درحالی که مجلس یازدهم مصوبهای برای مقابله با بیحجابی تصویب نکرده اما پلیس طرح حجاب و عفاف را از دیروز آغاز کرد.
گروه جامعه: طرح جنجالی عفاف و حجاب دیروز آغاز شد. در این طرح دیگر از حضور ونهای گشت ارشاد و تذکر فیزیکی به زنانی که روسری از سر برمیدارند، خبری نیست و قرار است بهوسیله رصد دوربینهای شهری که بیشتر با عنوان دوربینهای ترافیکی شناخته میشوند از زنان بیحجاب چهرهنگاری سپس احراز هویت شده و برای آنها در مرحله اول پیامک تذکر فرستاده شود. البته معلوم نیست در صورت تکرار چه مجازاتی در انتظار زنانی است که حجاب از سر برمیدارند. اما روز جمعه سردار رادان، فرمانده کل انتظامی درباره حاشیه.هایی که در مورد احتمال خطای دوربینها پیش آمده گفت که دوربینها اشتباه نمیکنند. با این حال، پلمب امکان و مراکز خرید و تفریحی و خدماتی در هفتههای گذشته به دلیل ترویج بیحجابی همچنین اجرایی شدن طرح حجاب و عفاف از دیروز، مخالفان و موافقان فراوانی داشته است. در این میان اما ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم با وجود همه انتقادها سعی کرده موضع میانهتری بگیرد و کمتر به این موضوع ورود کند و با پاسخهای کوتاه در مقابل پرسشهایی درباره طرح حجاب و عفاف از این مساله عبور کند. بر همین اساس، دیروز درباره طرح موضوع عفاف و حجاب گفت: «دولت مردمی در موضوع عفاف و حجاب به دنبال حل مساله با نگاه فرهنگی است، چراکه دشمن با برنامهریزی قصد دارد آن را به یک موضوع امنیتی تبدیل کند و دولت نیز با برنامهریزی قطعاً اجازه تحقق خواست دشمنان را نخواهد داد.»
اما در میان مخالفان با طرح حجاب و عفاف که دیروز از سوی پلیس آغاز شد، نام بعضی نمایندگان مجلس هم به چشم میآید. دیروز رحیمیجهانآبادی، نماینده مجلس با انتشار عکسی از روز قدس که دو زن را در کنار هم نشان میدهد که یکی محجبه و دیگری بیحجاب است با کنایه به سردار رادان، در اینستاگرام نوشت: «دوربینها را چک کنید، خطا دارد.»
با این حال و بهرغم خیزی که پلیس برای مقابله برای بیحجابی برداشته اما بهنظر میرسد نمایندگان مجلس آنچنان تمایلی برای مصوبههای فوری در این زمینه ندارند و با وجود هشدارهای پلیس هنوز معلوم نیست که برای زنان بیحجاب چه مجازاتهایی در نظر گرفته شده است. بر همین اساس، شنبه هفته پیش نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفته بود: «بیش از ۱۰۰ جلسه در مجلس پیرامون مساله عفاف و حجاب برگزار شده و طرحی در این زمینه داشته اما این طرح به دستور رئیس مجلس متوقف شد، چراکه منتظر لوایح قوای دیگر است.»
اما پلیس همچنان حجاب را یکی از وظایف اصلی خود قرار داد و بر همین اساس هم دیروز رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا بار دیگر در این زمینه هشدار داد و گفت: «پلیس در حوزه عفاف و حجاب مسئولیتهای خطیری به عهده و نقش تاثیرگذاری دارد، البته سایر دستگاههای متولی در این حوزه نیز باید با برنامهریزی درست پایکار باشند. لازمه انجام اقدامات مطلوب در حوزه عفاف و حجاب، تداوم آموزش و فرهنگسازی در جامعه، اقناع افکار عمومی و ... است». رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا همچنین درباره نحوه رفتار پلیس با اصناف نیز گفت: «نکته اول این است که کلیه متصدیان اصناف در هر شغلی موظف به رعایت ضوابط قانونی خود هستند و خود اتحادیههای صنفی در تحکیم مبانی عفت عمومی جامعه اثرگذار هستند و باید با ایفای نقش مسئولانه در حوزه نظارت بر تولید، توزیع، طراحی لباس و... به وظایف خود عمل کنند. صنوفی که متصدیان آن احیاناً کشف حجاب می کنند حتماً مورد توجه جدی قرار گرفته و به آنها تذکر داده خواهد شد و در صورت تکرار اخطار پلمب واحد صنفی در دستور کار قرار میگیرد. این مورد شامل باغ تالارها، رستورانها و مراکزی از این دست هم خواهد شد.»
در این میان، البته مخالفان این طرح معتقدند که طرح حجاب و عفاف راه بهجایی نخواهد برد. مسعود پزشکیان، نماینده مجلس درباره طرح جدید نیروی انتظامی برای برخورد با زنان و دختران بیحجاب هشدار داد و گفت: «کار فرهنگ را نمیتوان با بگیر و ببند حل کرد .... این کارها جامعه را شلوغ میکند و دشمن هم از این روند میتواند سوء استفاده کند. اگر قرار بود با این کارها درست شود باید تا الان بهتر میشد. همه ارگانهایی که مسئولیت حجاب و عفاف را به عهده گرفتند و باید بر روی پرورش، توجیه و تعقل و بحث کارشناسی کار میکردند کار نکردند. حالا به اینجا رسیدهاند که میخواهند با گرفتن، جریمه و محروم کردن مشکل را حل کنند که قطعاً حل نخواهد شد، چراکه روش غلط است.» نماینده مردم تبریز در مجلس اظهار کرد: «ممکن است بعضی جاها دوربینی داشته باشند، ولی اینکه بتوانند کامل پوشش دهند و برخورد کنند موفق نخواهند شد. بعید است این روش جواب بدهد.»
دیدگاه خود را بنویسید