عاملان قتل “امیرمحمد خالقی” دستگیر شدند
گروه اجتماعی: قوه قضائیه و پلیس دیروز اعلام کرد که عاملان قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران دستگیر شدهاند. محمد شهریاری، سرپرست دادسرای جنایی گفت:«متهمان در یک اقدام قضایی و فنی دستگیر شدند و در تحقیقات اولیه به سرقت و قتل امیرمحمد خالقی اعتراف کردند.»
«در تحقیقات اولیه مشخص شد، متهمان با انگیزه سرقت مرتکب قتل شدهاند» و «متهم اصلی که اقدام به قتل و سرقت کرد (ترکنشین موتورسیکلت) با هویت احمد و راکب موتورسیکلت با هویت امیر است.»
عین همین اظهارات را ایرنا از قول عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ منتشر کرده است. به گزارش میزان، هر دو نفر را حفاظت اطلاعات فراجا «اوایل بامداد دیروز» بازداشت کرده است.
خبرگزاری قوه قضائیه نوشت، متهم به قتل امیرمحمد خالقی در جلسه بازپرسی اولیه گفته است که «در منطقهای خلوت، فرد را شناسایی و برای سرقت از او اقدام کردیم. پس از گرفتن گوشی و کیف مقتول دو سه ضربه به او زدم و بلافاصله سوار موتور شدم و رفتیم.»
به گفته محمد شهریاری، «متهمان به ۳۰ تا ۴۰ فقره سرقت طی دو تا سه ماه اخیر اعتراف کردهاند که البته نیاز به بررسی بیشتر دارد، البته این سرقتها منجر به دستگیری متهمان نشده و اقدام مجرمانه آنها تداوم پیدا کرده است که در نهایت منجر به قتل دانشجوی دانشگاه تهران شد.» او گفت که «متهمان چهرههای خود را پوشانده و پلاک موتورسیکلت را مخفی کرده بودند» و چون امیرمحمد خالقی «مقاومت» کرد «دو ضربه» چاقو به قفسه سینه او وارد کردند.
راکب موتور در اولین اعترافات به قتل دانشجوی دانشگاه تهران گفت:«احمد به محض اینکه به دانشجو رسید، چاقو کشید و گفت میزنمت. این مکان را برای سرقت به دلیل خلوتی آن انتخاب کردیم.» ضارب هم گفته که؛ «وقتی گوشی را گرفتم، گفت دانشجو هستم. گفتیم کیفت را بده، گوشی را بگیر و برو ولی به ما ضربه زد. میگفت مدارک در کیفم دارم. امیر به من گفت با چاقو بزنش. اصلا خبر نداشتیم دانشجوست. دو تا ضربه به او زدم و برگشتیم.»
خالقی، دانشجوی رشته مدیریت کسبوکار در دانشگاه تهران بود که دو زورگير موتورسوار هنگام بازگشتش به کوی دانشگاه به او حمله کرده و با ضربه چاقو به قلب و گردن او، این جوان ۱۹ ساله را در تمنای کولهپشتیاش به قتل رساندند. یکی از همکلاسیهای امیرمحمد خالقی هم در گفتوگو با همشهرینیوز گفته که او «نخبه و خدای هوش مصنوعی» بود. این همکلاسی گفته است، منطقه اطراف خوابگاه منطقهای ناامن است و قبلاً هم در موارد زیادی خفتگیری در آن رخ داده بود.
همکلاسی آقای خالقی اضافه کرده که «خفتگیرها» در محل معروف هستند و فقط طی یک هفته گذشته، گوشی دو سه نفر از دوستان خودش را سرقت کردهاند. او همچنین گفت: مکانی که خالقی مورد حمله قرار گرفته، شبها آنقدر تاریک است که کسی جرأت رفتوآمد ندارد و پیشتر هم برای پیگیری مساله، نامهای به رئیس خوابگاه دادهاند.
به گفته علیحسین رضایان، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، «دانشجویان از چهار ماه پیش خواستار افزایش امنیت منطقه شده بودند. اما بهرغم مکاتبات و افزایش گشتهای پلیس، اتفاقی که نباید رخ میداد، متأسفانه رخ داد.»
عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ دیروز همچنین از کشف لپتاپ امیرمحمد خالقی خبر داد. او همچنین گفت ۵ نفر در ارتباط با قتل امیرمحمد خالقی بازداشت شدهاند «شامل سارق و قاتل اصلی و مالخران.»
مدیریت آقای وزیر
عصر جمعه ۲۶ بهمن ماه نیز تعدادی از دانشجویان در واکنش به ضرب و جرح و قتل دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت کسبوکار دانشگاه تهران در محوطه کوی دانشگاه تجمع برگزار کردند. در این تجمع دانشجویی که بیش از دوساعتونیم به طول انجامید، دانشجویان خواستار برقراری هرچه بیشتر امنیت کوی دانشگاه و دانشجویان شدند.
پاسخگویی مدیران دانشگاه تهران در قبال حادثه اخیر نیز یکی دیگر از مطالبات تجمعکنندگان اعلام شد. ایسنا گزارش داده؛ تجمع اعتراضی جمعهشب دانشجویان در خوابگاه کوی دانشگاه با ورود برخی لباس شخصیهای خودسر به تنش کشیده شد. این تجمع پس از حضور سرپرست دانشگاه تهران و وعده انجام اقدامات فوری در جهت تامین امنیت دانشجویان پایان یافت. در جریان این تجمع یک دانشجو از سوی یگان ویژه حاضر در محل، بازداشت و پس از ساعتی آزاد شد.
بعد از آن رئیسجمهور به وزیر علوم دستور داد تا سریعتر به این پرونده همچنین اعتراضات دانشجویی شکل گرفته در کوی دانشگاه رسیدگی شود تا اعتراضات به بیرون دانشگاه کشیده نشده و از ورود نیروهای خودسر به دانشگاه تهران جلوگیری شود.
سیماییصراف، وزیر علوم هم ضمن عذرخواهی تاکید کرد که؛ «این ماجرا سیاسی نیست. دانشجویان نگران پروندهسازی بودند اما ما اجازه این کار را نمیدهیم. هیچکس برای دانشگاه به جز خود دانشگاه تصمیم نمیگیرد.»
به گفته حسین سیماییصراف، مدیرکل خوابگاههای دانشگاه تهران استعفا داد. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت که دو کیوسک نیروی انتظامی هم در نقاط «مورد نیاز جانمایی و نصب» میشود. به گفته او، در اعتراضات دانشجویان «تنها یک دانشجو بهطور موقت بازداشت اما ساعتی بعد آزاد شد.»