رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : فرمان حمله !

فرمان حمله !

در حالی که رهبران روسیه تلاش می‌کنند تا از دخالت ملموس‌تر و فزاینده غرب در جنگ اوکراین جلوگیری کنند؛ دمیتری مدودف، رئیس‌جمهور سابق روسیه در تازه‌ترین واکنش خود به ناتو هشدار داد که در نادیده گرفتن قدرت هسته‌ای روسیه مرتکب «اشتباه مهلک» نشوند.
مدودف، متحد نزدیک ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور فعلی روسیه که خودش هم به عنوان رئیس جمهور و هم به عنوان نخست‌وزیر خدمت کرده و زمانی به عنوان جانشین بالقوه پوتین تلقی می‌شد، روز جمعه در یک مطلب طولانی تلگرامی اعلام کرد که تهدیدات مسکو برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در اوکراین جدی است. مدودف که اکنون معاون شورای امنیت روسیه است درباره کسانی که تهدید سلاح‌های هسته‌ای روسیه را کم اهمیت جلوه می‌دهند، نوشت: «واقعیت زندگی جدی‌تر از استدلال‌های بیهوده آنهاست».
مدودف در ادامه با استفاده از یک اصطلاح تاریخی تحقیرآمیز برای اشاره به دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین افزود: «چند سال پیش، آن‌ها ادعا می‌کردند که روسیه برای جلوگیری از نزاع با غرب از درگیری نظامی آشکار با رژیم باندرا (استعاره از یک گروه راست ‌افراطی در دهه ۱۹۰۰ اوکراین) اجتناب خواهد کرد».
در این راستا جو بایدن به اوکراین اجازه داد تا از تسلیحات ارائه شده توسط آمریکا برای مقابله با خط آتش نیروهای روسیه در منطقه خارکیف استفاده کند اما تاکید کرد که از این سلاح‌ها نباید برای حمله به اهدافی داخل روسیه استفاده شود. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا اخیراً به تیم خود دستور داد تا اطمینان حاصل کنند که اوکراین می‌تواند از تسلیحات تأمین ‌شده توسط ایالات متحده برای مقابله با نیروهای روسی در منطقه خارکیف استفاده کند تا بتواند به نیروهای روسی که به آنها حمله می‌کنند یا برای حمله به آنها آماده می‌شوند، پاسخ دهند. در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: سیاست ما در مورد ممنوعیت استفاده از ATACMS یا حملات دوربرد در داخل روسیه تغییر نکرده و نباید از این تسلیحات علیه خاک روسیه استفاده شود.
شمار رو به افزایش کشورهای عضو ناتو که مجوز استفاده از تسلیحات نظامی خود را در داخل مرزهای روسیه داده‌اند، کرملین را نگران کرده است. مسکو در ماه‌های اخیر تهاجم جدیدی را در سراسر مرز مشترک روسیه و اوکراین در منطقه خارکیف آغاز کرده و این در حالی است که تاکنون خطوط تدارکاتی ماشین جنگی مسکو در داخل خاک روسیه نسبتاً از آتش سلاح‌های کی‌یف در امان بوده‌اند.
تاکنون کشورهای ناتو از جمله بریتانیا، فنلاند، لهستان و فرانسه رسما اعلام کرده‌اند که استفاده از سلاح‌های خود را برای حمله به اهداف تهاجمی در داخل خاک روسیه تایید می‌کنند. آلمان و ایالات متحده آمریکا که معمولا در ناتو به دلیل رویکرد محتاطانه خود در مورد اقدامات اوکراین شناخته شده هستند به تدریج به تأیید استفاده از تسلیحات یا حمایت نظامی خود در منطقه نزدیک‌تر می‌شوند. سخنگوی اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز جمعه ۳۱ مه (۱۱خرداد) گفت که برلین به اوکراین اجازه شلیک تسلیحات تحویل آلمان به اهدافی در روسیه را داده است. اشتفِن هی‌بِشترایت در بیانیه‌ای اعلام کرد که کی‌یف طبق قوانین بین‌المللی حق دفاع از خود را در برابر حملاتی که از داخل خاک روسیه انجام می‌شود، دارد. آلمان، بزرگ‌ترین حامی نظامی کی‌یف پس از ایالات متحده آمریکاست و محموله‌های عظیمی از تجهیزات نظامی از جمله توپخانه سنگین و راکت‌انداز به اوکراین ارسال کرده است. برلین تاکنون به دلیل ترس از تشدید درگیری، تمایلی به استفاده از سلاح‌های آلمانی برای حمله به اهداف در داخل روسیه نداشته است.

sazandegi

پست های مرتبط

گفت‌وگو، نه تهدید

سیدعباس عراقچی سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش…

۲۴ شهریور ۱۴۰۳

تحدید وفاق؟

گفتمان رئیس‌جمهور زیر ضرب روز گذشته روزنامه همشهری در یادداشتی به قلم…

۲۴ شهریور ۱۴۰۳

اوین دانشگاه می‌شود

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور خبر داد: طرحی که در دولت خاتمی…

۲۴ شهریور ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید