نولان فیلم ۱۰۰ میلیون دلاری‌اش را با اولین انفجار هسته‌ای واقعی در سینما تمام کرد

«کریستوفر نولان» بخش‌هایی از فیلم جدیدش «اوپنهایمر» را در نمایشگاه «کامیک کان» رونمایی کرد که با استقبال گسترده‌ای از سوی مخاطبان همراه شد. «کریستوفر نولان» در کنفرانس سالانه «کامیک کان» در لس‌آنجلس روی صحنه رفت تا از فیلم جدید و دراماتیک «اوپنهایمر» رونمایی کند که نگاهی جامع به زندگی « جی. رابرت اوپنهایمر»، فیزیکدان نظری آمریکایی و از پیشگامان ساخت بمب اتمی دارد. بخش‌هایی از فیلم «اوپنهایمر» نیز برای مخاطبان این رویداد سالانه پخش شد که شامل صحنه‌هایی از تیم فیزیکدان درگیر در کار فوق‌محرمانه ساخت بمب است و داستان فیلم در زمان رو به جلو می‌رود؛ تا جایی که روسیه فناوری اتمی خود را توسعه داده است و سوءظن جاسوسی را در لوس آلاموس ایجاد می‌کند. 

این کارگردان که از مدافعان بزرگ نمایش فیلم در سالن‌های سینما و از منتقدان سامانه‌های نمایش آنلاین بوده است، روی صحنه رفت و با تشویق شدید جمعیت در سالن سینما روبهرو شد. «نولان» ضمن اشاره به اینکه قهرمان فیلم تصمیماتی گرفته که تا به امروز اثرات آن ادامه دارد، عنوان کرد: «چه بخواهیم و چه نه، جی رابرت اوپنهایمر، مهم‌ترین فردی است که تا به حال زندگی کرده است. او دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم را بهتر و بدتر کرد. داستان او همزمان یک رویا و یک کابوس است را باید دید تا باور کرد من هیچ داستانی دراماتیک‌تر با ریسک‌های بالاتر از این فیلم نمی‌شناسم.»

 فیلمنامه این فیلم براساس کتاب «پرومته آمریکایی، پیروزی و تراژدی جی را برت اوپنهایمر» نوشته شده است. در «اوپنهایمر» کلین مورفی که سابقه چندین همکاری با نولان را دارد، در نقش فیزیکدان نظری رابرت اوپنهایمر بازی کرده است. او که مدیر پروژه منهتن بود به عنوان پدر بمب اتمی شناخته می‌شود. «امیلی بلانت»، «رابرت داونی جونیور»، «مت دیمون»، «کنت برانا» و «کیسی افلک» بازیگران اصلی این فیلم هستند.

مت دیمون به تازگی اعلام کرد که به تماشای این فیلم سه ساعته نشسته است و بازی مورفی را در آن خارق‌العاده خواند. نولان در گفت‌وگویی اعتراف کرده بود که اولین انفجار هسته‌ای تاریخ را بدون استفاده از جلوه‌های کامپیوتری در فیلمش «اوپنهایمر» بازسازی کرده است. نولان همیشه استفاده از جلوه‌های عملی را به کامپیوتری ترجیح داده و حتی یک بوئینگ ۷۴۷ واقعی را در فیلم «تنت» منفجر کرد؛ بنابراین جای تعجب ندارد که هنگام فیلمبرداری این فیلم هم از انفجار واقعی استفاده کرده باشد.

او درباره این انفجار توضیح داد: «بازسازی آزمایش ترینیتی (اولین انفجار هسته‌ای در نیومکزیکو) بدون استفاده از گرافیک کامپیوتری چالش بزرگی بود. از نمایش دینامیک کوانتومی و فیزیک کوانتومی گرفته تا خود آزمایش ترینیتی و بازآفرینی آن عظیم بود. با توجه به شرایط بسیار سخت بیرون و در آب‌وهوایی که برای فیلم لازم بود، چالش‌های عملی بزرگی وجود داشت.» نولان همچنین با توصیف «اوپنهایمر» به‌عنوان یکی از چالش‌برانگیزترین پروژه‌هایی که تاکنون انجام داده از چالش‌های بزرگ لجستیکی نیز یاد کرد و گروه سازنده فیلم را به عنوان افرادی خارق‌العاده‌ای خواند که این پروژه را پیش بردند. با ساخته شدن «اوپنهایمر» در سه ساعت، این فیلم عنوان بلندترین فیلم نولان را می‌گیرد.

تاکنون این عنوان متعلق به «بین ستاره‌ای» بود که در ۲ ساعت و ۴۹ دقیقه ساخته شده بود. «شوالیه تاریکی برمی‌خیزد» آخرین فیلم از سه‌گانه «شوالیه تاریکی» نیز ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه بود. نولان برای اولین‌ بار فیلم آیمکس را به صورت سیاه‌وسفید فیلمبرداری کرده و این کار با همکاری کداک ممکن شده و برای اولین بار در تاریخ این کار صورت می‌گیرد. «اوپنهایمر» تابستان امسال و از ۲۱ جولای راهی سینماها می‌شود. این اولین فیلم نولان است که پس از سال‌ها همکاری با کمپانی برادران وارنر با همکاری یونیورسال پیکچرز ساخته شده است. این فیلم با بودجه ‌ی بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار ساخته شده و کمپانی یونیورسال نیز پس از قطع همکاری «نولان» با برادران وارنر، پخش این فیلم را بر عهده دارد. در حالی که هیچ یک از فیلم‌های اخیر نولان خارج از کمپانی وارنر ساخته نشده بود اما این کارگردان «اوپنهایمر» را به کمپانی یونیورسال سپرد. برخی شایعات از دلخوری نولان از برادران وارنر به دلیل پخش آنلاین فیلم قبلی‌اش حکایت دارد. 

ساخته جدید «نولان» که از فضای فیلم‌های علمی- تخیلی او فاصله گرفته و شبیه فیلم «دانکرک» یک روایت تاریخی از جنگ جهانی دوم است به صورت ترکیبی از فرمت‌های IMAX و ۶۰ و ۶۵ میلی‌متری فیلمبرداری شده و بر اساس اعلام کمپانی یونیورسال نخستین پروژه سینمایی است که در آن از فیلمبرداری آنالوگ سیاه‌وسفید IMAX استفاده می‌شود.

«نولان» یکی از تحسین‌ شده‌ترین و موفق‌ترین فیلمسازان هالیوود است که ساخت سه‌گانه «شوالیه تاریکی» همچنین «آغاز» و «دانکر» را بر عهده داشته است. آخرین فیلم او با عنوان «تنت» در اوج همه‌گیری کرونا اکران شد و در تلاش برای برقراری ارتباط با مخاطبان سینمازده در دوران کرونا بود. نولان علاوه‌بر نگارش فیلمنامه «اوپنهایمر» تهیه‌کنندگی این پروژه بزرگ سینمایی را نیز بر عهده دارد.