رنگ‌زمینه

صفحه اصلی > جامعه : همشهری زیر تیغ شورا

همشهری زیر تیغ شورا

اعضای شورای شهر درباره همشهری چه گفتند؟

گروه اجتماعی: ماجرا از تذکر نرجس سلیمانی درباره فروش دو ملک در لواسان به قیمت ۳ میلیارد تومان از سوی روزنامه همشهری شروع شد. او در جلسه روز سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ گفته است «این رقم ابهام‌آمیز است و باید در مورد آن توضیح داده شود.» او ادامه داده که؛‌ «با وجود ۱۱ ردیف مشخص تحت عنوان سایر هزینه، یک ردیف جداگانه سایر هزینه‌ها نیز با رقم ناچیز ۳ میلیارد تومان وجود دارد.»‌
در ادامه جلسه، مدیرعامل همشهری در پاسخ به خانم سلیمانی گفت: «روزنامه همشهری ملکی در لواسان ندارد» او همجنین با اشاره به موضوع مولدسازی گفت: «در گذشته برای خرید دستگاه چاپ دیجیتال در شیراز و همدان ملک فروخته شده است، معنی مولدسازی همین است.»
بعد از آن اما مهدی اقراریان،‌ دیگر عضو شورا سند فروش ملک را در همان جلسه علنی صحن شورا به محسن مهدیان نشان داد! همزمان مشخص شد که علاوه بر ملک لواسان به گفته ناصر امانی،‌ عضو شورای شهر تهران،‌ املاک دیگری هم در همدان،‌ شیراز و خرم‌آباد به فروش رفته است. هرچند محسن مهدیان در روزنامه همشهری منکر واقعی بودن انتقادات اعضای شورای شهر تهران شد اما در نهایت همین ابهامات به جلسه دیروز شورای شهر تهران نیز کشیده شد.
او دیروز مهدیان را جاهل خطاب کرده و گفت که: «‌مدیری که جاهل به وضعیت مجموعه تحت مدیریت خود باشد، قابل نیست و شهردار تهران در انتصابات خود به این موضوع توجه کند‌.»
بعد از آن محمد آخوندی‌ از مدافعان زاکانی در مقام دفاع از عملکرد مدیر زاکانی برآمد و گفت که؛‌ «‌موسسه حسابرسی که گزارش حسابرسی همشهری را انجام داد یکی از منظم‌ترین موسسات است. همان‌طور که دیدیم برای اولین بار گزارش حسابرسی همشهری منصفانه اعلام شد.»‌ او ادامه داد که؛‌ «‌این ملک در مزایده فروخته شده و شهردار وقت در دوره پنجم ایرادی به آن گرفته است. در ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۸ به حساب شهرداری واریز شده اما چون گفتند که رقم جدیدی باید اعلام شود، سند را به نام خریدار نزدند و خریدار شکایت کرد و با رأی دادگاه، خریدار اقدام به انتقال سند کرد. پس از آن رقم اضافی آن را به حساب همشهری واریز کرده است. فروش ملک به سال ۱۳۹۸ برمی‌گردد و چون معامله کامل نشده بود، امکان ثبت آن وجود نداشت و ثبت در معاملات در سال ۱۴۰۲ صورت گرفته است.»
مهدی چمران نیز تلویحا نسبت به عملکرد نرجس سلیمانی در تذکر به شهردار تهران انتقاد کرد و گفت که؛‌ «‌این موضوع در رسانه‌ها مطرح شد و در مواردی آن را به سخره گرفتند. باید واقعیت‌ها را ببینیم، انتقاد کنیم و ایراد هم بگیریم. این وظیفه ماست و هیچ‌کسی از ما ایراد نخواهد گرفت. امیدواریم خداوند به ما بصیرت بدهد که بدانیم چه موضوعی را در چه فضایی مطرح کنیم.»
با این حال مهدی اقراریان،‌ دیگر عضو منتقد شورا و عضو کمیسیون حقوقی و نظارت بر موضع نرجس سلیمانی پافشاری کرد و گفت که؛‌ «‌کاملاً واضح است که ثبت معاملات روزنامه همشهری در سال ۱۴۰۲ صورت گرفته و بخشی از رقم فروش ملک لواسان در این دوره واریز شده است. پرداخت رسانه‌ای صورت گرفته برای به حاشیه راندن موضوع دیگری بود.»‌
او ادامه داد که؛‌ «مدیرعامل مؤسسه همشهری به شدت اصرار داشت که چنین ملکی در لواسان وجود نداشت اما به برخی رسانه‌ها که پروژه راه‌اندازی و دروغ‌پردازی می‌کنند، می‌گوییم که رسانه شخصی با هزینه خودتان راه‌اندازی و از شهردار تهران تعریف کنید.»‌ اقراریان همچنین دوباره تاکید کرد که پوسترهای انتخاباتی زاکانی در چاپخانه روزنامه همشهری منتشر شده است. او ابتدا این تذکر را در جلسه سه‌شنبه هفته پیش صحن علنی شورا مطرح کرده بود. او گفته که؛‌ «‌مستندات پرداخت وجه خدمات ارائه شده در این روزنامه در ایام انتخابات باید ارائه شود. گزارشی به دست ما رسید که در برخی شماره‌ها، پوستر آقای زاکانی در روزنامه منتشر شده و درخواست ما این بود که مستند پرداخت وجه آن ارائه شود اما ارائه نشد!»‌

عذرخواهی کنید
اما محسن مهدیان،‌ مدیرعامل همشهری نیز که به یادداشت‌های تند به ویژه در برخورد با اعضای منتقد شورا معروف است، ساکت ننشست و در یادداشتی در روزنامه همشهری از نرجس سلیمانی خواست که از او عذرخواهی کند. او گفت که؛‌ «انتظار این بود که به حکم اخلاق و شرع و قانون خانم سلیمانی بابت این خطا و اتهام فسادی که زدند، اقدام جبرانی و عذرخواهی می‌کردند. اگر چنین اتهامی را یک رسانه به یک نهاد بزند آیا عدلیه ورود نمی‌کند؟ متاسفانه این قبیل اظهار نظرات در گذشته نیز سابقه داشته است. خانم سلیمانی یک بار دیگر درباره عملکرد مدیریت شهری گفته بودند طی سه سال گذشته مدیریت شهری هیچ دستاوردی نداشته است که با استقبال گسترده رسانه‌های ضدانقلاب همراه شد.»‌
عموما جناح نزدیک به زاکانی برای قباحت دادن به انتقاداتی که درون کشور از سوی مسئولان و یا رسانه‌ها نسبت به عملکرد آن‌ها مطرح می‌شود،‌ مدام از انتشار اخبار انتقادات در رسانه‌های معاند و ضد انقلاب می‌گویند تا اینگونه رسانه یا مسئولان را وادار به عقب‌نشینی از طرح مساله خود کنند!‌

تحقیق درباره واگذاری املاک
در نهایت اینکه ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با انتخاب گفته که بعد از ارائه مدرک از سوی مهدی اقراریان، مدیرعامل همشهری به وجود ملک لواسان اقرار کرده است. او گفته که؛‌ «‌در مورد سؤال خانم سلیمانی که با تأکید آقای اقراریان مواجه شد، مدیرعامل همشهری مطرح کرد که اصلاً ملکی در لواسان نداشتیم اما سند را که آقای اقراریان نشان داد، گفتند بله سند داشته‌ایم اما در دوره‌ قبل فروخته شده و باقیمانده‌ پول آن در این دوره واریز شده است. البته صحبت من را تأیید کردند که چند ملک را در شیراز و خرم‌آباد فروخته‌اند اما به جای آن دستگاه چاپ خریده‌اند. در رابطه با ملک لواسان باید تحقیقات بیشتری انجام شود.»
او ضمن اشاره به سد درز اطلاعاتی که شهرداری زاکانی برای اعضای شورا ایجاد کرده،‌ تاکید کرده که؛‌ «‌واقعیت این است که ما ابزار نظارتی کافی از طریق قانون نداریم. گفته‌اند وظیفه‌ی شورا، نظارت است و یکی از این ابزار، حسابرسی‌هاست. اطلاعاتی که از طریق مردم و یا کارمندان شهرداری به ما می‌رسد و یا بازدید‌های میدانی که خودمان داریم، ما از این راه‌ها نسبت به چالش‌های شهر مطلع می‌شویم. شورای ششم بیشترین تذکر را نسبت به تمامی ادوار به شهردار داده است.»
امانی در نهایت گفته که؛‌ «‌بیشترین انتقاد و ابهام شورا در رابطه با املاک شهرداری است. خانم سلیمانی هم تحقیق از املاک شهرداری را مطرح کرده است. باید نسبت به املاک شهرداری تهران شفاف‌سازی صورت بگیرد. قرارداد‌های شهرداری با برخی از وزارت‌خانه‌ها نیز با ابهام مطرح است. در قرارگاه مسکن مشخص شد، قرارداد‌های شهرداری با مؤسسات مختلف به مرحله‌ اجرا درنیامده است.»

sazandegi

پست های مرتبط

اخراج دارستانی

ستاد امر به معروف و نهی از منکر، “مهری طالبی‌دارستانی”، مبتکر طرح…

۱۶ آذر ۱۴۰۳

نه دارو هست، نه پول دارو

مسئولان وزارت بهداشت می‌گویند: دلیل کمبود دارو، نبود نقدینگی است   گروه…

۱۳ آذر ۱۴۰۳

قانون خوب

ویژگی‌های یک قانون خوب و اجراشدنی چیست؟ به قلم؛ صالح نقره‌کار؛ حقوقدان…

۱۳ آذر ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید