گذشته خواهد شد ۷ گروه گروه هدف ما هستند این گروه‌ها شامل داخل خودروها، داخل اماکن و رستوران‌ها، ادارات و سازمانهای دولتی، مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها، فرودگاه‌ها و ترمینال‌ها، فضای مجازی سلبریتی‌ها و کف خیابان و معابر هستند. برای هر ۷ گروه دیده شده، کاری که برای گروه ها شده کارهای بسیار مهمی است و این طرح خدمت رهبری، قوه‌قضائیه، فرهنگ عمومی و ... رسیده است. جلالی مواجهه در این طرح را کاملاً هوشمند خوانده و گفته است که در این طرح هیچ تقابل فیزیکی وجود ندارد. او درباره جرائم مالی نیز توضیح داده که جرائم مالی آن از ۵۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیارد تومان است و تاکید کرده که «ابطال گواهینامه رانندگی، ابطال پاسپورت در سلبریتی‌ها و کسانی که کانال و وبگاه و عضو بالا دارند ممنوعیت استفاده از اینترنت دیده شده است. دولت باید یکی دو هفته آینده لایحه بیاورد و تصویب و ابلاغ شود و ضمانت اجرایی آن را بالا بردیم و انشاالله اجرا می شود.

قید رقم ۳ میلیارد تومان از جانب جلالی با واکنش‌ها از جانب کاربران فضای مجازی مواجه و حتی آن را با رقم دیه هر انسان مقایسه کردند اما جلالی حتی فراتر از این مساله نیز رفت و گفت: در دو سال گذشته هر سال ۱۵ میلیارد تومان بودجه برای نماینده گذاشتند که یک ریال آن را ندیده ام! پارسال تمام بودجه را در اختیار آبفا گذاشتند، می گوییم چرا آبفا؟پاسخ‌شان این بود که ردیف نامتوازن داشته و این بودجه باید در این مسیر خرج می شد. اگر در این بودجه هیچ دخل و تصرفی نداریم پس چرا به نام نماینده می گذارید؟ چرا به اسم ما و هیچ نظارتی بر آن نداریم؟ امسال به آقای قالیباف گفتم نامه ای بدهید که بتوانیم این بودجه در اختیار خودمان باشد.

اظهارات جلالی اگرچه بازتاب جدی داشت اما مساله طرح ایده ابطال کارت‌ها ملی مسبوق به سابقه بود. در دی‌ماه پیش نویس لایحه تعزیرات از سوی قوه‌قضائیه منتشر شد که بنابر آن، «بی حجابی» جرم تلقی شده و برای آن مجازاتهایی در نظر گرفته شده است.

در بهمن ماه نیز موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضائی مجلس شورای اسلامی از تدوین طرحی خبر داد که براساس آن،کارت‌ملی کسانی که حجاب اجباری را رعایت نکنند، مسدود و ارائه خدمات اجتماعی به آنها قطع خواهد شد. چهره‌های دیگری نیز در مجلس از وضعیت فعلی انتقاد و خبر از ورود جدی مجلس در زمینه نظارت و قانون گذاری برای حوزه حجاب دادند احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس نیز روز گذشته در گفت وگو با رویداد ۲۴ گفته است که «حجاب» در کشور ما قانون است و همه ملزم به رعایت آن هستند و کسی که کشف حجاب می‌کند، می‌خواهد قانون را زیر پا بگذارد. او با بیان اینکه باید جسارت را از کسانی که کشف حجاب می‌کنند ،گرفت تاکید کرده که با توجه به تحولات اجتماعی، ما نیازمند تغییر در برخی مواد قانون هستیم. یعنی نیازمند اثر بخش تر شدن قانون هستیم. از اینرو، ما یک طرح جامع با جزییات زیاد را در اعمال تبصره یک ماده ۴۵ در کمیسیون فرهنگی مجلس آماده و به هیات رئیسه تقدیم کردیم. پیشنهاد دادیم که ظرف سه هفته قوه‌ قضائیه و دولت اگر می خواهند لایحه ای دو فوریتی را به مجلس بیاورند. اگر دولت این وظیفه را انجام ندهد، مجلس راساً خودش اقدام می کند. این بسته، نقشه راه است و آقایان باید در لایحه آن را لحاظ کنند و . و به مجلس بدهند.

۳ بیانیه در دو هفته

همپای مجلس یازدهم دولت رئیسی نیز در این زمینه با صدور بیانیه هایی تاکید دارد که قصد کوتاه آمدن در قبال وضعیت فعلی را ندارد. دهم فروردین وزارت کشور با صدور بیانیه ای تاکید کرد که هیچ گونه عقب نشینی یا تساهل در اصول و احکام دینی و ارزشهای سنتی صورت نگرفته و نخواهد گرفت و حجاب به عنوان یک ضرورت شرعی غیر قابل تردید همواره از اصول عملی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

در این بیانیه ضمن تاکید بر غیر قابل تردید بودن حجاب از منظر نظامات سیاسی فرهنگی و اجتماعی کشور تاکید شد که با توجه به پایبندی اکثریت قاطع بانوان و دختران ایرانی به این امر با تاکید مجدد بر لزوم رعایت حجاب در همه اماکن و معابر عمومی و ضمن اعلام حمایت از همه ، آمران به معروف و ناهیان از منکر در سراسر کشور دستگاه محترم قضائی، ضابطان و سایر نهادهای ذی ربط نسبت به مواجهه با معدود هنجارشکانانه اقدام خواهند کرد و اجازه تعدی به حریم و هویت مقدس زن مسلمان ایرانی را نخواهند داد.

چهاردهم فروردین نیز وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش ایران که دو مرجع اصلی تحصیلات اولیه و تکمیلی هستند در اولین روز بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در سال ۱۴۰۲ در دو اطلاعیه جداگانه تاکید کردند که دانش آموزان و دانشجویان در صورت رعایت نکردن حجاب مورد نظر جمهوری اسلامی «خدمات» ارائه نخواهند کرد.

در بیانیه وزارت علوم تاکید شده است که این‌وزارتخانه «از ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان بی حجاب معذور است». بیانیه وزارت آموزش و پروش از همه همکاران و فـ و فرهنگیان» این وزارتخانه خواسته شده در رعایت پوشش مناسب اسلامی توسط همه همکاران فرهنگی در مدارس، مراکز رفاهی و فرهنگی، اردوگاه ها و فضاهای پرورشی مراکز مشاوره و سایر اماکن عمومی آموزش و پرورش بکوشند. این وزارتخانه در بیانیهاش تاکید کرد به دانش آموزانی که قوانین و مقررات پوششی در مدارس را رعایت ننمایند خدمات آموزشی ارائه نخواهد شد.

اصولگرایان حامی مجلس و دولت

به نظر می‌رسد بخش قابل توجهی از اصولگرایان خارج از دولت و مجلس هم در حال فشار بر این دو نهاد برای ورود به حوزه حجاب هستند. محمدتقی ،رهبر عضو جامعه روحانیت مبارز روز گذشته به پایگاه خبری جمهوریت گفته است که وضعیت فعلی در خیابانها قابل تحمل نیست و حاکمیت اعم از دولت و مجلس وظیفه شرعی برای مقابله با کشف حجاب در خیابان‌ها را دارد. رهبر همچنین گفته است که «با این کشف حجاب‌ها به دلیل وضعیت اغتشاشات مدارا شد اما دیگر تمام است»! او همچنین گفته است که به عنوان نویسنده کتابی در زمینه حجاب از آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی برای تدوین طرحی در راستای برخورد با وضعیت فعلی حمایت می کند.