رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > جامعه : استعفای مصدق

استعفای مصدق

پس از گذشت چندین ماه از انتشار خبر «اعمال نفوذ در برخی پرونده‌های قضایی»، فرزندان محمد مصدق‌کهنموئی، معاون اول قوه قضائیه، این مقام قضایی دیروز از سمت خود استعفا کرد. مصدق گفته که این درخواست استعفا برای از بین بردن شائبه «هرگونه اعمال نفوذ در پرونده فرزندانش» بوده است. مرکز رسانه قوه قضائیه دیروز چهارشنبه از پذیرش درخواست استعفای محمد مصدق، معاون اول قوه قضائیه، توسط غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه خبر داد.
در بخش‌هایی از خبر منتشر شده توسط قوه قضائیه به نقل از رئیس قوه قضائیه گفته شده که «دستگاه قضایی باید بدون تبعیض و اغماض با فساد در همه عرصه‌ها و ساخت‌ها برخورد جدی داشته باشد». این تصمیم پس از تشکیل پرونده‌ای که متهمان آن ازجمله دو تن از فرزندان پسر مصدق، معاون اول قوه قضائیه متهم به اعمال نفوذ در برخی پرونده‌های قضایی هستند اتخاذ شده است.
مرکز رسانه‌ای قوه قضائیه با اشاره به متن استعفا اعلام کرده که «این مقام مستعفی» از ابتدای تشکیل پرونده‌ اتهامی فرزندانش، «با احدی از عوامل مرتبط با پرونده اعم از قضات دادسرا و دادگاه هیچ‌گونه ارتباطی نداشته است». به گفته رئیس قوه قضائیه اگرچه مصدق در رسیدگی به پرونده مورد اشاره «مدخلیت و تاثیری نداشته و نخواهد داشت» اما با توجه به درخواست او استعفایش مورد پذیرش قرار می‌گیرد.
اوایل مهرماه امسال سخنگوی دستگاه قضا برای اولین بار از تشکیل پرونده برای فرزندان یکی از مسئولان ارشد کشور خبر داد و اعلام کرد، درباره این اشخاص پرونده تشکیل شده است و دادگاه با جدیت و بدون اعمال هیچ‌گونه تبعیضی به آن رسیدگی می‌کند. براساس کیفرخواست ارائه ‌شده در دادگاه، در این پرونده متهمان مجموعه‌ای را برای اعمال نفوذ بر پرونده‌های قضایی ازجمله پرونده‌های کلان اقتصادی تشکیل می‌دادند و با سوء‌استفاده از افراد صاحب‌منصب، وجوهی دریافت می‌کردند. همچنین شواهد موجود در پرونده نشان می‌دهد حلقه اصلی این مجموعه فرزندان ذکور معاون اول دستگاه قضایی بوده که با همکاری فردی با نام اختصاری «ح-ی» و نیز افراد دیگری مانند امین اموال نامشروع، حسابدار و صراف پوششی تحت هدایت و مدیریت این سه نفر در این مجموعه به انجام افعال مجرمانه پرداخته‌اند.
این مجموعه با تشکیل یک دفتر غیرقانونی در شمال شهر تهران، وجوهی را به منظور جلب رای مورد نظر متهمان در دادگاه دریافت می‌کردند. این افراد با اعمال نفوذ‌های محدود تلاش داشتند با ترفند‌هایی خاص، چون کارچاق‌کنی در روند صدور احکام قضایی اخلال ایجاد کنند. در واقع این افراد با ایجاد شبکه فساد، پرونده‌های کلان اقتصادی را از طریق عوامل جذب ‌شده شناسایی و با ارتباط‌گیری با طرفین پرونده به آنها وعده گرفتن رای مدنظر به صورت تضمینی در قبال وجوه کلان را می‌دادند که مبالغ درخواست‌ شده به صورت ارز، سکه و خودرو از طریق معرفی چند حساب از متهمان دریافت شده است.
درباره مکانیسم این باند نیز باید به این موضوع توجه کرد که بخش قابل توجهی از این مبالغ دریافتی جهت پنهان ‌ماندن مسیر دریافت وجوه، به حساب‌های پوششی واریز و سپس از طریق این حساب‌ها در پروژه‌های مختلف به کار گرفته شده است. اوج فعالیت‌های این مجموعه در چهار سال گذشته مربوط به دو پرونده تخلیه ورزشگاه شهدای قیطریه و ابربدهکار بانکی به نام رستمی‌صفا بوده است. مجموعه شکل‌ گرفته، تنها در پرونده رستمی‌صفا حدود ۲۰۰ میلیارد تومان مال نامشروع کسب کرده و وجوه دریافتی در فرآیند پولشویی، تبدیل به املاک، خودرو‌های لوکس، ویلا، سکه طلا و دلار شده است. درحال حاضر یک ویلای اعیانی در منطقه پلور و نیز شمال کشور، چندین دستگاه خودروی خاص، چون مازراتی، بنز و لکسوس در پرونده وجود داشته که اسناد آن طی چند مرحله در میان اعضای باند دست‌به‌دست شده است و فرزندان این مقام قضایی وکالت فروش در مورد آنها از صاحبان سند گرفته‌اند، در این پرونده سوء‌استفاده فرزندان معاون اول قوه ‌قضائیه از نام پدرشان واضح است.
شاید مهم‌ترین بخش از پرونده فساد برادران مصدق مربوط به ماجرای ارتباط آنها با پرونده محمد رستمی‌صفا باشد. محمد رستمی‌صفا از پیمانکاران قدیمی شرکت ملی گاز است که در دوران کاری خود نیز مرتکب تخلفات مالی ازجمله پرداخت رشوه و گردش غیرقانونی وجوه در سیستم بانکی برای دریافت وام شده بود.
نقش پسران مصدق در پرونده رستمی‌صفا قابل توجه است. افراد این باند با اثرگذاری روی این پرونده سعی داشتند برای متهم ردیف اول پرونده قرار منع تعقیب از دادگاه بگیرند. رستمی‌صفا از طریق یک واسطه به فردی به نام (ح -ی) نزدیک شده و از طریق این فرد قرار‌های لازم برای اعمال نفوذ روی این پرونده گذاشته شده بود. این شخص به واسطه روابط خانوادگی به فرزندان معاون اول قوه قضائیه نزدیک شده است، او با ایجاد روابط عاطفی با فرزندان آقای مصدق‌کهنموئی «باند عمو» را راه‌اندازی کرده و توانسته است علاوه بر گرفتن پورسانت مستقیم از رستمی‌صفا در جزئیات پرونده نیز شریک شود و از فرزندان مصدق نیز مبالغی را دریافت کند، بخش قابل توجهی از این پول‌های آلوده در یک پروژه گودبرداری در شمال شهر تهران سرمایه‌گذاری شده است.
نماینده دادستان با اشاره به پولشویی صورت‌ گرفته در این پرونده گفته است، آنچه مشخص است اینکه ۱۸میلیارد تومان و تعداد ۱۰۰سکه از سوی مالک به اعضای این باند در سال ۱۳۹۸ پرداخت شده است که در فرآیند پولشویی تبدیل به اموال دیگری می‌شود. با تخریب ورزشگاه شهدای قیطریه، تنها ورزشگاه محلی قیطریه که پاتوق نسل‌های زیادی بوده و ورزشکاران زیادی را راهی تیم‌های باشگاهی و ملی کرده است، از بین می‌رفت که خوشبختانه این حکم، درحال حاضر تعلیق شده است.

sazandegi

پست های مرتبط

آزادی توماج

خواننده معترض آزاد شد آن‌طور که روابط عمومی دادگستری استان اصفهان یک‌شنبه‌شب…

۱۲ آذر ۱۴۰۳

تراژدی دختر یاسوجی

افزایش خشونت علیه زنان دختری نوجوان در یاسوج مورد تجاوز گروهی قرار…

۱۲ آذر ۱۴۰۳

همه مجرمند!

حجاب چگونه اجباری شد؟ دولت به‌رغم مشکلات گسترده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی…

۱۱ آذر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید