احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز ادعای خود را درباره تحویل ۷۵ خودروی شاسیبلند از سوی وزارت صمت به نمایندگان برای پرهیز از استیضاح فاطمیامین تکرار و بر آن تاکید کرد.
سید نظامالدین موسوی، عضو هیات رئیسه مجلس میگوید: ادعای نماینده تبریز کذب محض است.
دادستان کل کشور از ورود قوه قضائیه به این ماجرا خبر داد و دستور رسیدگی به این موضوع را صادر کرد.
آیت وکیلیان؛ گروه سیاسی
سیدرضا فاطمیامین، وزیر صمت روز ۲۷ فروردین ماه در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا برخی گمانهزنیها در مورد تغییر وی صحت دارد یا خیر، گفته بود که «قرار بود شوخی نکنید.» اکنون اما شوخی استیضاح با ادعای «احمد علیرضابیگی»، نماینده تبریز در مورد تحویل ۷۵ خودروی شاسی بلند به نمایندگان و برخی کارکنان مجلس در راستای جلب رضایت آنها در استیضاح سال گذشته او نه تنها جدی شده بلکه به یک معما و جنجال پرحاشیه سیاسی تبدیل شده است. ادعایی که تب استیضاح را داغ کرده و البته خشم دولتیها را به دنبال داشته است. نماینده تبریز مدعی شده که در جریان منتفی شدن استیضاح قبلی فاطمیامین ۷۵ خودرو شاسی بلند در اختیار مجلس (موافقان استیضاح) قرار گرفته و خواستار این رسالت شده که هیات رئیسه باید ارتباط این مساله با موضوع استیضاح را مشخص کند. موضوعی که اکنون اعوان و انصار دولت را ناراحت کرده و البته با پیشدستی و قبل از رسیدگی به این ادعا، دستور رسیدگی قضایی و برخورد قاطع با مدعی دادهاند. اکنون دادستانی کل نیز بنابر ارسال نامه شخص وزیر صمت، دستور رسیدگی سریع را به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان داده است. احمد علیرضابیگی ماجرای هدیههای اینچنینی به نمایندگان مجلس را یک سنت سیئه دانسته که از گذشته در مجلس وجود داشته و البته مسبوق به سابقه هم بوده است.
ماجرای اهدای خودرو دنا پلاس به نمایندگان مجلس که به صورت اقساطی در اختیار آنها قرار گرفت نیز در سال ۹۹ حاشیههای زیادی را در رسانهها و بین مردم ایجاد کرد. حاشیهها به گونهای پیش رفت که حسینعلی حاجیدلیگانی، عضو هیات رئیسه مجلس گفت که بهتر بود به جای خودروی دناپلاس اتومات که به برخی نمایندگان متقاضی تحویل شده، خودروی معمولیتری به آنها داده میشد و مالکیت آن نیز در اختیار مجلس شورای اسلامی بود. وی در تداوم ادعای خود اذعان کرده که هنگام مطرح شدن موضوع استیضاح، یک آدمهایی با بهانههای مختلف و وجهالمصالحه قرار دادن وظیفه نظارتی مجلس به امتیازاتی دست پیدا میکنند و شأن نظارتی مجلس را مورد خدشه قرار میدهند. نماینده مردم تبریز، هیات رئیسه مجلس را ملزم به رسیدگی این موضوع کرده و گفته که باید تکلیف آن خودروهایی که به نمایندگان داده شد را مشخص کند.
صفآرایی در تقابل با نماینده مدعی
موضعگیریها و مواجهه با این ادعای نماینده تبریز در روزهای اخیر پای افراد زیادی از دولتیها و درون مجلسیها را به میان کشیده است. در همین راستا سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفته که هیات نظارت بر رفتار نمایندگان با قید فوریت به مسأله ورود کرده و طرح این اتهام از جانب نماینده مذکور را مورد رسیدگی قرار خواهد داد. نکته جالب توجه اینجاست که «سیدنظامالدین موسوی» سخنگوی هیات رئیسه در این باره گفته است که «حراست مجلس، ادعای واگذاری ۷۵ خودروی شاسی بلند به نمایندگان را بررسی کرده و کذب بودن آن مشخص شده است.» معما و جنجال واگذاری ۷۵ خودروی شاسی بلند به کارکنان و نمایندگان مجلس در جریان استیضاح سال گذشته موجب شده که شخص فاطمیامین هم وارد میدان منازعه شود و در راستای اعاده اعتبار به وزارتخانه در نامهای خطاب به دادستان کل کشور خواستار پیگیری این موضوع و انجام اقدامات قضایی لازم شده است. فاطمیامین در نامه به حجتالاسلام منتظری، دادستان کل کشور تاکید کرده که «چنین اتهام فسادی در شأن دولت مردمی و مجلس انقلابی نیست و از قوه قضاییه خواسته اقدامات قانونی جهت تعقیب قضایی خطاکاران انجام شود.»
ورود و درخواست مدرک
بعد از ارسال نامه فاطمیامین به دادستان کل کشور مبنی بر رسیدگی قضایی شائبه تحویل ۷۵ خودروی شاسی بلند به کارکنان و نمایندگان مجلس، حالا شخص دادستان در خصوص این ادعای علیرضابیگی دستور داده تا از وی در ارتباط با ادعایی که کرده، مدارکی بر اساس آنچه ادعا نموده است را ارائه داده تا بررسی لازم صورت گیرد و اگر مدارکی وجود نداشته باشد تحت تعقیب قرار خواهد گرفت. در همین ارتباط مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرده که حجتالاسلام منتظری در رابطه با جزییات نامه سیدرضا فاطمیامین، وزیر صمت درخصوص درخواست پیگیری ادعای یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر واگذاری خودرو به نمایندگان مجلس در جریان استیضاح فاطمیامین اظهار کرده که در خصوص ادعای آقای علیرضابیگی بلافاصله دستورات لازم به معاونت مربوطه در دادستانی کل کشور برای پیگیری موضوع داده شده تا از فردی که چنین ادعایی کرده است، خواسته شود مدارکی بر اساس آنچه ادعا کرده را ارائه داده تا بررسی لازم صورت گیرد و اگر مدارکی وجود نداشته باشد به دلیل اینکه موضوع مهم و با حیثیت دولت و مجلس شورای اسلامی در ارتباط است، تحت تعقیب قرار خواهد گرفت و مراتب به دادستانی تهران ارجاع داده خواهد شد. دادستان کل کشور در ادامه بیان کرده که «انتظار داریم هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس بررسی این موضوع را در دستور کار قرار دهند و مساله را به صورت جدی پیگیری کنند.» منتظری در پایان تصریح کرده که «دادستانی کل کشور این موضوع را از نظر قضایی به صورت جدی پیگیری خواهد کرد تا به نتیجه نهایی برسد.»
گارد دولت در مقابل مجلس
معاون پارلمانی رئیسجمهور نیز به جمع مدافعان دولتی فاطمیامین پیوسته و ادعای دریافت ۷۵ ماشین شاسی بلند در ازای رای منفی به استیضاح وزیر صمت را تخریب خود مجلس قلمداد کرده و خواستار ورود هیات نظارت بر رفتار نمایندگان به این موضوع شده است. سیدمحمد حسینی در ادامه گفته که «درست است که نمایندگان در اظهار نظر آزاد هستند اما نباید افترا به مسئولین کشور زده شود، اینها مسائلی است که رسانههای بیگانه از آن سوء استفاده میکنند و هیات نظارت بر رفتار نمایندگان لازم است به این موضوع ورود کند.»
این مساله واکنش رئیس شورای اطلاعرسانی دولت را هم در پی داشته و خواستار برخورد قاطع دستگاه قضا با شبکه دروغ شده است. «سپهر خلجی» با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در فضای مجازی نوشته: «ادعای انصراف نمایندگان از استیضاح با دریافت ماشین شاسی بلند نه تنها دروغپردازی علیه دولت و وزیر صمت بلکه بازی با آبروی مجلس است.» رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در ادامه نوشته که «دستگاه قضا برای صیانت از اعتبار نظام و نهادهای قانونی، بررسی این ادعا را با فوریت در دستور کار قرار دهد و با تهمتزنندگان و شبکه دروغ قاطعانه برخورد کند.»
برخورد پیش از استیضاح
ابوالفضل ابوترابی نیز جزو نمایندگانی است که دستور برخورد با علیرضابیگی داده و در این راستا گفته که «هیات نظارت پیش از استیضاح فاطمیامین با ادعای اهدای خودرو به مجلسی ها برخورد کند.» نماینده مردم نجفآباد خواستار آن شده که هیات نظارت بر رفتار نمایندگان با فوریت از شأن مجلس در موضوع اهدای خودرو دفاع و تا پیش از دهم اردیبهشت موضوع را تعیین تکلیف کند. ابوترابی با اشاره به انتشار خبری مبنی بر اهدای خودروی شاسی بلند به نمایندگان در ماجرای استیضاح قبلی وزیر صمت گفته که «با توجه به اینکه کذب بودن اهدای ۷۵ دستگاه خودروی شاسی بلند به نمایندگان از سوی هیات رییسه مجلس تایید شد، هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نیز به صورت فوری موضوع را بررسی و پیش از
دهم اردیبهشت روز استیضاح وزیر صمت، نتیجه را اعلام کند.»
همزمان موسی غضنفرآبادی، سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نیز در گفتوگو با تسنیم تاکید کرده که «چنانچه این ادعا صحت نداشته باشد، هیات نظارت تحت عنوان نشر اکاذیب این موضوع را پیگیری خواهد کرد.» وی در ادامه گفته که «با توجه به اینکه طرح چنین ادعاهایی حیثیت مجلس را در افکار عمومی تحت شعاع قرار میدهد، وظیفه ذاتی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان است که ابعاد مختلف آن را به دقت مورد بررسی قرار دهد.» «مالک شریعتینیاسر» نماینده تهران در مجلس نیز در صفحه توئیتر خود نوشته که «نماینده مدعی، مستند ارائه کرده و یا عذرخواهی کند.» شریعتی در ادامه نوشته که «با تشکر از تبیین فوری حراست و هیات رئیسه مجلس، اگر قرار است نتیجه بررسی هیات نظارت بعد از استیضاح وزیر صمت اعلام شود با توجه به تاثیر جدی اتهام وارده بر رای مثبت یا منفی نمایندگان منطق حکم میکند روز یکشنبه قبل از ورود به استیضاح، رئیس مجلس از آقای علیرضابیگی بخواهد مستندات ارائه دهد یا عذرخواهی کند.»
انتظار افشای مافیای پشت پرده
اما همه این جنجالها موجب نشده که موافقان استیضاح مسائل و انتقادات خود در ارتباط با ناتوانی فاطمیامین و مشکلات حوزه صنعت خودرو را مطرح نکنند. چنانچه رئیس مجمع نمایندگان استان مازندران با طرح این موضوع که بین بهای تمام شده خودرو و نرخ مصوب صنایع، اختلاف چند صد میلیونی وجود دارد، گفته که «وزیر صمت باید باند مافیای پشت سر صنایع خودروسازی را افشا و به مردم گزارش کند.» علی باباییکارنامی در گفتوگو با ایسنا از مطرح شدن بحث افزایش غیر مدبرانه قیمت خودرو در کشور یاد و اظهار کرده که در این زمینه دولت و وزیر صمت زیر سوال قرار دارند و باید به محضر مردم ایران توضیح دهند، چطور میشود یک خودرو که قیمت تمام شده آن از ۲۳۰ تا ۲۴۰ متجاوز نیست، بیش از ۶۰۰ میلیون قیمتگذاری میشود؟ نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس تصریح کرده «کسانی باید در نوبت تحویل خودرو قرار گیرند که تاکنون خودرو نگرفته و نداشتهاند و باقی کسانی که قصد سود بردن از معاملات و سفته بازی از طریق خودرو دارند، منتفع نشوند.»
حمایت درونگروهی و باندی
در راستای انتقادات نمایندگان موافق استیضاح شهریار حیدری یکی دیگر از نمایندگان مجلس در گفتوگو با رویداد ۲۴ حمایت از فاطمیامین را به خاطر موضوعات درونگروهی و باندی ارزیابی کرده و گفته که «مشورتهای اشتباه به آقای رئیسی باعث انتصابات ضعیف و ناپخته و بیدر و پیکر شد و همین رویکردها منجر به این شده که امروز جامعه در شرایطی بدی قرار بگیرد.» نماینده قصرشیرین و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه گفته که اگر در مورد دولت و آقای رئیسی بخواهید بین مردم نظرسنجی کنید، یک چهارم رای گذشته را هم ندارند چون دولت به دلیل عملکرد ضعیف استاندارها، وزرا و مدیرانش از چشم مردم افتاده است. اما مردم، حاکمیت و نظام را دوست دارند و حافظ این انقلاب هستند. مردم را نباید به دلیل رفتار غلط مدیران ناتوان و بیتجربه به نظام بدبین کنیم.
دیدگاه خود را بنویسید