اقتصاد کشور بدون تعامل سازنده با جهان، جذب سرمایه و تکنولوژی مدرن و بازار احیا نخواهد شد
حسن روحانی، رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم در دیدار جمعی از وزیران و معاونان سابق با اشاره به شرایط خطیر کشور تاکید کرد که همه وظیفه داریم، مشکلات کشور را کاهش دهیم. این وظیفه فقط نسبت به دولت نیست، نسبت به کل نظام است. روحانی با اشاره به مباحث موجود درباره انجام مذاکره گفت: برخی استناد میکنند که مقام معظم رهبری با مذاکره مخالف هستند. رهبری با اصل مذاکره مخالف نیستند بلکه با توجه به شرایط زمانی ممکن است امروز مخالف باشند، ولی چند ماه بعد با تغییر شرایط موافقت کنند. مخالفت مطلق وجود ندارد. در مساله عراق و افغانستان که با آمریکا مذاکره کردیم، مقام معظم رهبری شاهد و ناظر بودند و حتی به من که دبیر شورای عالی امنیت ملی بودم، نوشتند فلان آقا که برای مذاکره با آمریکا میرود، راجع به عراق این اصول را مراعات کند. مگر در برجام با ارشادات مقام معظم رهبری مذاکره نکردیم؟ مذاکره که اشکال ندارد. مذاکره شرایطی دارد، ممکن است امروز شرایط مهیا نباشد و فردا باشد. چرا یقه هم را میگیریم؟ چرا به صورت هم چنگ میزنیم؟ این چه بساطی است در کشور درست کردهایم؟
وی به مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: با خروج ترامپ از برجام در سال ۹۷ هر سال حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار ضرر کردیم. میتوانیم این ضرر را جبران و مساله اقتصاد را حل کنیم؟ اقتصاد کشور بدون تعامل سازنده با جهان، جذب سرمایه و تکنولوژی مدرن و دستیابی به بازار احیا نخواهد شد. مردم در فشار شدید اقتصادی هستند، دیگر ظاهراً کسی مطالبه توسعه نمیکند. کسی از دولت مطالبه رشد اقتصادی ۸ درصد نمیکند. تنها زمانی که رشد بالای ۸ درصد داشتیم در ۲ سال اجرای برجام بود. در سالهای ۹۵ و ۹۶ به طور متوسط ۴/۹ درصد رشد اقتصادی داشتیم. در این ۲ سال تورم هم تکرقمی بود.
رئیس دولت تدبیر و امید افزود: بار سنگینی بر دوش ما هست، هرجا میتوانیم باید به نظام کمک کنیم تا امنیت ملی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تقویت شود. فتحی شقاقی، دبیرکل اسبق جهاد اسلامی در جریان سفر به ایران به من گفت: «اگر میخواهید به مسلمانان و فلسطین کمک کنید اول باید خودتان قوی و مستحکم باشید. حتی اگر استحکام ایران دچار مشکل میشود به ما کمک نکنید. اگر ایران نباشد، مقاومت فلسطین و لبنان هم نخواهد بود. باید خودتان را به عنوان اولویت همیشه مد نظر قرار دهید». کمک به مسلمانان جهان هم بعد از توانمندی و قدرت ایران ممکن خواهد بود.
او با بیان اینکه نباید بگذاریم اصل انقلاب، یعنی استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی دچار آسیب شود، افزود: در شرایط فعلی اگر کسی نتواند حرف بزند و نظرش را اعلام کند، آزادی وجود دارد؟ صداوسیما در اختیار ملت نیست، در اختیار یک جناح و گروه هم نیست، در اختیار یک گروهک است، آیا آزادی وجود دارد؟ اگر حاکمیت ملی نباشد، استقلال هم نیست.