رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > سیاست : اسطوره مقاومت

اسطوره مقاومت

مراسم تشییع پیکر شهیدان “سیدحسن نصرالله”، دبیرکل پیشین حزب‌الله و “سيدهاشم صفی‌الدین”، رئیس شورای اجرایی حزب‌الله با حضور گسترده لبنانی‌ها، هواداران و ۸۰۰ شخصیت خارجی برگزار شد.

گروه بین‌الملل: تشییع پیکرهای شهیدان سیدحسن نصرالله، دبیرکل پیشین حزب‌الله لبنان و سیدهاشم صفی‌الدین، رئیس پیشین شورای اجرایی حزب‌الله براساس اعلام قبلی (یک‌شنبه) در بیروت برگزار شد. براساس گزارش المیادین، از ساعات اولیه یکشنبه جمعیت زیادی از شهروندان لبنانی به سمت شهرک ورزشی «کمیل شمعون» حرکت کردند تا در این مراسم شرکت کنند. هزاران نفر از جنوب، منطقه البقاع و مناطق دیگر لبنان به این ورزشگاه رفتند. براساس اعلام منابع لبنانی حدود ۴۰۰ رسانه این مراسم را پوشش دادند و براساس گفته اخیر ناصر اخضر، رئیس کمیته اطلاع‌رسانی ویژه مراسم تشییع شهیدان نصرالله و صفی‌الدین ۱۲۰ دوربین در بیش از ۲۵ نقطه از محل برگزاری تشییع، خدمات تصویری را ارائه کردند.

شیخ نعیم: مقاومت، گزینه سیاسی ما خواهد بود
شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: «امروز درحال وداع با یک رهبر تاریخی، استثنایی، ملی، عربی و اسلامی هستیم که نماد و قبله آزادی‌خواهان جهان به‌شمار می‌رود. او محبوب مجاهدان، مردم، مستضعفان، ستم‌دیدگان و به‌ویژه ملت فلسطین بود». وی با اشاره به سوابق مبارزاتی سیدحسن نصرالله گفت: «او در سال ۱۹۸۹ ریاست شورای اجرایی حزب‌الله را بر عهده گرفت و از سال ۱۹۹۲ تا روز شهادتش، دبیرکلی این جنبش را بر دوش داشت. این سید بزرگوار مقاومت را به امت و امت را به مقاومت هدیه کرد».
دبیرکل حزب‌الله لبنان تاکید کرد: سیدحسن نصرالله، همواره فلسطین و قدس را مرکز توجه خود قرار داده بود و اصرار داشت که در اتاق عملیات مقاومت، در کنار مجاهدان باقی بماند. او در خط مقدم به شهادت رسید و ما نیز این مسیر را ادامه خواهیم داد و هرگز از گزینه مقاومت دست نخواهیم کشید. او نقش بسزایی در احیای مساله فلسطین داشت. نعیم قاسم در ادامه به موضوع اسرای مقاومت پرداخت و تاکید کرد: ما اسیران خود را فراموش نخواهیم کرد و برای آزادی آنان، تمامی فشارهای لازم را بر دشمن وارد خواهیم کرد.
شیخ نعیم قاسم اعلام کرد که با درخواست دشمن برای آتش‌بس موافقت کردیم، زیرا ادامه درگیری بدون افق سیاسی و میدانی به نفع ما نبود. نقطه قوت ما در این است که از موضع قدرت و براساس مصلحت خود، این تصمیم را اتخاذ کردیم. مقاومت در سطحی بی‌سابقه استقامت و تداوم یافت و ما توانستیم خود را مجدداً سازماندهی کنیم. وی افزود: ما از موضع قدرت با آتش‌بس موافقت کردیم و اکنون در مرحله‌ای جدید قرار داریم. اسرائیل به توافق آتش‌بس پایبند نماند و پس از پایان مهلت توافق، ما با اشغالگری و تجاوز جدیدی مواجه شدیم اما این رژیم قادر به ادامه اشغالگری نیست، زیرا مقاومت، همچنان قدرتمند است، هم از نظر نیرو و هم تجهیزات و پیروزی نهایی قطعی خواهد بود.
دبیرکل حزب‌الله تاکید کرد: ۷۵ هزار نظامی اسرائیلی نتوانستند در برابر مقاومت پیشروی کنند. ما همچنان به مبارزه براساس گزینه‌های خود ادامه خواهیم داد و اجازه نخواهیم داد آمریکا بر کشورمان سلطه پیدا کند.
شیخ نعیم قاسم با اشاره به تغییر شرایط تاکید کرد: «اکنون در مرحله‌ای جدید قرار داریم که ابزارها، روش‌ها و شیوه‌های خاص خود را دارد. اسرائیل نمی‌تواند به اشغالگری و تجاوزات خود ادامه دهد و ما اجازه نخواهیم داد که قتل‌عام‌ها علیه ملت ما ادامه پیدا کند». وی با انتقاد از برخی جریان‌های داخلی لبنان تصریح کرد: چگونه می‌توان از حاکمیت سخن گفت درحالی ‌که اشغالگری اسرائیل همچنان ادامه دارد؟ مسئولان لبنانی به خوبی به توازن قوا آگاه هستند و ما از رهبران سیاسی لبنان می‌خواهیم که گفتمانی مبتنی بر حفظ حاکمیت کشور اتخاذ کنند.‌ نعیم قاسم تاکید کرد: مادامی که اشغالگری و خطر آن وجود دارد، مقاومت گزینه سیاسی ما خواهد بود و دفاع از مساله فلسطین حقی است که از آن کوتاه نخواهیم آمد. ما در برابر پروژه استعماری ترامپ که هدف آن کوچاندن فلسطینیان است، ایستادگی خواهیم کرد. ما در مسیر ساختن دولتی قوی و عادل، در چارچوب توافق طائف مشارکت خواهیم داشت. اهداف استراتژیک ما شامل اخراج دشمن از سرزمین‌های اشغالی و بازسازی مناطق آسیب‌دیده است.
شیخ نعیم قاسم تاکید کرد: «ما به نقش ارتش لبنان در حفاظت از کشور و حفظ حاکمیت آن ایمان داریم و بر مشارکت همه جریان‌ها در روند ساختن دولت و تامین صلح داخلی اصرار داریم. لبنان وطن نهایی برای همه فرزندانش است و ما نیز از فرزندان این سرزمین هستیم».

رسانه‌های خارجی چه گفتند؟
این مراسم نه‌تنها از سوی رسانه‌های عربی، بلکه از سمت رسانه‌های غربی هم پوشش داده شد و به ابعاد آن پرداختند. به‌عنوان مثال، رویترز در گزارش خود با انتشار تصاویری از این مراسم نوشت: حامیان با در دست داشتن تصاویر نصرالله و پرچم‌های حزب‌الله، در ورزشگاهی در حومه جنوبی بیروت که تحت کنترل حزب‌الله است، گرد هم آمدند تا در مراسم بزرگ تشییع پیکر نصرالله و دیگر رهبران این جریان شرکت کنند. این خبرگزاری همچنین که ورزشگاه ۵۵ هزارنفری بیروت ساعاتی پیش از آغاز مراسم، تقریباً به ‌طور کامل پر شده بود. این خبرگزاری انگلیسی در بخشی از گزارش خود به حضور سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان، هیاتی از عراق شامل سیاستمداران شیعه و فرماندهان گروه‌های مقاومت و همچنین هیاتی از انصارالله یمن در این مراسم اشاره کرد.
نیویورک‌تایمز هم در گزارش خود نوشت: «این مراسم، پنج ماه پس از ۲۷ سپتامبر (۶ مهر) و اقدام اسرائیل در پرتاب ۸۰ بمب بر روی پناهگاه سیدحسن نصرالله انجام می‌شود. با ترور وی، اسرائیل یک رهبر را که از جایگاهی افسانه‌ای در میان مسلمانان شیعه لبنان برخوردار بود، حذف کرد اما به نظر می‌رسد مراسم تشییع پیکر شهید نصرالله منعکس‌کننده جنگ قدرت در لبنان و بهره‌برداری حزب‌الله از آن به‌عنوان فرصتی برای مطرح کردن دوباره خود به‌عنوان یک نیروی سیاسی باشد». نیویورک تایمز همچنین نوشت: «درحالی که پیش‌بینی می‌شود انبوهی از حامیان نصرالله برای اثبات وفاداری خود به خیابان‌ها سرازیر شوند، حزب‌الله نیز به دنبال ارسال یک پیام است: اگرچه رهبرانش کشته شده، خزانه‌هایش خالی شده، متحد سوری‌اش، بشار اسد، سرنگون شده، با این حال این گروه برقرار خواهد ماند».
فرانس ۲۴ هم در گزارش خود با اشاره به حجم انبوه حاضران در این مراسم نوشت: «گنجایش استادیوم محل برگزاری مراسم حدود ۵۰ هزار نفر است اما سازمان‌دهندگان این مراسم هزاران صندلی دیگر را در این محل و خارج از آن اضافه کرده‌اند و عزاداران مراسم را از طریق صفحه‌های بزرگ تلویزیونی نظاره‌گر بودند». این رسانه فرانسوی به نقل از یک منبع امنیتی گفت که ۴۰۰۰ نیرو و پرسنل امنیتی در محل برگزاری مراسم مستقر بودند و در این راستا، حزب‌الله از مقامات ارشد لبنان ازجمله جوزف عون، رئیس‌جمهور این کشور برای حضور در این مراسم دعوت کرده است. این رسانه اروپایی، دبیرکل پیشین حزب‌الله لبنان را یکی از اعضای موسس حزب‌الله لبنان در سال ۱۹۸۲ معرفی کرد که در ماه مه سال ۲۰۰۰ زمانی که اسرائیل به اشغال ۲۲ساله خود در جنوب لبنان با حملات بی‌امان حزب‌الله تحت رهبری او پایان داد، در جهان عرب شهرت یافت.
به گزارش ایرنا، آسوشیتدپرس هم نوشت: «نصرالله بیش از ۳۰ سال رهبر حزب‌الله لبنان و یکی از بنیانگذاران آن بود و از نفوذ گسترده‌ای در میان گروه‌های منطقه برخوردار بود. وی در محور مقاومت که شامل گروه‌های عراقی، یمنی و فلسطینی می‌شود، بسیار مورد احترام بود».
سی‌.ان‌.ان هم با اشاره به این نوشت: «این رویداد بزرگ با هدف «نمایش قدرت» حزب‌الله برگزار شده است».
در این راستا، رسانه‌های اسرائیل هم به پوشش این مراسم پرداختند. به گزارش ایرنا، یدیعوت آحارانوت مراسم تشییع را قدرت‌نمایی حزب‌الله عنوان کرد و گفت، این مراسم بزرگ‌ترین مراسم تشییع پیکر در لبنان در ۲۰ سال اخیر است و از میان شعارهایی که در ورزشگاه محل تجمع نصب شده است، شعار «مبارزه با استکبار، متوقف نخواهد شد» را به‌عنوان شعار برگزیده در خبر خود منتشر کرد. هاآرتص نیز با تمرکز بر حضور سیاستمداران غیر‌لبنانی و خارجی در این مراسم و حضور گسترده مردم به اخبار پیرامون مراسم تشییع پرداخت.
شبکه تلویزیونی آر.تی.‌ای ایرلند هم مراسم تشییع شهید نصرالله را یک مراسم نمادین برای حمایت از مقاومت لبنان و فلسطین ارزیابی کرد و نوشت: «ده‌ها هزار نفر در بیروت در مراسم تشییع حسن نصرالله شرکت و با این اقدام، حمایت خود را از این گروه اعلام کردند».

پرواز بر فراز بیروت
آنچه در هنگامه برگزاری این مراسم توجه رسانه‌ها و خبرنگاران حاضر در بیروت را به خود جلب کرد، پرواز جنگنده‌های اسرائیل بر فراز محل برگزاری مراسم تشییع شهیدان نصرالله و صفی‌الدین بود. رویترز در این خصوص گزارش کرد که چهار فروند جنگنده اف-۱۶ اسرائیل در ارتفاع کمی بر فراز شهر الریاضیه به پرواز درآمدند. الجزیره هم گزارش کرد که جنگنده‌های اسرائیل در ارتفاع پایین بر فراز بیروت به پرواز درآمدند. در این بین خبرگزاری ملی لبنان هم گزارش کرد جنگنده‌های اسرائیل دومرتبه به منطقه «تبنا» در جنوب لبنان حمله کرد و همچنین اخباری هم از حمله اسرائیل به شرق لبنان منتشر شده است.
سی‌.ان.‌ان هم با اشاره به توافق آتش‌بسی که میان لبنان و اسرائیل در نوامبر (آذر) گذشته امضا شد اعلام کرد که براساس گزارش‌های رسانه‌های محلی و دولتی، اسرائیل چندین منطقه در لبنان را چند ساعت پیش از آغاز مراسم تشییع مورد حمله قرار داد. خبرنگار شبکه خبری الجزیره نیز گزارش داد که اسرائیل طی دو حمله اطراف شهرک‌های «القلیله» و «انصار» واقع در جنوب لبنان را هدف حملات خود قرار داد و خبرنگار المیادین در جنوب لبنان نیز اعلام کرد که در حملاتی پیاپی منطقه الواقعه میان جناتا، باریش و معروب هدف قرار گرفته است. گفته شده که جنگنده‌های اسرائیل همچنین منطقه النصر در حدفاصل شهرک‌های الحلوسیه و الزراریه را بمباران کردند.

sazandegi

پست های مرتبط

سال خشونت

تحولات جهان در سالی که گذشت سال ۱۴۰۳ بدون‌شک در عرصه بین‌المللی…

۲۵ اسفند ۱۴۰۳

سال وفاق!

مهمترین رویدادهای سیاسی ایران ۱۴۰۳ سال ۱۴۰۳ سالی پرفرازونشیب برای ایران بود.…

۲۵ اسفند ۱۴۰۳

سال سرنوشت

وضعیت کنونی ایران و ضرورت تغییر راهبردها به قلم؛ سیدحسین مرعشی؛ دبیرکل…

۲۵ اسفند ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید