“ساداتینژاد” و “فاطمیامین” محکوم به حبس شدند
حکم برخی متهمان پرونده فساد چای دبش ازجمله احکام دو وزیر اسبق جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت صادر شد. این خبری بود که روز گذشته خبرگزاری فارس منتشر کرد. این خبرگزاری به نقل از منابع آگاه نوشت: از صدور رای ۴۴ نفر از ۶۱ متهم اصلی پرونده چای دبش در شعبه اول دادگاه ویژه جرائم اقتصادی تهران خبر داد. قاچاق عمده و سازمانیافته چای سیاه، اخلال کلان در نظام اقتصادی-ارزی از طریق عدم رفع تعهدات ارزی، اخلال گسترده در نظام پولی و ارزی کشور از راه فروش ارز در بازار آزاد بدون رعایت ضوابط قانونی، تحصیل مال از طریق نامشروع (کلاهبرداری بانکی سازمانیافته)، پرداخت رشوه به مقامات و کارکنان دولتی و بانکی، اتهامات اصلی متهم ردیف اول این پرونده است.
شنیدههای خبرنگار فارس نشان میدهد، متهم ردیف اول در مجموع به ۸۲ سال زندان برای ارتکاب چند عنوان اتهامی محکوم شده و باید بیش از ۲ میلیارد یورو تسهیلات دریافتی ارزی، ۳ تا ۱۰ برابر ارزش محمولههای مختلف چای قاچاق و تمامی عواید ناشی از فروش ارز در بازار آزاد را به دولت بازگرداند. همچنین مجموع جریمههای ریالی متهم ردیف اول بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان برآورد میشود. براساس شنیدهها سیدجواد ساداتینژاد به عنوان وزیر وقت جهاد کشاورزی و سیدرضا فاطمیامین به عنوان وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت توسط دادگاه، مجرم شناخته شدند. دادگاه ویژه، سیدجواد ساداتینژاد را به دو سال حبس تعزیری و سیدعلیرضا فاطمیامین را به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد. البته این حکم پس از اعمال تخفیف و براساس ماده ششم قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و به دلیل «مداخله ضعیف متهمان در وقوع جرم» صادر شده است. پیش از این نیز رئیسکل دادگستری استان تهران از صدور این احکام خبر داده و گفته بود: «حکم نهایی دادگاه برای ۴۴ نفر از متهمان این پرونده صادر شده است».
ماجرای چای دبش به فروردین ماه ۱۴۰۲ برمیگردد که ۳ مدیر رئیسی یعنی جهاد کشاورزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و مدیرعامل صندوق نوآوری عزل شدند و کمکم سخن از تخلف گسترده جواد ساداتینژاد، وزیر کشاورزی دولت سیزدهم و رابطه او با فساد ۳ میلیارد دلاری واردات چای به میان آمد. آنطور که نمایندگان مجلس آن زمان گفتند، دولت رئیسی ترجیح داده بود برای مبارزه با فساد، وزیر وقت کشاورزی را از مدار هیات دولت حذف کند. سیدرضا فاطمیامین هم وقتی دولت سیزدهم از روز سوم شهریور ۱۴۰۰ به طور رسمی کار خود را شروع کرد، ابراهیم رئیسی او را که پیش از این همکار وی در آستان قدس رضوی بوده برای این سمت به پارلمان معرفی کرد اما سیاستهای ضدونقیض او در حوزه خودرو و دیگر کالاها باعث شد تا دو بار در مجلس استیضاح شود. این سوابق از ساداتینژاد و فاطمیامین، وزرای دولت رئیسی که به گفته فارس به دو و یک سال حبس تعزیری محکوم شدند که سال گذشته محسنیاژهای، رئیس قوهقضائیه در جمع قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان اردبیل اعلام کرده بود که با متخلفان واردات چای بدون خط قرمز برخورد میشود. او همچنین گفته بود: «تخلف گروه دبش از سال ۹۸ شروع شد. در سال ۹۸ گروه دبش حدود ۲ میلیون دلار گرفته است. در سال ۹۹، ۲۱ میلیون دلار گرفته است اما در سال ۱۴۰۰، ۶۰ درصد ارز واردات را به این گروه دادهاند که حتماً خلاف است و در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۰ درصد ارز را این گروه گرفته است». حال با انتشار این گزارش گویا پرونده رو به بسته شدن است و جزئیات این فساد بزرگ مشخص شده است.