رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > جامعه : عفوشدگان

عفوشدگان

مختومه‌شدن پرونده روزنامه‌نگاران

گروه اجتماعی: الهه محمدی و نیلوفر حامدی عفو شدند،‌ این خبری بود که مرکز رسانه قوه قضائیه منتشر کرد. در این خبر آمده که «تابستان سال جاری بود که «الهه محمدی» و «نیلوفر حامدی» دو محکوم امنیتی با نوشتن نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه نسبت به اقدامات خود در سال‌های پیش از دستگیری ابراز ندامت و تقاضای عفو و بخشودگی کردند».

همچنین اضافه شده که‌ «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی» در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه ضمن ابراز ندامت از رفتار گذشته‌ خود متعهد شده‌اند مانند زمان پس از آزادی موقت از زندان (ماه‌های گذشته) هیچ رفتار خلاف قانونی مرتکب نشده و نسبت به اقدامات‌شان در سال‌های گذشته که منجر به صدور حکم محکومیت برای آنان شد نیز ابراز پشیمانی کردند».

در ادامه آمده که‌ ‌«‌پس از موافقت رئیس قوه قضائیه با ارجاع پرونده این ۲ نفر به کمیسیون عفو و بخشودگی، مراتب در دادگستری استان تهران پیگیری و پرونده یاد شده در کمیسیون عفو استانی بررسی شد. سپس این پرونده با نظر موافق به کمیسیون عفو مرکزی ارسال و در این کمیسیون در نوبت رسیدگی قرار گرفت و در نهایت با نظر موافق این کمیسیون نام محکومان مورد اشاره در فهرست پیشنهادی عفو ۲۲ بهمن قرار گرفت و با موافقت رهبر معظم انقلاب با فهرست پیشنهادی رئیس قوه قضائیه، این افراد نیز مشمول عفو قرار گرفتند».

نیلوفر حامدی صبح ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ و یک هفته پس از آن الهه محمدی هم بازداشت شد. در آبان ۱۴۰۱ وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در بیانیه‌ای درباره نقش الهه محمدی و نیلوفر حامدی (با ذکر حروف اول نام‌شان) در جریان اعتراضات سال گذشته اعلام کرده بود که‌ «رد اطلاعاتی و عملیاتی تعدادی از عناصر در اغتشاشات اخیر و پیش از آن نیز مشاهده و حسب مورد اقدام مقتضی به‌عمل آمده است. به‌عنوان مثال، انتشار اولین عکس از مرحومه امینی روی تخت بیمارستان توسط «ن. ح» صورت گرفت که از آموزش‌دیدگان همین دوره‌ها در خارج از کشور بود. او با استفاده از پوشش خبرنگاری از اولین افرادی بود که در بیمارستان حضور و استقرار یافته، به تحریک بستگان متوفی و ارسال اخبار جهت‌دار پرداخت. همچنین است اقدامات «الف.م» که با استفاده از همان پوشش با حضور فوری در شهرستان سقز، به تحریک اطرافیان مرحومه، کارگردانی برخی صحنه‌ها و انعکاس اخبار و تصاویر جهت‌دار از مراسم تشییع، تدفین و تجمعات شکل ‌گرفته در آن شهر به ایفای ماموریت پرداخت. این فرد نیز آموزش‌دیده‌ی دوره‌های رژیم مافیایی آمریکا در کشورهای خارجی است؛ ضمن آنکه هر دو نفر نقش منابع اولیه‌ خبرسازی برای رسانه‌های بیگانه را ایفا کرده‌اند». هرچند بعدها این دو روزنامه‌نگار از اتهام ارتباط با دولت متخاصم آمریکا تبرئه شدند و دو مرتبه مورد عفو رهبری قرار گرفتند.

 

عفو سعیده و مرخصی محمودیان

هفته گذشته اعلام شد که به مناسبت ۲۲ بهمن‌ماه،‌ به دستور رهبری؛ ۳ هزار و ۱۲۶ نفر از محکومان محاکم عمومی انقلاب، مشمول عفو شدند. علی مظفری، معاون قضایی قوه قضائیه  درباره جزئیات این عفو گفته که‌ «‌پرونده این افراد ابتدا در کمیسیون‌های عفو مراکز استان‌ها بررسی می‌شود و در نهایت با ارسال به کمیسیون مرکزی و بررسی هفتگی به این تقاضاها در معاونت قضایی قوه قضائیه، لیست واجدین شرایط عفو با تایید، امضا و پیشنهاد رئیس قوه قضائیه و در اجرای بند ۱۱ از اصل ۱۱۰ قانون اساسی مورد موافقت رهبر معظم انقلاب قرار می‌گیرد».

معاون قضایی قوه قضائیه اعلام کرد: در سال جاری نیز به مناسبت ۲۲ بهمن‌ماه، سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، ۳ هزار و ۱۲۶ نفر از محکومان واجد شرایط محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی، مشمول عفو شدند.

مظفری تاکید کرده که‌ «‌از این تعداد، ۲ هزار و ۹۱۷ نفر مربوط به محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب، ۴۰ نفر مربوط به سازمان قضایی نیروهای مسلح و ۱۶۸ نفر نیز مربوط به سازمان تعزیرات حکومتی هستند. از تعداد معفوین اعلام شده، یک هزار و ۳۵۴ نفر به طور کامل آزاد شده و پرونده آنان بایگانی می‌شود و تعداد یک هزار و ۷۷۲ نفر نیز با تبدیل و تخفیف در مجازات از شرایط عفو بهره‌مند می‌شوند». اما نیلوفر حامدی و الهه محمدی تنها عفو شدگان این دوره از عفو رهبری نبودند. سعیده شفیعی دیگر روزنامه‌نگار هم به‌تازگی از زندان آزاد شده است. سعیده شفیعی دوشنبه ۹ مرداد توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ‌اتهام «اجتماع و تبانی» به سه سال و هفت ماه حبس و به ‌اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۸ ماه زندان محکوم شده بود که او هم مورد عفو رهبری قرار گرفته، پرونده‌اش مختومه و راهی خانه شد.

همچنین مهدی محمودیان که درحال سپری کردن دوران محکومیت خود در زندان بود با موافقت مقام قضایی و برای انجام مراحل درمانی به مدت ۵ روز به مرخصی استعلاجی اعزام شد. مهدی محمودیان روز دوشنبه ۱۵ بهمن برای اجرای حکم هشت ماه حبس به زندان اوین منتقل شد.

مصطفی نیلی، حقوقدان و وکیل دادگستری در توضیح چرایی به زندان رفته محمودیان به رسانه‌ها گفته بود که «‌تشکیل پرونده موکلم به زمان‌نامه ضیا نبوی، مبنی بر وجود ساس در زندان برمی‌گردد. پیرو این نامه بود که خبرگزاری میزان، وجود ساس در این زندان را به نقل از یک منبع آگاه تکذیب کرد. پس از این، مهدی محمودیان در اعتراض به این تکذیبیه دو توئیت داشت و به همین دلیل نیز بابت عنوان اتهامی نشر اکاذیب به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شد. پس از آن نیز، البته اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام نیز به موکلم تفهیم شد».

او توضیح داده که «البته باید بگویم که خود ضیا نبوی، بابت اتهام نشر اکاذیب به دلیل نگارش‌نامه دال بر وجود ساس در زندان اوین تبرئه شد. در همان دادسرا برای مهدی محمودیان از بابت اتهام نشر اکاذیب، قرار منع تعقیب صادر کردند اما بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام، کیفرخواست صادر و پرونده به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب ارجاع شد. قاضی افشاری، ریاست این شعبه ۸ ماه حکم حبس برای موکلم صادر کرد. سپس پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد و این دادگاه نیز، رای صادره پیشین را عیناً تایید کرد».

او به زمان اجرای حکم اشاره کرده و می‌گوید:‌ «‌هفته گذشته، اجرای احکام موکم را احضار کرد و با هم به این دادسرای فرهنگ و رسانه مراجعه کردیم. در این دادسرا، صحبت کرده و مهلت یک‌ماهه‌ای برای انجام امور شخصی موکلم گرفتیم و با این درخواست موافقت شد. اما، امروز صبح بود که از دادسرا زنگ زدند و گفتند که اصلاً همین امروز باید مراجعه کنید. در پی این مراجعه هم، حکم موکلم از بابت حبس ۸ ماهه اجرا شد و او را به زندان معرفی کردند. اما در نهایت چند روز بعد او به مرخصی استعلاجی آمد!»

sazandegi

پست های مرتبط

سال تاب‌آوری

آیا سال آینده، روشن‌تر خواهد بود؟ ‌ ۱۴۰۳ سالی بود که ایران…

۲۵ اسفند ۱۴۰۳

ورشکستگی آبی

چرا سدهای تهران خالی شد؟ تهران، کلانشهری که روزگاری آب شرب خود…

۲۴ اسفند ۱۴۰۳

سفره گران نوروز

گزارش بازار شب عید با نزدیک شدن به ایام نوروز، بازار خرید…

۲۳ اسفند ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید