گپ سازندگی جوان با چانگهوآ سفیر جمهوری خلق چین در ایران به بهانه نمایشگاه کتاب تهران
ناعمه علینژاد؛ عضو شورای سازمان جوانان حزب کارگزاران سازندگی ایران
پیشینه روابط تاریخی و فرهنگی دو کشور متمدن ایران و چین به دوران باستان برمیگردد؛ هم از طریق جاده ابریشم که از مشرق تا مغرب امتداد داشت همچنین حملونقل دریایی که از خلیج فارس به
ویژه بندر سیراف به دریای چین کشیده میشد. ارتباط دیر سالی که پیوستگی عمیق و دیرینه فرهنگی را در ژرفای تاریخ ایجاد کرده است.
به همین خاطر در حاشیه سومین دوره هفته فیلم چین که با نمایش ۵ فیلم از کارگردانان نسل جدید سینمای این کشور از ۱۶ تا ۲۰ اردیبهشت در تهران برگزار شد؛ «چانگ هوآ» سفیر جمهوری خلق چین در ایران پاسخگوی پرسشهای صفحه جوان روزنامه سازندگی بود.
سفیر چین در ایران در این گفتوگو درباره تبادل فرهنگی کشور و آشنایی جوانان با فرهنگ و تمدن چین همچنین اشتراکهای فرهنگی و ادبیات ایران و چین، نکاتی را بیان کرد. او درباره برپایی نمایشگاه کتاب تهران و پیشنهادهای خود در این خصوص به خوانندگان این رسانه گفت: هر سال کتابهای چینی قابل توجهی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از چین به ایران آورده شده و در اختیار عموم خوانندگان قرار میگیرد. بسیاری از کتابهای نویسندگان چینی در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و نظامی و از همه مهمتر ادبیات و هنر در ایران منتشر شده است. از جمله کتابهای معرفی شده توسط چانگ هوآ میتوان به «روایتهای شی جین پینگ از حکمرانی» که در ایران چاپ و منتشر شده است، اشاره کرد. همچنین کتاب «هنر رزم اثر سون تزو» که با درونمایه نظامی و جنگی به بیان تجربیات زندگی و جدالی بین مرگ و زندگی پرداخته است از کتب معرفی شده توسط او بود. چانگ هوآ در ادامه به غنای زبان و ادبیات فارسی اشاره کرد و معتقد است ادبیات فارسی در چین جزو پراستقبالترین ادبیات جهانی محسوب میشود. اشعار حافظ و سعدی بارها به زبان چینی ترجمه شده است و ما تلاش داریم تا زبان و ادبیات چینی را نیز در ایران بهتر بشناسانیم. اشعار برخی از بزرگترین شاعران چینی همچون «لی بای و دوفو» نیز از پیشنهادات او بود که البته هنوز برخی از آنها به طور کامل به زبان فارسی ترجمه نشدهاند.
همچنین وی از «یان لیانکه» از بزرگترین نویسندگان معاصر چین به عنوان نویسندهای با آثار خواندنی نام برد که با دو کتاب «رویای دهکده و خدمت به مردم» از نویسندگانی است که شانس دریافت جایزه نوبل را دارد.
دیدگاه خود را بنویسید