هشدار “رئیس قوه قضائیه”
محسنیاژهای در نشست با طلاب و روحانیون ستاد قوه قضائیه، گفت: «عدهای با تعابیری نظیر تندرو و افراطی و عدهای نیز به اسم و عنوان انقلابیگری بعضاً به تخریب و منکوب کردن دیگران مشغول میشوند. یک عده به اسم دفاع از ارزشها و اصول با هر گونه نوگرایی و پیشرفت به مخالفت میپردازند و از آن سو، عدهای با عنوان دفاع از پیشرفت، توسعه و نوگرایی، دیگران را محکوم و منکوب میسازند؛ اینجاست که شیطان و شیطانصفتان نفوذ میکنند. مگر ما نمیگوییم که ممکن است منشأ برخی از مسائل، «نفوذ» باشد؛ خب نفوذ از دل همین اختلافات صورت میگیرد». او همچنین با ذکر مثالی از تلاش دشمنان برای اختلافافکنی در دوران اوایل انقلاب، تاکید کرد: «دوگانهای جعل کرده بودند به اسم «تخصص بهتر است یا تعهد؟» یک عده به اسم طرفداری از متخصصان، متعهدها را منکوب میکردند و یک عده برعکس؛ این درحالی بود که تنافی و مغایرتی میان تخصص و تعهد وجود ندارد».
این اولین بار نیست که رئیس دستگاه قضا در این باره هشدار میدهد. ۲۹ بهمن ماه امسال هم محسنیاژهای در نشست شورای عالی قوه قضائیه گفته بود: «دشمن میخواهد در برخی موضوعات و مقولهها در کشور دوقطبی ایجاد کند؛ توجه کنیم که ناخواسته در دام این دوقطبیها نیفتیم». نیمه بهمن ماه هم رئیس قوه قضائیه در مراسم تجدید میثاق قوه قضائیه با آرمانهای امام خمینی(ره) گفته بود: «باید توجه داشت که عدهای ممکن است با شعارهای منافقانه و حتی به ظاهر انقلابی درصدد رخنه و نفوذ برآیند؛ باید جلوی آنها را سد کنیم. چنانچه با وحدت، همدلی، صفا و صمیمت در میدان باشیم و مجاهدت کنیم و در این مسیر به واسطه مشکلات و موانع زمینگیر نشویم، مطمئناً پیروزی و سعادت با ما خواهد بود».
اختلافافکنی بین قوا
این سخنان رئیس دستگاه قضا در یک ماه اخیر را میتوان در واکنش به هجمههای چند وقت اخیر عدهای در مجلس و خارج از مجلس به او دانست. آن زمان که ناگهان افرادی بدون هویت مشخص سیاسی تجمع خیابانی برگزار کردند، مرگ بر ظریف سر داده و ادامه این خط را چند نماینده ادامه دادند تا به محسنیاژهای برسند و او را از چند جهت در فشار بگذارند. مسائلی مانند: انتصاب ظریف توسط رئیسجمهور پزشکیان، رویکرد قوه قضائیه در رسیدگی به اختلاس چای دبش تا نطقهای بهارستانیها پس از حضور رئیس قوه قضائیه در جمع مسئولان ارشد بنیاد مستضعفان و البته ماجرای خصوصیسازی صنعت خودرو. حضور رئیس قوه قضائیه در جمع مسئولان ارشد بنیاد مستضعفان، محوری بود که برخی از نمایندگان با مطرح کردن آن به انتقاد از قوه قضائیه پرداختند. در جلسه علنی چند هفته پیش هم شبهات ادعایی برخی از نمایندگان و ابهاماتی که از نظر این دسته به موضوع واگذاری هتلهای بنیاد وجود دارد، دستمایه حمله به اژهای برای حضور در بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی شد. کمااینکه حملات به رئیس قوه قضائیه از تجمع در خیابان و تریبون مجلس حتی به صداوسیما هم رسید و مهدی عسگری، نماینده پیشین مجلس و جبهه پایداری در یک گفتوگوی ویژه خبری به احکام قوه قضائیه و دیوان عدالت اداری انتقاد تند کرد و عملکرد قوه قضائیه را «چشمبندی» خواند. او در جایی دیگر از عدالت دستگاه قضایی در برخورد با پروندهسازی ۱۴ همتی علیه شرکت بهمنموتور اظهار ناراحتی میکند. پروندهسازیای که به گفته برخی از نمایندگان و رسانهها با حمایت «وزیر دبش» صورت گرفته بود.
هرچند انتقاد به اژهای مختص به همین چند ماه اخیر نیست. آذرماه ۱۴۰۲ رجانیوز، رسانه جبهه پایداری حمله تندی به اژهای داشت که باعث شد، مدیرعامل خبرگزاری قوه قضائیه به آن پاسخ دهد. رجانیوز در مطلبی با عنوان «سران قوا در روز دانشجو به کدام دانشگاهها میروند؟» نوشت: «حجتالاسلام اژهای که در دو سال اخیر میزبان دانشجویان در ساختمان دستگاه قضا بوده، امسال احتمالاً به دانشگاه محققاردبیلی میرود. در صورت حضور حجتالاسلام اژهای در این دانشگاه، وی برای اولین بار در دوران ریاستاش بر دستگاه قضا، برای گفتوگو با دانشجویان در روز دانشجو در یک دانشگاه حاضر میشود». مهدی کشتدار، مدیرعامل خبرگزاری قوه قضائیه نیز در واکنش به این اظهارات گفت: «رجانیوز که باشی گاف و کینه برای زدن قوه قضائیه همراهت و اختلافافکنی بین قوا برنامه روتینت است». آنطور که روزنامه خراسان مینویسد: «در اقدامی قابل تأمل تعدادی از نمایندگان مجلس که عمدتاً به یک جریان سیاسی خاص تعلق دارند در اقدامی هماهنگ انتقادهای شدیدی را علیه رئیس قوه قضائیه، محسنیاژهای مطرح کردند. این انتقادها در صحن علنی مجلس و شبکههای اجتماعی بازتاب گستردهای یافت و به نظر میرسد بخشی از یک استراتژی هدفمند باشد که باید مورد واکاوی قرار گیرد. در ماههای اخیر، این طیف سیاسی که پیشتر انتقادهای خود را متوجه رئیسجمهور و حتی رئیس مجلس کرده بودند، اکنون رئیس قوه قضائیه را هدف قرار دادهاند». عدهای هم که امروز دیگر دولت را در دست ندارند تلاش میکنند با حمله به سران قوا، بهخصوص قوه مجریه و مقننه، هم سرپوشی بر مسائلی بگذارند که احتمال در آن شریک بودهاند و هم تلاش کنند تا دولت چهاردهم که رقیب سرسختشان در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ بود را ناکارآمد جلوه دهند.